סלט ירוק קצת אחר.
בעונה אני מכינה עם דובדבנים טריים (מגולענים וחצויים).
שלא בעונה, אפשר להחליף בדובדבנים מיובשים, כמו שעשיתי השבוע.
בכל מקרה מדובר בסלט נפלא וגיוון נהדר לסלט ירוק של חסות. כמובן, מי שלא אוהב תרד יכול להחליף בחסות, אבל אני ממש ממליצה על האופציה של התרד, שמשתלבת נפלא עם הפירות והגבינה.
סלט תרד ודובדבנים | רוקחת החלומות
מה נצטרך
1/2 מארז תרד בייבי או תרד ניו זילנדי (ברמת העקרון, חפשו את העלים הקטנים והצעירים ביותר שאתם מוצאים). שוטפים היטב ומייבשים.
1/2 מארז עלי בייבי
2 חופנים (בערך 1 כוס, 1/2 מארז) נבטים סיניים
2 חופנים (בערך 1 כוס, 1/2 מארז) נבטי חמניה
חצי צרור פטרוזיליה (ללא החלק התחתון שהוא בעיקר גבעולים) קצוץ גס
3-4 יחידות בצל ירוק חתוך לטבעות של 1 ס"מ בערך
1 כוס דובדבנים טריים (מגולענים וחצויים) או 1/2 כוס דובדבנים מיובשים
1 כוס ענבים אדומים (טוב, אפשר גם ירוקים) ללא גלעינים, חצויים לרוחב
חופן אגוזי מלך קצוצים גס מאוד
חופן פיסטוקים קצוצים גס מאוד
1 גליל גבינת סנט מור או בושה חצוי לאורך ופרוס לחצאי עיגולים
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף דבש
3 כפות חומץ פטל בלסמי
מיץ מלימון אחד סחוט טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ומה עושים
בקערה גדולה מערבבים את עלי התרד, עלי הבייבי, הנבטים, הפטרוזיליה והבצל הירוק
מעבירים 1/3 מכמות העלים לקערת הגשה, מפזרים מעליהם 1/3 מכמות הדובדבנים והענבים וכמה חצאי עיגולים של הגבינה. חוזרים על כך עוד פעמיים.
בסיום מפזרים את האגוזים והפיסטוקים.
אם לא מגישים מיד - מניחים מעל הסלט נייר מגבת ומכסים בניילון נצמד. ומרים במקרר עד ההגשה.
בצנצנת עם מכסה שמים את חומרי הרוטב, ומשקשקים היטב. אם לא מגישים מיד - שומרים במקרר (את הרוטב אפשר להכין כמה ימים מראש)
ממש לפני ההגשה - יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.
Komentáře