מזווה מצוייד היטב הוא גן עדן לחובבי בישול.
הפעם כוכבת הסלט היא צנצנת סרדינים של אורטיז.
אורטיז הוא מותג ספרדי המתמחה בשימורי דגים. הסרדינים בצנצנת גדולים ובשרניים במיוחד, ולא הייתי מחליפה אותם בשום מוצר מקופסת שימורים (אפילו לא של אורטיז...)
למען הגילוי הנאות - אני לא כותבת עבור אורטיז, הם לא משלמים לי או גומלים לי בשום דרך, לא שלחו לי מוצר להתנסות (קניתי במיטב כספי) וכפי הנראה הם גם לא יודעים בכלל שאני כותבת עליהם. זו המלצה אמיתית על מוצר מצויין, ולא דבר מעבר לכך.
לסרדינים הנהדרים שידכתי עוד כמה מוצרי מזווה אני משתדלת שתמיד יהיו לי - צלפים, זיתי קלמטה (עדיף מגולענים), לימונים כבושים (שלמים שאני קוצצת או ממרח) ועגבניות מיובשות.
וגם כמה מוצרים טריים, שיש תמיד בכל בית - תפוחי אדמה, ביצים ומעט בצל ירוק ושמיר או פטרוזיליה.
התקבל סלט מעולה, מעניין, עשיר בטעמים עזים, שוס אמיתי.
אבל התגלית הגדולה הייתה למחרת כשהכנתי לי סלט לעבודה: מצע של חסות מסוגים שונים ועלי בייבי עם קצת עגבניות שרי חצויות שעליו הנחתי את השאריות הסלט הנ"ל.
מעין סלט ניסואז משודרג ברמות על-חלל. באמת, אחד ה-סלטים.
והנה המתכון לפניכם.
סלט ניסואז משודרג
מה נצטרך?
3-4 תפוחי אדמה בינוניים (או קטנים מזה)
4 ביצים
1 לב חסה, 1 חסה קטנה סלנובה, 1 חסה קטנה מסולסלת, חופן עלי בייבי
1/2 סלסילה עגבניות שרי (רצוי צבעים שונים)
2 מלפפונים ירוקים צעירים ומוצקים
3 יח' בצל ירוק
1 צנצנת סרדינים
של אורטיז (שווה להתאמץ ולהשיג את המוצר הזה במדוייק, זה מה שיעשה את הסלט)
2 כפיות צלפים
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים (או לימון כבוש קצוץ)
6-8 יח' עגבניות מיובשות (בשמן זית או בלי שמן, זה לא ממש משנה)
שמיר או פטרוזיליה
1-2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) והביצים עד לריכוך של תפוחי האדמה (כ-20 דקות מרתיחה). מצננים.
בקערה גדולה שמים את עלי החסה השונים (קרועים או חתוכים גס מאוד) עם עלי הבייבי. לא חייבים דווקא את הסוגים האלה או את כל הסוגים, כל מצע של עלים ירוקים יתאים.
פורסים את הבצל הירוק לטבעות ברוחב 1 ס"מ בערך. שומרים 2 כפות להמשך ואת השאר מערבבים עם העלים הירוקים.
חוצים עגבניות שרי ומפזרים מעל החסות.
את המלפפונים חוצים לאורך ופורסים ברוחב 2 ס"מ בערך, מפזרים מעל העגבניות.
את תפוחי האדמה והביצים (שהצטננו) חותכים לקוביות גדולות ומפזרים מעל.
מסננים את הסרדינים מהשמן, מפוררים גס ומפזרים מעל תפוחי האדמה והביצים.
כעת מוסיפים את הצלפים, הזיתים קצוצים גס (הלימון הכבוש קצוץ) והעגבניות המיובשות (פרוסות דק).
ומעל כל אלה את הבצל הירוק ששמרנו בצד ו-2 כפות של שמיר או פטרוזיליה.
מתבלים בשמן זית ולימון עם מלח ופלפל.
נכון, זה לא סלט של 2 דקות, אבל ממש שווה את הטרחה. מבטיחה!
Comments