סלט ירוק הוא חובה אצלנו בכל ארוחה, והרבה פעמים משמש גם ארוחת צהריים שלי באמצע השבוע (בחורף אני מחליפה לפעמים במרק טוב).
היופי בסלט ירוק הוא אינספור הגיוונים שהוא מאפשר, אני כמעט לא חוזרת על סלט אחד פעמיים.
הפעם, הסלט הירוק שלי בגרסה חורפית עם פילטים של הדרים וזיתים שחורים שנותנים קונטרה נהדרת בטעמים.
לבסיס הירוק
תערובת של לבבות חסה, חסה סלנובה (ירוקה וסגולה), עלי בייבי (או רוקט) ואפשר גם בייבי תרד או נבטים. הכמות הכוללת צריכה למלא כ-3/4 מקערת ההגשה שלכם.
בצל ירוק פרוס לטבעות דקות (3-4 כפות) - מוסיפים לבסיס הירוק ומערבבים קלות. שומרים כף אחת נוספת לעיטור בסוף.
אופציה נוספת - 1/4 כוס עלי נענע צעירים (ללא הגבעולים), מוסיפים גם אותם לבסיס הירוק של הסלט ושומרים גם מהם מעט לקישוט.
הדרים
החלק הכי מורכב בהכנת הסלט הוא בפילוט של ההדרים.
אם יש לכם אפשרות לקנות מפולט, לפחות חלק מהסוגים - זה יקצר זמנים, אחרת - מפשילים שרוולים וניגשים לעבודה.
סה"כ נצטרך: 2-3 פלחים של פומלה, 2-3 פלחים של פומלית אדומה, 2-3 פלחים של פומלית לבנה, 1/2 תפוז רגיל, 1/2 תפוז דם, קלמנטינה אחת (אם חסר לכם משהו - לא נורא, משלימים כמות ממה שיש ומתקדמים).
אתם בטח שואלים את עצמכם, איך מפלטים?
עם פומלה רובנו עוד יודעים להתמודד, הבעיה מתחילה עם הפירות הקטנים והרכים יותר. בסרטון הזה יש הדגמה מצויינת לעניין:
קחו בחשבון שלא כל הפלחים יצאו מושלם ויהיה קצת בלאי וגם קצת לכלוך, אבל לא נורא, כל ההתחלות קשות...
אופציה נוספת היא לקלף מסביב בלבד כמו שמודגם בסרטון ואז לחתוך את הפרי לטבעות ולהשתמש בהן בשלמותן. משהו כזה:
כך או אחרת, העיקר שבסוף תהיה לכם כמות נאה של פילטים לפזר מעל הבסיס הירוק של הסלט.
הזיתים
הסוגים המתאימים הם זיתים שחורים עזי טעם כמו קלמטה, טאסוס או זיתי יווני.
בכל מקרה יש לגלען ולחתוך כל זית ל - 2-3 חתיכות.
את הזיתים מפזרים מכל פירות ההדר, ומעליהם עוד מעט בצל ירוק ונענע ששמרנו לקישוט.
רוטב ויניגרט הדרים
בצנצנת קטנה שמים 1/3 כוס שמן זית + 1/3 כוס מיץ הדרים (סוחטים את כל השאריות והעודפים מהפילוט) + 1 שן שום כתושה + 1/2 כפית חרדל + מלח ופלפל שחור.
סוגרים את הצנצנת, משקשקים היטב ומוזגים על הסלט ממש לפני ההגשה.
Comments