3 ירקות של חורף במרק אחד נפלא ופשוט מאוד להכנה, שהוא גם פצצת בריאות.
גם אם אתם לא אוהבים שומר - אל תחששו מהמרק הזה.
טעמי האניס מתעדנים מאוד בבישול ומתקבל מרק ירקות עם גווני טעם קצת פחות שגרתיים וממש ממש טעימים.
אני ממש ממליצה לנסות.
מרק שומר, כרישה וקולרבי
מה נצטרך?
2-3 כפות שמן זית
2 יחידות גדולות של כרישה
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 יח' קולורבי צעיר וטרי (לא גדול מדי, הגדולים מאוד סיביים והרבה פחות טעימים)
4 יח' שומר
3 ליטר ציר (אם ממש אין ברירה - משתמשים במים; אם יש לכם כמות פחותה של ציר - אפשר להשלים במים).
1-2 כפיות גדושות מלח (תלוי ברמת המליחות של הציר)
1 כפית פלפל שחור
1 כפית זרעוני אניס או שומר
ומה עושים?
1. מחממים שמן זית בסיר גדול.
2. בינתיים שוטפים את הכרישות, מפרידים את החלק הירוק (שאני תמיד שומרת לציר של השבוע הבא), חוצים לאורך ופורסים לטבעות. מעבירים לסיר, מערבבים מעט ומטגנים על אש לא גבוהה. מערבבים מדי פעם.
3. בינתיים שוטפים וקולפים את השורשים, חותכים לקוביות. מוסיפים לסיר ומערבבים מעט.
4. קולפים את הקולרבי, חותכים לקוביות בגודל דומה, מוסיפים לסיר ומערבבים מעט.
5. מסירים מהשומר את העלעלים הקטנים (דומים לשמיר) שומרים לקישוט בהגשה.
חותכים כל ראש שומר לרבעים ופורסים לטבעות. מוסיפים לסיר ומערבבים מעט.
6. מוסיפים את הנוזלים (ציר/מים) ומתבלים במלח, פלפל וזרעי שומר או אניס.
7. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.
8. טוחנים היטב בבלנדר מוט (או מעבירים למעבד מזון או בלנדר רגיל) - צריך להשקיע כאן קצת מאמץ כי הכרישה מאוד סיבית (או לסנן).
9. מגישים עם עלעלי שומר ואפשר גם זילוף דקיק של שמן זית.
אפשר להכין מראש ולחמם שוב לפני ההגשה.
ערכים תזונתיים (לפי חישוב של 16 מנות)
מנה = 42 קלוריות, 2.1 גר' שומן, 1.0 גר' חלבון, 4.2 גר' פחמימות, 0.0 מ"ג כולסטרול, 2.4 גר' סיבים תזונתיים.
Comments