036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

מרק כרובית קטיפתי

מתכון שהוא מנכסי צאן ברזל אצלי.

אחד הראשונים שהכנתי כשרק התחלתי לבשל, וממשיכה להכין אותו עד היום, בצורתו הקלאסית כפי שתובא כאן או בכל מיני גרסאות וגיוונים. למשל, עם כרישה במקום כרובית או בגרסה לא חלבית.

ותמיד תמיד - כולם אוהבים ומרוצים, גם אני. כי זה באמת מרק פשוט ונפלא.


מרק כרובית קטיפתי | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

50 גר' חמאה

1 בצל

2 תפוחי אדמה

1 כרובית גדולה מאוד או 1.5 ביבוניות (כולל הגזע)

2.5 ליטר (10 כוסות) ציר ירקות (אם אין ברירה, ורק אם אין ברירה אפשר להחליף במים, אבל ממש לא מומלץ. הנחיות להכנת ציר ירקות תמצאו כאן)

2 כוסות חלב

2 כפיות גדושות מלח (אם הציר שלכם מלוח - לטעום לפני שבכלל ממליחים)

1 כפית שטוחה פלפל לבן

1/2 כפית מוסקט מגורר


לקרוטוני כרובית

1/2 כרובית בינונית או 1 קטנה (זוכרים את החצי שנשאר לנו מהמרק? הוא לא ילך לאיבוד...)

1-2 כפות שמן זית

מלח


ומה עושים?


1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש קטנה.


2. חותכים את הבצל לקוביות ומוסיפים לחמאה. מאדים על אש נמוכה יחסית עד לריכוך והזהבה.


3. בינתיים קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים לסיר ומקפיצים מעט.


4. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, חותכים את הגזע לקוביות ומוסיפים הכל לסיר. מקיפצים בחמאה 1-2 דקות.


5. מוסיפים את הציר והחלב. מתבלים (זהירות עם המלח, הכמות המדוייקת תלויה במליחות של הציר).


6. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים מאוד.

בזמן ההרתחה הראשונית, ובפרט אם הסיר מלא יחסית, אני מציעה להשגיח בתשומת לב. בגלל החלב למרק יש נטיה לגלוש.


7. טוחנים את המרק היטב עד לקבלת מרקם קטיפתי ללא סיבים בכלל. טועמים ומתקנים תיבול.

איך טוחנים? אני משתמשת בבלנדר מוט חזק וגדול שעושה עבודה מעולה. אפשרות אחרת - להעביר לבלנדר או למעבד מזון (או לנינג'ה ודומיו לאחר שהמרק מתקרר מעט).

עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.


8. להכנת קרוטוני הכרובית (לא חובה, אבל משדרג בטירוף)

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190-200 מעלות)

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים.

שמים בקערה עם מעט מים, מכסים בניילון נצמד ומאדים במיקרוגל כ-5 דקות.

מסננים.

מוסיפים את השמן, ממליחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית (על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל - 10-20 דקות עד שהפרחים מזהיבים מעט.

מצננים ושומרים בקופסה סגורה היטב.

אפשר להכין מראש.


9. להגשה: מחממים את המרק בעדינות על אש נמוכה עד שהוא מגיע לסף רתיחה. מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בקרוטוני כרובית ועלעלי מיקרו.


מרק כרובית קטיפתי | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (לפי 16 מנות)

מנה = 78.5 קלוריות, 3.6 גר' שומן, 2.8 גר' חלבון, 8.8 גר' פחמימות, 10.8 מ"ג כולסטרול, 0.9 גר' סיבים תזונתיים.


מרק כרובית קטיפתי | רוקחת החלומות

228 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול