036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

מרק כרובית קטיפתי

מתכון שהוא מנכסי צאן ברזל אצלי.

אחד הראשונים שהכנתי כשרק התחלתי לבשל, וממשיכה להכין אותו עד היום, בצורתו הקלאסית כפי שתובא כאן או בכל מיני גרסאות וגיוונים. למשל, עם כרישה במקום כרובית או בגרסה לא חלבית.

ותמיד תמיד - כולם אוהבים ומרוצים, גם אני. כי זה באמת מרק פשוט ונפלא.


מרק כרובית קטיפתי | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

50 גר' חמאה

1 בצל

2 תפוחי אדמה

1 כרובית גדולה מאוד או 1.5 ביבוניות (כולל הגזע)

2.5 ליטר (10 כוסות) ציר ירקות (אם אין ברירה, ורק אם אין ברירה אפשר להחליף במים, אבל ממש לא מומלץ. הנחיות להכנת ציר ירקות תמצאו כאן)

2 כוסות חלב

2 כפיות גדושות מלח (אם הציר שלכם מלוח - לטעום לפני שבכלל ממליחים)

1 כפית שטוחה פלפל לבן

1/2 כפית מוסקט מגורר


לקרוטוני כרובית

1/2 כרובית בינונית או 1 קטנה (זוכרים את החצי שנשאר לנו מהמרק? הוא לא ילך לאיבוד...)

1-2 כפות שמן זית

מלח


ומה עושים?


1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש קטנה.


2. חותכים את הבצל לקוביות ומוסיפים לחמאה. מאדים על אש נמוכה יחסית עד לריכוך והזהבה.


3. בינתיים קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים לסיר ומקפיצים מעט.


4. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, חותכים את הגזע לקוביות ומוסיפים הכל לסיר. מקיפצים בחמאה 1-2 דקות.


5. מוסיפים את הציר והחלב. מתבלים (זהירות עם המלח, הכמות המדוייקת תלויה במליחות של הציר).