036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

מרק בשר עם חומוס

החורף ממשיך לפנק בגדול, ואני נהנית לחדש במרק חורפי ומנחם במיוחד - מרק בשר עם חומוס.

ולא רק חומוס - המרק הזה שופע טעמים של סלרי, גזר, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי. הירקות חתוכים גס, לקוביות גדולות, בדיוק כמו שאני אוהבת (אני רוצה לדעת בדיוק במה אני נוגסת...) והפרזנטציה כפרית ומקסימה.

מרק בשר וחומוס | רוקחת החלומות

שימו לב: ההכנה אינה מסובכת כלל, אך זמן הבישול ארוך וכן נדרשת השרייה של החומוס לילה מראש.


מה נצטרך?

400-500 גר' גרגרי חומוס אני למרק הזה מעדיפה את הזן הגדול ואם תשימו יד על ענק - מה טוב.

1-2 כפות שמן זית

1 ק"ג בשר בקר מנתח שמתאים לבישול ארוך, חתוך לקוביות גדולות (צוואר, כתף, אסאדו, ויש נתחים נוספים שיתאימו. אם משתמשים באסאדו - עדיף להכין יום מראש ולהסיר את שכבת השומן הלבנה שמצטברת בחלק העליון אחרי הקירור).

1 שורש סלרי עם הגבעולים והעלים. אם קניתם ראש קרח - הוסיפו 3-4 גבעולים נוספים, עם העלים.

4 תפוחי אדמה בינונייים

3-4 גזרים

4 פקעות של ארטישוק ירושלמי

1/2 עד 1 כוס יין אדום

3 ליטר מים

2-3 עלי דפנה

1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף מלח (להתחיל מכף שטוחה ולבדוק)


ומה עושים?


1. משרים את החומוס בקערה גדולה עם הרבה מים לילה מראש (נדרשת השרייה של 8-12 שעות). בבוקר - מעבירים למסננת.


2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים עד לקבלת גוון זהוב כהה.


3. בינתיים שוטפים היטב את הסלרי שלא יישאר בו חול. קולפים את השורש פורסים וחותכים לקוביות. את הגבעולים והעלים קוצצים לפיסות ברוחב 2-3 ס"מ. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.


4. קולפים את הגזרים חוצים לאורך ופורסים ברוחב 2 ס"מ בערך. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.


5. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לאורך לרבעים ופורסים בעובי 2 ס"מ בערך. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.


6. קולפים את פקעות הארטישוק. פורסים לטבעות בעובי 2 ס"מ בערך, מוסיפים לסיר ומערבבים.


7. ממשיכים לבשל את הבשר והירקות (ללא נוזלים) עד שהירקות מתחילים להשחים מעט ולהזיע.


8. מוסיפים את גרגרי החומוס (המסוננים), היין, המים וכל התבלינים מלבד המלח. מביאים לרתיחה. מכפים (מסירים את הקצף שנוצר), מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות לפחות.


9. בסיום הבישול - מוסיפים את המלח ומבשלים כמה דקות נוספות. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. אפשר בהחלט להכין מראש (במקרה שמשתמשים באסאדו - מומלץ ביותר ואפילו חובה).





ערכים תזונתיים

מנה = 250 מ"ל (כ-2 מצקות גדולות) = 160 קלוריות, 4.9 גר' שומן, 17.7 גר' חלבון, 10.3 גר' פחמימות, 117 מ"ג כולסטרול, 07. גר' סיבים תזונתיים.

* החישוב לפי שימוש בנתח כתף שהוא פחות שומני מהאחרים שצויינו.


289 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול