כרובית נהדרת בכל מצב.
בסלט, כתחליף לקוסקוס (בטבולה) במרק, בקיש או בפשטידה, כלביבה ואפילו כהמבורגר - לכרובית שמור אצלי תמיד מקום של כבוד, ולא בכדי.
זהו ללא ספק אחד הירקות האהובים עלי ביותר, אם לא ה-ירק.
ובינינו - מי לא אוהב כרובית?
כאן הכרובית מככבת סולו בסלט קטן אבל גדול, והמצע של טחינת-יוגורט מחמיא לה במיוחד.
מה נצטרך?
כרובית אחת גדולה או שתיים קטנות (אפשר גם שקית אחת של 800 גר' כרובית קפואה)
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד גדול או שניים קטנים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2-3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור
אופציה (לא חובה): 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקיקות
לטחינת יוגורט:
1/2 כוס טחינה גולמית מעולה
1 גביע (150 מ"ל) יוגורט
מים או מיץ לימון עפ"י הצורך
מלח
ומה עושים?
1. מפרידים את הכרובית לפרחים לא גדולים.
חולטים 5 דקות במים רותחים (עם 1 כפית מלח) או במיקרוגל.
2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מעבירים את הכרובית החלוטה לתבנית רחבה, מזלפים את שמן הזית ומערבבים מעט כך שכל הפרחים יכוסו בשמן. מכניסים לתנור ל - 20-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה.
3. בינתיים שמים בקערה בינונית (שתכיל בהמשך גם את הכרובית) את כל החומרי הרוטב ומערבבים היטב.
4. מוציאים את הכרובית מהתנור ישירות לתוך הרוטב, מערבבים היטב ונותנים לה לעמוחד כך במשך כמה דקות ולספוג טעמים.
5. בינתיים מערבבים בקערית קטנה (אפשר בבלנדר מוט) את כל חומרי הטחינה. מוסיפים מעט מים או מיץ לימון כדי להגיע לסמיכות הרצויה (משהו כמו ממרח שוקולד).
6. מעבירים את הטחינה לקערת הגשה חצי עמוקה ומסדרים אותה בתחתית (כמו מנה של חומוס).
7. מעבירים את פרחי הכרובית עם הרוטב מעל הטחינה. מגישים מיד (חם/קר כזה, הכי כייף) או שומרים במקרר להגשה מאוחרת יותר.
ערכים תזונתיים (ל-8 מנות)
בשימוש ביוגורט 1.5% שומן נקבל:
מנה = 143.3 קלוריות, 10.0 גר' שומן, 6.1 גר' חלבון, 7.2 גר' פחמימות, 1.1 מ"ג כולסטרול, 1.1 גר' סיבים תזונתיים.
בשימוש ביוגורט 0% והפחתת כמות טחינת היוגורט למחצית (אפשרי בהחלט מבחינת היחסים של הסלט) נקבל:
מנה = 96.7 קלוריות, 6.2 גר' שומן, 3.9 גר' חלבון, 6.4 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 0.9 גר' סיבים תזונתיים.
Commentaires