036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

טארט שוקולד, קפה-הל ופקאן


אני מאוד אוהבת לשלב תבלינים באפייה.

אם זה צ'ילי בעוגת שוקולד כמו בעוגת הצ'וקולטה המהממת הזו, אם זה תבלינים חמים כמו בעוגת גזר או עוגת דבש, אניס בעוגת משמש והיום אני בעניין של הל (קרדמון).


צילומים: https://www.flickr.com/photos/meevir/, https://www.flickr.com/photos/mirepoix/

מקורו של ההל בדרום הודו וסרי לנקה, וכיום מגדלים אותו בדרום מזרח אסיה כולה, בגואטמלה וגם במדגסקר (הל אפריקאי). התבלין היה בשימוש גם בעולם העתיק וידוע כי גם הנבטים סחרו בו. זהו אחד התבלינים האהובים בעולם כולו ונחשב לתבלין הנפוץ ביותר בהודו.


להל תפקיד חשוב ברפואה העממית. ההל עשיר במנגן (בכף אחת יימצאו 80% מהמינון היומי המומלץ), מינרל בעל תפקיד בבניית רקמות חיבור של הגוף, תיפקוד שוטף של העצבים והמוח, חילוף חומרים (בעיקר פחמימות ושומן), ספיגת סידן וויסות רמות הסידן בגוף.

ההל נחשב אפקטיבי בשמירה על בריאות הפה (לעיסת הגרעין השחור מפיגה ריחות פה לא נעימים), סילוק רעלים מהגוף, ויסות סכרת, הורדת לחץ דם, ואף סיוע במניעה וטיפול של סרטן. ההל משפר את פעולת מערכת העיכול, מאיץ את חילוף החומרים ואף מקל על בחילות והקאות (לרבות בחילות בוקר בהריון). תורם לאיזון רמות השומנים בדם, מקל תסמיני מחלות נשימה ואסטמה, תורם לבריאות דרכי השתן, מונע התכווצויות ועויתות שרירים, מגביר את החשק המיני ואף מפיג דכאון ומשפר את מצב הרוח. ומה עוד אנחנו צריכים?


טעמו של ההל, כבני משפחה אחרים ממשפחת הזנגביליים אליה הוא משתייך, חם וארומטי.

הוא משמש לתיבול תה, קפה ותבשילים שונים ומופיע בתערובות תבלינים כמו גאראם מסאלה וחוויאג'. משתדך נפלא עם וניל, קינמון, שקדים, ג'ינג'ר, ציפורן, קוקוס ורדים, והפעם נשדך אותו לשוקולד וקפה.


טארט שוקולד, קפה-הל ופקאן | רוקחת החלומות

מה נצטרך?


לבצק:

100 גר' אגוזי פקאן קלויים או טבעיים, אפשר גם במליחות קלה (זה לא ממש משנה כי בכל מקרה האגוזים עובדים אפייה)

1 כוס (140 גר') קמח

1 כפית שטוחה הל טחון

קורט מלח (אם האגוזים מומלחים - אין צורך)

2 כפות סוכר

100 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון ביצה


למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קטנות או 1 גדולה)

500 גר' שוקולד מריר 55-60%

1/4 כוס (60 מ"ל) אספרסו חזק (מ-2 קפסולות)

1 כפית נדיבה הל

50 גר' חמאה רכה (צריך להוציא מהמקרר מראש, לא לחמם במיקרו, זה יהרוס את כל המרקם)


לקישוט:

2-3 כפות חצאי פקאן נוספים (והפעם חשוב שיהיו קלויים)


ומה עושים?


1. במעבד מזון: טוחנים את האגוזים דק.

מוסיפים את כל שאר החומרים לבצק (מלבד החלמון) ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים את החלמון ומעבדים רק עד ליצירת כדור בצק. אוספים לכדור, משטחים לצורת פיתה.


2. מצננים את הבצק במקרר (עטוף בניילון נצמד) כחצי שעה. לאחר שהתקרר - מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ ומרפדים תחתית ודפנות של תבנית פאי (בקוטר 24-26 ס"מ)

אפשרות שניה - מדלגים על קירור הבצק ומשטחים אותו מיד בעזרת כף היד על תחתית ודפנות של תבנית פאי. התוצאה בשיטה הזו תהיה קצת פחות מדוייקת, אף עדיין אפשרית בהחלט.

בכל מקרה מעבירים את בסיס הטארט המרודד למקפיא לכחצי שעה (זה ימנע את גלישת השוליים במהלך האפיה).

בינתיים מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות).

את שאריות הבצק מעבירים לתבנית נפרדת על נייר אפיה.

אופים את תחתית הטארט (והתבנית עם השאריות) בחום בינוני (180 מעלות) 15-18 דקות עד שהבצק מזהיב.

מצננים היטב.


3. בינתיים מכינים את המלית, שהיא למעשה קרם גאנש.

במיקרוגל ממיסים יחד שמנת ושוקולד (בפולסים של חצי דקה). מערבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את האספרסו, קוביות החמאה הרכה וההל ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה, התערובת אחידה לחלוטין ומבריקה.

משאירים על השיש (לא להכניס למקרר בשלב הזה!) עד לצינון והתגבשות הקרם.


4. לאחר שתחתית הטראט הצטננה היטב והמלית הצטננה אף היא יוצקים את הקרם לתוך התחתית ומנענעים קלות לפיזור אחיד. לא מתפתים ליישר בעזרת פלטה או כל אביזר אחר כי זה ייפגע בברק של הקרם.

מקשטים בחצאי פקאן (כמו בתמונה) או שטוחנים יחד את שאריות הבצק שאפינו עם מעט אגוזים נוספים ומפזרים סביב סביב..

מעבירים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה כדי שהקרם יתייצב לחלוטין.



טארט שוקולד, קפה-הל ופקאן | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (החלק הקשה...):

העוגה עשירה מאוד ואין צורך במנות גדולות. החישוב לפי 24 מנות (זה פשוט: מחלקים את העוגה לרבעים, כל רבע לחצי וכל חלק כזה ל-3).

מנה = 287.5 קלוריות, 21.5 גר' שומן, 2.8 גר' חלבון, 21.1 גר' פחמימות, 47.8 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.


טארט שוקולד, קפה-הל ופקאן | רוקחת החלומות