חומוס של חומוסייה

May 15, 2020

 

בנוהל המשפחתי של ארוחות שבת המושקעות שאני מכינה כל שבוע - אין מקום לבישולים של שישי בצהריים. ומכיוון שכך - למדו בני הבית לאלתר משהו (בכל מקרה ארוחה גדולה נאכל בערב) ולהסתדר בכוחות עצמם. אחד הפתרונות האהובים הוא חומוס של חומוסייה, ויש לנו כמה אופציות טובות בסביבה.

 

ולפעמים, כשיש לי זמן ונחה עלי המוזה, אני פותחת חומוסייה בבית.

 

 

 

לא מדובר בגחמה רגעית או הברקה ספונטנית (בכל זאת צריך להשרות את החומוס יום (ואפילו יממה) מראש, אבל כשאני נערכת מבעוד מועד - כולם מצקצקים שפתיים בהנאה. כי אין כמו חומוס חמים וטרי שנטחן זה עתה. והאמת היא שזה ממש לא כל כך מסובך.

 

אז מה נצטרך?

2 כוסות חומוס יבש - הזן המומלץ בספרות הרלוונטית הוא הדס, שהוא זן בעל גרגרים קטנים. ברשתות השיווק לא תמיד מצויין הסוג, אני קונה פשוט את החומוס הקטן ביותר שאני מוצאת. 

2-3 עלי דפנה, 1/2 כפית גרגרי כוסברה, 1/2 כפית גרגרי כמון, 1/2 כפית פלפל אנגלי (או שחור).

2-3 שיני שום

1/2 כוס טחינה

מלח, כמון, כוסברה טחונה

מיץ חצי לימון סחוט טרי

 

תוספות, כאוות נפשכם ולא חובה - שמן זית, גרגרי חומוס, טחינה, ביצה קשה, פול (אפשר מקופסה שימורים, רק לחמם אותו), בשר טחון מטוגן עם בצל, פטריות, פלאפל או כל תוספת אחרת שאוהבים.

 

 

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים בהשריית החומוס. לפחות לילה (8 שעות) ואפילו 12 עד 24 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת או יותר (תלוי במשך הזמן) במהלך ההשרייה. בתם ההשריה מסננים את החומוס ושוטפים מעט במים זורמים.

 

2. שמים את גרגרי החומוס בסיר גדול עם מים בגובה 5 ס"מ לפחות מעל החומוס. מוסיפים את עלי הדפנה, זרעוני הכוסברה, הכמון והפלפל האנגלי ומבשלים (ללא מלח!) במשך שעתיים עד שהחומוס רך מאוד. מצננים מעט. מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

 

3. מעבירים לקערת מעבד מזון 3 כוסות גרגרים + שיני השום + 1 כוס מי בישול של החומוס. מעבדים במשך כמה דקות עד לקבלת ממרח חלק ואחיד ככל האפשר. מתבלים במלח, כמון, כוסברה ולימון. מוסיפים את הטחינה. ממשיכים לעבד היטב.

בודקים סמיכות. אם החומוס דליל - אפשר להוסיף עוד גרגרים או טחינה. אם סמיך מדי - להוסיף עוד מים. בכל מקרה קחו בחשבון שאם לא אוכלים את החומוס מיד אלא מכניסים למקרר - הוא יסמיך יותר.

בודקים ומתקנים תיבול.

את גרגרי החומוס שנשמרו - מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ושומרים להגשה.

 

4. מגישים עם התוספות שאוהבים ופיתה טרייה לניגוב. לארוחת בוקר מזינה, לשישי בצהריים,  לפיקניק של שבת , ובכלל.

 

  

 

ערכים תזונתיים:

הכמות תספיק ל-10 מנות קטנות (100 גר') או 6 גדולות (150 גר')

מנה קטנה (100 גר') ללא תוספות = 286 קלוריות, 8.3 גר' שומן, 14.1 גר' חלבון, 38.5 גר' פחמימות, 0 כולסטרול, 2.6 גר' סיבים תזונתיים.

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload

כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram