כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

טארט דובדבנים על קרם שקדים

February 15, 2020

קרם שקדים הוא אחד הקרמים הבסיסיים בקונדיטוריה, ותמיד כדאי להחזיק קופסה בהישג יד - לטארט זריז, למילוי קרואסון מיום אתמול והכנת קרואסון שקדים, ועוד. מכיוון שהמתכון מכיל ביצים טריות, חיי המדף של הקרם במקרר קצרים מאוד (יומיים-שלושה לכל היותר), כך שאם רוצים לשמור לשימושים עתידיים - יש לעשות זאת במקפיא. ובכל מקרה - הקרם דורש אפיה לפני שאוכלים אותו.

 

המתכון הזה עושה שימוש בקרם שקדים כבסיס לטארט דובדבנים, וליתר בטחון אני משתמשת גם בבצק שקדים (שהוא בצק פריך בתוספת של שקדים טחונים וכבר ברור לכם שהוא הרבה יותר טעים...). באותה שיטה בדיוק אפשר להכין טארט אגסים, שזיפים ולמעשה כל פרי אחר שאתם חולמים עליו... בכל מקרה, בזכות קרם השקדים, מובטח לכם טארט נפלא!

 

 

 

אז מה נצטרך?
 

הכמויות הן לטארט אחד בקוטר 22-23 ס"מ. אם כבר מפעילים מעבד מזון, אני אוהבת להכין כמות כפולה מכל דבר ולהקפיא חצי. וכך אפשר להתארגן בעתיד (עד חודש אין שום בעיה) על טארט נוסף (דובדבנים או אחר) כמעט ללא מאמץ. העיקר שכל מה שמקפיאים יהיה סגור היטב בקופסה אטומה, כדי שלא יתפוס "ניחוחות מקפיא".

 

לשטרויזל

75 גר' חמאה קרה

75 (1/3 כוס) גר' סוכר

75 גר' (1/2 כוס) קמח

2 כפות שקד מולבן פרוס או טחון

1 כפית גרידה לימון (לא חובה)

 

לבצק שקדים

150 גר' (1 כוסות + 1 כף) קמח

90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גר' (1/4 כוס) סוכר או אבקת סוכר

30 גר' (2 כפות) שקד מולבן טחון

1 חלמון (לכמות כפולה - ביצה אחת שלמה)

 

לקרם שקדים

125 גר' חמאה רכה

125 גר' סוכר

125 גר' שקד מולבן טחון

2 ביצים

1-2 כפות רום או ליקר אמטרו

 

1/2 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים
 

ומה עושים?

 

קודם כל אני ממליצה לעבוד בדיוק לפי הסדר, דבר שיחסוך לכם את הצורך לשטוף את המיקסר או מעבד המזון בין לבין (ובכלל, תגלו  שאין צורך להפעיל את שניהם).

ועוד משהו: אפשר להכין את כל המרכיבים יום מראש, ולפני האפייה רק להרכיב את העוגה.

 

1. מתחילים בהכנת השטרויזל. בקערת מעבד מזון שמים סוכר, קמח, שקדים וגרידת לימון. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל. מעבדים בכמה פולסים לקבלת תערובת פירורית. מעבירים את הפירורים לקערה ומכניסים למקרר עד לשימוש.

 

2. מכינים את הבצק - בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, אבקת הסוכר והשקד הטחון. מפזרים מעל את קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת פירורים עדינים. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד מעט, עד שמתחיל להיווצר כדור בצק. מוציאים את הבצק לשיש, מאחדים אותו במספר תנועות לישה יוצרים כדור ומשטחים לצורת פיתה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

 

3. מכינים את קרם השקדים - מערבבים יחד את כל החומרים במעבד מזון. שומרים במקרר עד השימוש.

 

4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, מרפדים תחתית ודפנות של רינג עגול או תבנית אפיה לפאי. מעבירים לקירור או הקפאה למשך 1/2 שעה לפחות.

 

 

5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

6. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר. יוצקים את קרם השקדים על הבצק ומשטחים באופן אחיד.

 

7. מסננים את הדובדבנים ומפזרים אותם בצורה אחידה פחות או יותר על קרם השקדים.

  

8. מפזרים מעל את השטרויזל.

 

 

9. אופים 40-45 דקות עד שהשטרויזל מזהיב והקרם מתייצב כמעט לחלוטין (הייצוב הסופי יהיה רק אחרי הקירור). מגישים בטמפרטורת החדר או קר, בכל מקרה זה יהיה מושלם. אם נשאר משהו (בספק...) - שומרים בקירור עד שבוע.
 

 


ערכים תזונתיים

 

עוגה = 16 מנות

מנה = 346 קלוריות, 22 גר' שומן, 5 גר' חלבון, 32 גר' פחמימות, 83.5 מ"ג כולסטרול, 0.5 גר' סיבים תזונתיים.

אבל כשכל הקסם הזה נמצא מולנו - מי סופר???

 

 

 

http://bit.ly/2OVLNVk

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload