כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

מרק ארטישוק ואספרגוס

January 31, 2020

במרק הנפלא הזה יש גם ארטישוק וגם ארטישוק ירושלמי, גם אספרגוס וגם אספרגוס סיני.

אספרגוס סיני???

כן, יש דבר כזה והוא טעים להפליא.

גיליתי את הקסם לאחרונה, כשהתחלתי להזמין את הפירות והירקות מחברה שמבצעת משלוחים הביתה, ואני שמחה לבשר שסוף סוף מצאתי חברה מעולה!!!.  לא רק שהסחורה טרייה ויפה ונראית כאילו קטפו אותה מהעץ או מהשדה ממש בבוקר, יש שם מבחר עצום של פירות, ירקות, עלי מיקרו, פרחי מאכל ועוד ועוד הפתעות שלא מוצעות בד"כ לקהל הרחב (אלא רק לשוק המקצועי), ובשבילי - זה לונה פארק של ממש.

וכך, בכל שבוע עם הגעתו של המשלוח הנכסף, אני משתעשעת במוצרים חדשים ולא מוכרים, והשבוע היה תורו של האספרגוס הסיני.

 

 

אספרגוס סיני (Asparagus lettuce) הוא זן מיוחד של שורש חסה, שידוע גם בשמות חסה אספרגוס, חסה סינית, חסה גזע או חסה סלרי. יש לו עלים שנראים ומתנהגים כמו חסה (אפשר להשתמש לסלט) אבל העיקר כאן הוא השורש/הגזע. אורכו כ-15 ס"מ, ואחרי שמקלפים אותו מתגלה גבעול מעובה, פריך ופציח, שטעמו מזכיר שילוב נפלא של חסה, אספרגוס, סלרי ומעט אגוזיות. והוא לא רק טעים הוא גם ממש בריא - מינרלים, נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים. יש הצופים לו מעמד של מזון-על בדומה לקייל, עד כדי כך הוא מפוצץ בריאות.

 

 

את האספרגוס הסיני אפשר לאכול (אחרי קילוף כמובן) טרי, צרוב או מבושל.  אני מציעה היום גרסה מבושלת במרק, אבל מבטיחה להביא בעתיד מתכונים נוספים.

 

 

 

מה נצטרך?

2 כפות שמן זית

400 גר'  ארטישוק ירושלמי

400 גר' אספרגוס סיני

400 גר' גבעולי אספרגוס

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3-4 שיני שום

2-3 ליטר ציר ירקות (או מים אם אין ברירה)

 

להגשה: 8 יח' בייבי ארטישוק או ארטישוק הקטן ביותר שאתם מוצאים

 

ומה עושים?

 

1.  בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית.

 

2. קולפים את הארטישוק הירושלמי (בקולפן רגיל בלי להסתבך יותר מדי ולא להתרגש אם נשארים קצת שיירי קליפה), פורסים לטבעות עבות ושמים בסיר. מטגנים קלות.

 

3. מפרידים את גבעולי האספרגוס הסיני (את העלים שומרים לסלט). קולפים ופורסים לטבעות עבות. מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן קלות.

 

4. קוטמים את הקצה התחתון של גבעולי האספרגוס (2-3 ס"מ), בהם לא נשתמש. קוטמים את הראשים (החלק עם הניצנים) ושומרים להגשה. את הגבעולים עצמם חותכים לחתיכות באורך 3-4 ס"מ ומוסיפים לסיר.

 

5. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר.

 

6. מוסיפים את שיני השום (קצוצות גס), מתבלים ומערבבים היטב.

 

7. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות מתרככים.

 

8. טוחנים היטב בבלנדר מוט. אם התוצאה לא חלקה לגמרי - מסננים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר כמובן להכין מראש ולחמם היטב לפני ההגשה.

 

9. בינתיים מכינים את הבייבי ארטישוק: תולשים את העלים החיצוניים והקשים עד שמגיעים לעלים רכים. חוצים כל בייבי ארטישוק לאורך. צורבים את הצד החתוך במחבת פסים. מוסיפים כחצי כוס מים + סחיטה קלה של לימון, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות עד שהארטישוק כולו מתרכך. (אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה כדי שלא יקרר את המרק).

 

10. להגשה: מוזגים בצלחת 2 מצקות של המרק. מניחים במרכז את הבייבי ארטישוק כשהחלק החתוך והצרוב כלפי מעלה, מסדרים מסביב כמה ראשי אספרגוס ומגישים.

 

 

נ.ב. אם תוסיפו בתחתית הצלחת 3-4 כפות אורז - יש לכם ארוחה מלאה, משביעה וטעימה במיוחד.

 

ערכים תזונתיים

מהכמות כולה יתקבלו כ-16 מנות

מנה = 61 קלוריות, זה הכל!

 

 

http://bit.ly/2uTzDEY

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload