כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

מרק צ'ורבה עם כדורי בשר

December 7, 2019

צ'ורבה הוא למעשה מרק חמוץ, כל מרק חמוץ. במקומותינו הצ'ורבה מזוהה בעיקר עם המטבח הרומני, אף כי קיימות גרסאות שלו גם במטבח הערבי (שורבה) ובמטבחים בלקניים נוספים.

 

קיימים סוגים שונים של מרקי צ'ורבה, ולכל אחד מהם, כמו בכל מתכון מסורתי עם היסטוריה מפוארת - אינספור גרסאות. אני בחרתי להכין את הצ'ורבה קון פֶּרישוֹאָרֶה, שהוא מרק צ'ורבה עם כדורי בשר.

 

 

מקור החמיצות, המאפיינת את המרק, בעלי לֶאוּשְטִיאָן (ירק דומה לסלרי), לימון, מי גבינה חמוצים, מי כבישת כרוב/מלפפונים או כיו"ב (מפתיע, אין מה לאמר) ולעיתים השתמשו אפילו בסוג של מחמצת.

 

את הלאושטיאן, שהוא אחד המרכיבים האופייניים ביותר למרק, חפשתי במשך זמן די ממושך, אולי אפילו מאז שחזרתי מרומניה. אודה ואתוודה - לא השגתי את המוצר הנחשק. לא בחנויות, ואף לא בשווקים. אז החלפתי בסלרי.

 

אז מה נצטרך?

 

לציר

כמה עצמות בקר או כנפיים של עוף עם גרון הודו (אפשר גם כל שילוב אחר)

1 בצל

1 כרישה

2 גזרים

לב/גזע של כרוב אחד (ואפשר גם של כרובית)

1 ראש שומר

1 שורש סלרי + הענפים והעלים (אם אתם משיגים לאושטיאן - הכי טוב, כמובן)

1 שורש פטרוזיליה

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור שמיר 

1 כף מלח

 

למרק

2 גזרים

1 תפוח אדמה 

1/2 צנצנת כרוב כבוש (עם הנוזל)

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל שחור - עפ"י הצורך

 

לכדורי הבשר (כ-20 יחידות)

250 גר' בשר בקר טחון

250 גר' הודו או עוף טחון 

2 פרוסות חלה - מושרית, סחוטה ומפוררת

2 כפות אורז

1 בצל - מגורר דק

1 ביצה

1/2-3/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים בהכנת הציר. שוטפים היטב את כל הירקות, קולפים מה שצריך וחותכים גס. מכניסים לסיר גדול את הירק, מעליו את הבשר ומעל הבשר את כל שאר הירקות. מכסים במים (4-5 ליטר), מביאים לרתיחה ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים לפחות.

 

2. מסננים את הציר. מעבירים את כל הנוזל דרך מסננת לקערה גדולה או שמוציאים מהסיר את כל הירקות, הירק והבשר. בירקות והבשר אין לנו שימוש בהמשך.

 

3. מגררים גס את הגזר ותפוח האדמה ומכניסים למרק המסונן. מוסיפים גם את הכרוב הכבוש עם הנוזלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך 40-45 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

 

4. בינתיים מכינים את כדורי הבשר. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים במשך 4-5 דקות. מעבירים למקרר למשך 1/2 שעה בערך. מוציאים מהמקרר, ומכדררים כדורים קטנים יחסית. 

 

5. מכניסים את כל הכדורים למרק הרותח (אחרי 45 דקות ותיקון תיבול) ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.

 

6. מגישים בקערת מרק 3 כדורי בשר וסביבם המרק עם הירקות. חמוץ, טעים ומנחם. במיוחד לחורף.

 

 

 

ערכים תזונתיים:

האמת היא, שאין לי מושג איך לחשב את הערכים של המרק עצמו (ובסופו של דבר זה בעיקר מים). 

אז חישבתי את כדורי הבשר בלבד.

בהנחה שמכל הכמות תכינו 20 כדורים, שוויו הקלורי של כל כדור - 62 קלוריות.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload