כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

סלמון בחרדל ושמיר

December 1, 2019

מתכון נוסף לסלמון - הדג המלכותי האהוב כל כך.

אפשר להכין כפילה בשלמותו (חצי דג ללא עצמות), אפשר פילה מחולק למנות (האופציה המועדפת עלי) ואפשר גם סטייק סלמון.

בכל מקרה - ההכנה פשוטה ומהירה מאוד, והתוצאה משובחת במיוחד.

 

 

 

אז מה נצטרך?

 

1 פילה סלמון (חצי דג) בשלמותו או חתוך למנות (מפילה אחד במשקל 1.5 ק"ג יתקבלו כ-10 מנות מכובדות)

 

למשרה:

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון גרגרים (אפשר גם חרדל איכותי רגיל וכף גרגרים בנפרד)

1/2 כוס שמן זית

מיץ וגרידה מלימון אחד

5 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמיר קצוץ

 

ומה עושים?

 

1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית על נייר אפיה בשכבה אחת, כשהעור כלפי מטה.

 

 

2. מערבבים את כל חומרי המשרה.

 

3. מורחים את נתחי הדג (מהצד העליון בלבד). משתמשים בכל כמות המשרה.

 

4. מעמידים למשך שעה עד כמה שעות (אם משך ההשריה יותר משעה - עדיף להכניס למקרר, כמובן). 

עד כאן אפשר כמובן להכין מראש.

 

5. ממש לפני שהאורחים מגיעים - מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מכניסים את הדג לתנור וצולים במשך 18-20 דקות. מגישים מיד.

 

 

ערכים תזונתיים:

מנה (כ-150 גר') = 364 קלוריות

 

 

http://bit.ly/2OBPCz5

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload