כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

כדורי בשר בניחוח אסייאתי

September 13, 2019

בשר טחון הוא מצרך חובה אצלי במטבח. אני קונה אצל הקצב שלי טחון טרי שטוחנים לנגד עיני (בד"כ צוואר, נתח שיש לו את מידת השומן המדוייקת, בלי שום תוספות), כך שאני יודעת בדיוק מה יש שם, ובבית מקפיאה בחבילות של 1 ק"ג או חצי ק"ג. מפשירה יומיים במקרר או לילה מחוץ למקרר (בתנאי שלא חם מדי), ומכאן - השמיים הם הגבול. כי בשר טחון הוא אחד המצרכים שמאפשרים כל כך הרבה מנות מגוונות... קציצות או כדורי בשר ברוטב, מוסקה או לזניה, פאי רועים או רוטב בולונז, בורקס בשר או ממולאים, צ'ילי או קבב עסיסי, ועוד ועוד. פשוט תענוג.

 

 

הערב לקחתי את הבשר הטחון לכיוון קצת שונה מהרגיל, והכנתי כדורי בשר מהירי הכנה בניחוח אסיאתי.

למה מהירי הכנה? כי בישלתי את הכדורים ברוטב בלי לטגן אותם לפני כן, והתוצאה - שפתיים יישקו. על אף רשימת המרכיבים הארוכה יחסית (בכל זאת - מתכון אסיאתי) ההכנה עצמה לא מסובכת יותר מכל כדורי בשר אחרים, ואת כל המצרכים אפשר למצוא בכל סופרמרקט.

אז אם אתם מחפשים לגוון את כדורי הבשר שלכם - זה המתכון עבורכם, נסו ולא תצטערו.

 

 

מה נצטרך?

 

לקציצות

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 ביצים

1/2 כוס פירורי פאנקו (אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים)

1/2 כפית אבקת אפיה

4-6 שיני שום

שורש ג'ינג'ר (חתיכה בגודל של 5 ס"מ בערך)

5 בצלים ירוקים

1/2 צרור גדול של כוסברה

1/2-1 צ'ילי אדום טרי (לא חובה)

1 כפית שמן שומשום

1 כף חומץ אורז

1/2 כוס רוטב סויה

מלח, פלפל שחור

 

לרוטב

2-3 כפות שמן צמחי רגיל (קנולה, חמניות או בדומה)

4-5 שיני שום

חתיכה שורש ג'ינג'ר בגודל זהה לכמות הכוללת של השום

3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס רוטב סויה

1 כוס מים

1-2 כפות חומץ אורז

1/2-1 צ'ילי אדום טרי

מלח, פלפל שחור

 

ומה עושים?

 

1. מכינים את התערובת לקציצות: בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון, הביצים, פירורי הפאנקו ואבקת האפייה.

 

2. מגררים את השום והג'ינג'ר במגררת דקה מוד ומוסיפים לבשר. את הקצוות שאי אפשר לגרר שומרים בצד לרוטב.

 

3. קוצצים דק את המחצית העליונה (הירוקה) של הבצל הירוק ומוסיפים לבשר. בחלקים האחרים של הבצל הירוק נשתמש בהמשך - נא לשמור.

 

4. קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לבשר. שומרים בצד 1-2 כפות להמשך.

 

5. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים (בערך 1 כפית שטוחה מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור). מערבבים היטב במשך מספר דקות. מכסים ומניחים בצד למנוחה והתמזגות טעמים.

 

6. בינתיים מכינים את הרוטב: בווק או מחבת עמוקה ורחבה מחממים את השמן (על אש נמוכה).

 

7. קוצצים דק את שיני השום והג'ינג'ר (כולל השאריות ששמרנו בשלב הכנת הקציצות) ומכניסים לשמן. מטגנים 1-2 דקות עד שמתחילים להריח את השום.

 

8. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, סויה, מים וחומץ אורז. מבאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות בסיר מכוסה. בינתיים קוצצים את הרבע התחתון (החלק הלבן) של הבצק הירוק ששמרנו ואת הצי'לי הטרי (אם רוצים) ומוסיפים לסיר, מתבלים טועמים ומתקנים. מכבים את האש.

 

9. מכינים מתערובת הבשר כדורים קטנים יחסית (לזורמים: קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג; לדקדקנים - בערך 40 גר' לכדור). סה"כ יתקבלו כ-35 כדורים.

 

10. מביאים את הרוטב לרתיחה, מניחים בתוכו את כדורי הבשר ומבשלים מכוסה במשך 20 דקות בערך. מדי פעם מנערים את הסיר כדי שהכדורים יצופו ברוטב מכל הצדדים.

אפשר להכין מראש ולפי ההגשה לחמם 5-10 דקות בסיר עם הרוטב.

 

11. הגשה: מעבירים עם הרוטב לצלחת הגשה עמוקה. מעטרים בבצל ירוק קצוץ (הרבע האחרון שנשאר לנו) וכוסברה קצוצה. מגישים עם אורז לבן בצד.

 

 

ערכים קלוריים:

218 קלוריות ל-100 גר' (כולל רוטב)

מנה = 3 כדורי בשר + 3 כפות רוטב - 273 קלוריות (לחסכון קלורי - המעיטו  בכמות הרוטב).

 

http://bit.ly/2lNOmNq

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload