כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

מרק דובדבנים צונן ומרענן

August 22, 2019

המטבח ההונגרי ידוע בהיותו כבד ועשיר, חריף ומתובל, עושה שימוש רב בתפוחי אדמה, כרוב, פפריקה, פלפל שחור ובצל. הגולאש, הפפריקאש, הלצ'ו ושאר מעדני המטבח ההונגרי הם ללא ספק מבין המאכלים המנחמים יותר.

 

אבל בקיץ - גם ההונגרים מחפשים משהו קצת יותר קליל. והם מצאו לעצמם את מרק הדובדבנים הזה, המרענן הרשמי של הקיץ בהונגריה. ואף כי המנה מתקתקה, בהונגריה היא מוגשת בדרך כלל כמנה ראשונה.

 

אני הכנתי את מרק הדובדבנים למסיבת התה שלי, כחלק משולחן הקינוחים. המראה של המרק  הורדרד בכוסות זכוכית שקופות מרהיב, והטעם נפלא.

  

  

כמו כל מאכל מסורתי - גם למרק דובדבנים, שנקרא בהונגרית Cseresznyeleves, יש מאות ואפילו אלפי מתכונים וגרסאות בספרי הבישול וברשת. אני בחרתי במתכון של רותי קינן שנראה לי מצויין, ולא התאכזבתי.

 

רגע לפני שמתחילים - מילה על הדובדבנים.

אם אתם מכינים את המרק בעיצומה של עונת הדובדבנים ויש לכם את הרצון לגלען חצי ק"ג פרי - אתם מוזמנים להשתמש בדובדבנים טריים. בכל מצב אחר (ובואו נודה על האמת, אצלנו הקיץ נמשך הרבה אחרי שהדובדבנים הטריים נפחו את נשמתם) - אני ממליצה להשתמש בדובדבנים קפואים. לא רק בגלל שהם זמינים כל השנה, אלא גם, ובעיקר, כי הם כבר מגולענים.

בתחקיר שעשיתי נתקלתי בלא מעט מתכונים שעושים שימוש בדובדבנים חמוצים בסירופ, כאלה שקונים בצנצנת, אבל אני לא ניסיתי. 

 

צילום: pixabay.com

 

 

מה נצטרך?

500 גר' דובדבנים טריים או 400 גר' קפואים, מגולענים

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

1 כוס יין לבן טוב

2 כוסות מים

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 גביעים של שמנת חמוצה או קרם פרש

 

ומה עושים?

 

1. אם משתמשים בדובדבנים טריים מגלענים אותם. אם משתמשים בקפואים - מתחילים ישר משלב 2 (אין צורך להפשיר מראש).

 

2. שמים את הדובדבנים בסיר בינוני, מוסיפים סוכר, יין ומים ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס, מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהדובדבנים מתרככים. מצננים.

 

3. טוחנים היטב את המרק. אפשר להעביר למעבד מזון או, עדיף לדעתי, לטחון בבלנדר מוט (אם עדיין אין לכם - ממש שווה להצטייד, בעיקר לקראת כל מרקי החורף שמחכים לנו ממש מעבר לקיץ).

 

4. מעבירים את המרק הטחון דרך מסננת, לקופסה סגורה היטב ומקררים היטב במקרר במשך שעתיים-שלוש לפחות לפני ההגשה.

 

5. להגשה - מוזגים לכוסות זכוכית דקות ויפות או לקעריות. מגישים עם נגיעת שמנת חמוצה ודובדבנים טריים (אם בעונה, לא חובה).

 

 

 התמונה המקסימה הזו מבלוג הונגרי אותנטי >>> mindmegette.hu

 

ערכים תזונתיים

84 קלוריות ל-100 גר'

מנה (100 גר') = 84 קלוריות

 

http://bit.ly/2KR2Hml

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload