כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

ירוקים מוקפצים עם (או בלי) נודלס

July 21, 2019

הבטיחו שזו תהיה מנה מהירה וקלה להכנה, רק כמה דקות, לחשו יודעי ח"ן, ממש מתאים לקיץ שלנו, התלהבו סביבי. 

מה אומר לכם?

הטיגון (בסוף) מהיר יחסית, זה נכון, אבל החום של המחבת חייב להיות ממש גבוה, והרבה לפני כן צריך לחתוך ולארגן את כל הירקות, רצועות-רצועות, לבשל כל ירק בנפרד לפי דרגת העשייה המתאימה שלו, לעצור בישול במי קרח, לבשל את הנודלס בסיר גדול מלא מים רותחים, להעביר לווק, להקפיץ, להוסיף את הרוטב... 

אז הבטיחו.

ובכל זאת - אחת המנות האהובות  בכל הזמנים, גם בקיץ. אז מה עושים? 

 

התארגנתי על גרסה קיצית של הרבה ירקות ירוקים ומעט מאוד עבודה.

על הנודלס עצמם אפשר לוותר, המנה עומדת יפה מאוד בזכות עצמה גם בלי האטריות.

ולגבי הירקות - המבחר הוא בגדר הצעה בלבד, אפשר לגוון, להוסיף, לשנות או להחליף, זה כל היופי והכייף של המנה. רק הבסיס והרוטב נשארים קבועים.

 

 

אז מה נצטרך? (ל-8 מנות)

 

1 חבילה (200 גר') נודלס מכל סוג שאוהבים (אני הכנתי עם אטריות ביצים)

 

לירקות

2 מארזי ברוקולי טרי - נשתמש בתפרחות בלבד, מפורקות לפרחים קטנים.

1 צרור אספרגוס - לחתוך 3 -4 ס"מ מהחלק התחתון, ואת השאר לחתוך לפיסות באורך 4 ס"מ בערך.

400 גר' (1/2 שקית) שעועית ירוקה עדינה שלמה

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות

3-4 גבעולי בצל ירוק

 

ואפשר גם:

1 מארז אפונה סינית

1 כוס רצועות כרוב

1-2 חופנים של נבטים סיניים

 

כמובן שאפשר להוסיף גם ירקות כמו פלפלים בצבעים אחרים, גזר, תירס גמדי (חצוי לאורך), פטריות וכל מה שאוהבים, אבל אני מנסה להיצמד כאן לצבע הירוק וגם לירקות שצריך פחות להתעסק איתם. מתכון מהיר, זוכרים?
 

לרוטב

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס רוטב צדפות (או רוטב דגים)

1 כפית סוכר חום 

 

לבסיס

2 כפות שמן

3-4 שיני שום קצוצות דק מאוד

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

1/2 פלפל צ'ילי ירוק חריף - חתוך לרבעים לאורך ופרוס דק מאוד.

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים בבישול הירקות. מרתיחים מים בסיר גדול של פסטה (רצוי כזה עם מסננת פנימית). מכינים בצד קערה עם מים קרים וקוביות קרח.

כאשר המים רותחים ממליחים ב-1 כף מלח ומתחילים לבשל את הירקות (כל ירק בנפרד):

ברוקולי, שעועית ירוקה, אספרגוס (בלי התפרחות, רק הגבעולים) - 2 דקות במים רותחים ומיד לקערת מי קרח לעצירת הבישול. מסננים. 

את התפרחות של האספרגוס ואת שאר הירקות אין צורך לבשל.


2. בינתיים מערבבים בקערית קטנה את כל החומרים לרוטב.

 

3. כאשר כל הירקות מוכנים - מחממים היטב ווק (או מחבת גדולה ועמוקה). יוצקים פנימה את השמן ומוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף. מטגנים דקה אחת ולא יותר.

 

4. מוסיפים את כל הירקות (טריים ומבושלים) ומקפיצים במשך 4-5 דקות, לא יותר. לא חייבים ממש "להקפיץ" כמו שפים מומחים, אפשר גם להשתמש בשתי כפות כדי להפוך את הירקות בתוך המחבת.

 

5. במקביל, באותו סיר שבו אידינו את הירקות (ובלי להחליף את המים) מבשלים גם את הנודלס (לא חובה, כאמור). אפשר להכין כל סוג של אטריות שאתם אוהבים, פשוט לבשל לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

אני משתדלת לתזמן כך שהאטריות יהיו מוכנות יחד עם הירקות, כדי שלא יצטרכו להמתין ויידבקו בינתיים.

כשהאטריות מוכנות - מוסיפים אותן למחבת עם הירקות.

 

6. מוסיפים מיד את הרוטב + 1-2 מצקות של נוזלי הבישול של הירקות והנודלס. מביאים לרתיחה, ומקפיצים תוך ערבוב עוד 1-2 דקות למיזוג טעמים.

 

7. מעבירים לצלחת הגשה. מקשטים במעט שומשום קלוי או כוסברה קצוצה או בצל ירוק קצוץ ואפשר גם בוטנים קצוצים, אם אוהבים (אני לא). בכל מקרה - מגישים מיד. 


8. אפשר להכין מראש? אפשר, אבל לא יום מראש ובעיקר לא להכניס למקרר. שעה-שעתיים ככה. מכינים ומשאירים במחבת מכוסה על הכיריים המכובות או על השיש. ממש לפני ההגשה להוסיף עוד מצקת ממי הבישול ולתת מכת חום ולהקפיץ 2-3 דקות לחימום. גם אם באסיה זה לא ממש מקובל - אצלכם במטבח זה יעבוד מצויין. מבטיחה.

 

 

ערכים קלוריים

הכמות מספיקה ל-8 מנות.

מנה = 168 קלוריות.

 

http://bit.ly/2XRtgQi

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload