כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

סלט מלפפונים ופרג של יותם אוטולנגי

July 11, 2019

סלט מלפפונים ופרג, מתורגם מספרו הנהדר של השף יותם אוטולנגי - The Cookbook. 

 

 

למי שעדיין לא מכיר אספר בקצרה שאוטולנגי, שרבים רואים בו את השף הישראלי המצליח ביותר בעולם, נולד וגדל בירושלים. הוא בעל תואר ראשון בפילוסופיה, עסק בעיתונות ואהב תמיד לאפות. בשנת 1997 עבר לגור בלונדון. החל ללמוד בקורדון בלו הבריטי ועבד כשף קינוחים במסעדות שונות, עד לפריצה הגדולה.

 

בשנת 2002 פתח אוטולנגי את "אוטולנגי דלי" (מעדניית אוטולנגי) ביחד עם שני שותפיו (עד היום) נועם בר, שהוא ישראלי לשעבר וסאמי תמימי. תמימי הוא פלסטיני יליד מזרח ירושלים, בן גילו של אוטולנגי. השניים נפגשו בלונדון על רקע אהבתם לאוכל איכותי, חומרי גלם טריים והשפעות מזרח תיכוניות. עם השנים התרחבה הרשת ל-4 סניפים והקבוצה מחזיקה גם שתי מסעדות בלונדון.

 

אוטולנגי כתב במשך כמה שנים את הטור הפופולארי The New Vegetarian במגזין סוף השבוע של הגארדיאן שהתרחב עם השנים וכלל גם מתכונים לא צמחוניים. מכאן היתה הדרך קצר להוצאת שלושה ספרי בישול שהפכו כולם לרבי מכר:

הראשון - THE COOKBOOK  תורגם גם לעברית;

השני - Plenty (שפע) שכל מתכוניו צמחוניים, וזכה בפרס הספר הלאומי של גלקסי לשנת 2010, בקטגוריית מזון ומשקאות;

השלישי ואחרון (בשלב זה) -  Jerusalem, נמכר במאות אלפי עותקים. הוא נמנה ברשימת עשרת הספרים הנמכרים ביותר באמזון בכל השנים, ודורג במקום השני בארה"ב ברשימת ספרי הבישול המצליחים ביותר.

אוטולנגי אף הגיש במשך מספר שנים סדרת טלוויזיה פופולרית בשם "סעודה ים תיכונית עם יותם אוטולנגי", שבה הוא מבקר ומבשל במדינות שונות באגן הים התיכון, תוך שהוא חושף את הצופים לשפע הטעמים, הניחוחות, התבלינים, השווקים, המסורות והתרבויות בארצות שבהן מצולמת הסדרה.

 

אוטולנגי חי, נושם ומבשל ים-תיכוני. אלה הטעמים האהובים עליו והוא נחשב לאוטוריטה בתחום. אין ספק כי יש לו חלק גדול בפריצת האוכל הישראלי והים תיכוני בשנים האחרונות בלונדון, אוסטרליה, ניו זילנד, ארה"ב ולמעשה בעולם כולו. כבוד!

 

זה הקישור לאתר של אוטולנגי.

 

ואחרי כל הסופרלטיבים, מתכון אחד קטן וצנוע (בכל זאת מטבח ים תיכוני...) לסלט של מלפפונים ופרג, מתוך ספרו הראשון של אוטולנגי - THE COOKBOOK. שילוב מפתיע ומוצלח עד מאוד.

 

 

 

מה נצטרך?

1 מארז מלפפונים מיני

1-2 יח' צ'ילי אדום טרי

150 גר' כוסברה טריה

 

לרוטב:

2 כפות חומץ בן יין לבן (עפ"י המתכון המקורי אפשר להחליף בחומץ אורז)

1/4 כוס שמן זית (במקור - שמן חמניות)

2 כפות פרג שלם (לא טחון)

מלח, פלפל שחור

במקור כולל הרוטב גם 2 כפות סוכר, אני ויתרתי.

 

ומה עושים?

 

1. מורידים קצוות של המלפפונים חותכים לאורך לחצאים או רבעים (תלוי בגודל של המלפפונים). מעבירים לקערה.

 

2. קוצצים את פלפלוני הצ'ילי האדום לפרוסות דקיקות ומוסיפים לקערה.

 

3. קוצצים את הכוסברה גס ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הפרג ומערבבים קלות.

 

4. בקערית נפרדת מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים לקערת הגשה שתעשה כבוד לסלט.

אם לא מגישים מיד - יהיה צורך לשפוך את הנוזלים שיצטברו.

 

 

ערכים קלוריים:

הכמות תספיק ל-6 מנות.

מנה = 124 קלוריות.

 

http://bit.ly/2G7HIbY

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload