כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

רולדה בצק עלים ובשר

July 5, 2019

השבוע, לכבוד שובה של הגוזלית הקטנה מהמחנה הגדול, הכנתי את אחד המתכונים האהובים ביותר על כל בני הבית, ובעיקר על הגוזלית הקטנה, כמובן – רולדה של בצק עלים עם בשר.

 

בעבר שיתפתי כאן כמה וכמה מתכונים מהמטבח של אמא, והנה פנינה נוספת שהגיעה היישר מהמטבח של ילדותי - מרשים, טעים בטירוף ומנצח בכל הזדמנות. אצל אמא המאפה מוגש תמיד כמנה ראשונה, אבל אנחנו נהנים ממנו גם כעיקרית.

המתכון דורש קצת השקעה והתארגנות, אבל התוצאה שווה הכל, אני ממליצה בחום.

 

* מתנצלת מראש על איכות התמונות בפוסט הזה, מכל מיני סיבות טכניות. קורה...

 

מה נצטרך?

 

1 חבילה בצק עלים מוכן מרודד. אני משתמשת אך ורק בבצק עלים על בסיס חמאה, הסיבה היחידה שיכולה להצדיק ויתור על החמאה היא שיקולי כשרות. בכל סיטואציה אחרת – לכו על החמאה. מפשירים את הבצק יום מראש במקרר. חשוב מאוד לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר מאוד.

1 ק"ג בשר בקר טחון. עדיף (תמיד) בשר טרי (רצוי צוואר) שטוחנים במקום, בלי תוספות של שומן כבש, תיבול או אחרות. פשוט בשר נטו.

1/4 כוס שמן זית

1 בצל גדול

מלח, פלפל שחור

1 תפוח אדמה גדול

4 ביצים L

100 גר' צנובר (לא חובה, אבל ממש משדרג)

שומשום לעיטור

 

ומה עושים?

 

1. קוצצים דק את הבצל ומתחילים לטגן במחבת עמוקה ורחבה עם 1/4 כוס שמן זית. חשוב להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי. מטגנים בסבלנות על אש בינונית-נמוכה עד שהבצלים מתרככים ומזהיבים (לא להשחים את הבצל, רק להזהיב).

 

 

2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון עם 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור גרוס. מפוררים את הבשר (לי הכי נוח לעבוד בשלב הזה עם מרית עץ), מערבבים והופכים מדי פעם ומטגנים עד שכל הבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים.

 

 

 

מצננים ומעבירים למקרר לקירור יסודי (אפשר ומומלץ להכין יום מראש, בכל מקרה אי אפשר להניח את המלית על הבצק כשהיא חמה).

 

3. מבשלים את תפוח האדמה ומצננים. מועכים לפירה או מגררים (אחרי הבישול) במגררת גסה.

 

4. משלימים את הכנת המלית: מוסיפים לבשר שהצטנן את תפוח האדמה המבושל, 3 ביצים (ביצה רביעית נשמור להמשך) ואת הצנוברים. מערבבים היטב, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (זו ההזדמנות האחרונה לעשות זאת).

 

5. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

 

6. מכינים את הרולדות: פורסים את הבצק (שהופשר מראש במקרר) על משטח העבודה ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מחלקים המלית ל-3 חלקים ומניחים במרכז של כל ריבוע בצק.

 

7. את שולי הבצק משני הצדדים חורצים לרצועות, ומקפלים את רצועות הבצק על המלית – אחת מימין אחת משמאל וחוזר חלילה.

מכינים כך את כל 3 הרולדות.

 

 

 

8. מעבירים את הרולדות בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומעטרים בשומשום.

 

9. מכניסים את התבנית לתנור החם. אופים 20 דקות בחום גבוה, מחלישים ל-180 מעלות ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהמאפה זהוב ואפוי היטב גם בחלקו התחתון.

 

 

10. מגישים חם או בטמפרטורות החדר, ובינינו טעים גם קר מהמקרר למחרת (אם נשאר משהו). בכל מקרה - תשואות מובטחות!

 

 

להגשה חגיגית במיוחד, אפשר להוסיף גם רוטב ליד:

 

מחממים בסיר קטן 1/4 כוס שמן זית (אם רוצים אפשר לטגן בשמן בשלב הזה סלסילה של פטריות קצוצות, לא חובה).

מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב עד שכל השומן נבלע בקמח.

מוסיפים 2 כוסות של ציר עוף/בקר, מתבלים עפ”י הצורך, וממשיכים לבשל 2-3 דקות עד שמסמיך.

מכבים את האש.

מוסיפים לסיר 1/2 כוס ירק קצוץ דק (אני הכי אוהבת תערובת של שמיר ופטרוזיליה).

וזהו, גם הרוטב מוכן.

מגישים את הרוטב חם ליד הרולדות.

 

 

ערכים קלוריים (ללא רוטב):

273 קלוריות ל-100 גר'.

1 רולדה = 10 מנות

1 מנה = 190 קלוריות

 

 

http://bit.ly/2xxGqCp

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload