כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

ככר גבינות הורסת ב-5% בלבד!

June 18, 2019

את כיכר הגבינות הזו נהגתי להכין בעבר לכל ארוחה חלבית, בשבועות, לבראנצ', ובכלל, זו בהחלט היתה אחת המנות האהובות אצלנו - יפה וטעימה, חגיגית ומרשימה.

 

 

ואז הפסקתי להכין אותה. לא בגלל שנמאס לנו ממנה (ממש לא!) אלא בגלל אחוזי השומן והערכים הקלוריים הבלתי אפשריים... בשלב מסויים זה כבר לא התאים לנו.

 

השנים חלפו, המתכונים התחלפו, והשנה נזכרתי בה שוב, בכיכר הגבינות. ותהיתי בליבי האם אי אפשר להכין אותה עם גבינות 5%? ובינינו, למה לא, בעצם?

אז אחרי שניסיתי אני מודיעה כאן קבל עם ועדה - אין שום סיבה. אין שום סיבה לעבוד עם גבינות שמנות כשאפשר להגיע לתוצאה כל כך מוצלחת (גם מבחינת הטעם וגם מבחינת היציבות) עם גבינות 5%.

אז אמנם שבועות כבר חלף, אם אם אתם יוצאים לפיקניק באחת השבתות הקרובות, מארחים לבראנצ' או סתם רוצים לפנק משפחה או חברים -  זה המתכון עבורכם. נסו ולא תצטערו (רק שימו לב להתחיל בהכנה יום מראש).

 

מה נצטרך?

400 גר' גבינת שמנת 5% בטעם טבעי

1 קוביה (כ-400 גר') גבינה בולגרית מעודנת 5%

1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 5%

1/2 צנצנת טפנד*

1/2 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות*

1/2 צנצנת ממרח פסטו בזיליקום אמיתי*

 

לקישוט: מעט שמן זית*, צנוברים קלויים או אגוזי לוז קצוצים.

 

*במרכולים מצוי מגוון גדול של ממרחים באיכויות משתנות. אני באופן אישי מקפידה להשתמש במוצרים של עץ השדה, מותג בוטיק של שמן זית ומממרחים על בסיס שמן זית, שאני מוצאת אותם טעימים ואיכותיים במיוחד. המוצרים לא נמכרים במרכולים, אבל שווה לחפש אותם, ואפשר להתחיל כאן.

בכל מקרה שימו לב לפערים גדולים שיכולים להיות בערכים התזונתיים ובעיקר בקלוריות של הממרחים השונים.

ואחרי שהתארגנו על חומרי הגלם - אפשר להתחיל בעבודה.

 

מה עושים?

 

1. מרפדים מסננת בבד חיתול.

 

2. מגררים אל תוך קערה גדולה את הגבינה הבולגרית. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב במטרפה.

 

3. מעבירים 1/3 מתערובת הגבינות אל המסננת המרופדת בבד חיתול.

 

 

4. מורחים מעל תערובת הגבינות את ממרח הטפנד, מעליו 1/3 נוסף של התערובת, ומעל - את ממרח העגבניות המיובשות.

 

 

 

5. מסיימים בשליש הנותר של תערובת הגבינות.

 

6. מניחים את המסננת עם הגבינות מעל צלחת עמוקה ומכניסים למקרר למשך הלילה. במהלך הלילה הגבינות יפרישו את כל הנוזלים המיותרים והטעמים יתמזגו היטב.

 

7. לפני ההגשה: הופכים את כיכר הגבינות על צלחת הגשה. יוצקים מעליה את ממרח הפסטו, מקשטים בכמה זילופים של שמן זית ומעט צנוברים קלויים או אגוזי לוז קצוצים.

 

 

 

8. טועמים ומתעלפים.

את מה שנשאר מעבירים לקופסה סגורה ומחזירים למקרר. הכיכר תחזיק מעמד שבוע (ואפילו יותר).

 

ערכים תזונתיים:

153 קלוריות ל-100 גר'

1 כף (20 גר') = 30 קלוריות

 

 

http://bit.ly/2XVVu8r

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload