כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

לחמניות כוסמין וסלק עם יוגורט ופקאן

May 30, 2019

זה נשמע בדיוק מה שחפשת, זה נראה מדהים וזה כל.כך טעים... ובכל זאת לא רבים ייכנסו למטבח להכין את הלחמניות הנפלאות האלה. וכל כך למה? כי הרבה אנשים פוחדים להתעסק עם שמרים.

 

גם אני פחדתי, במשך שנים ארוכות. אפיתי הכל חוץ משמרים. עד שקבלתי במתנה מכונת לחם. מכירים? מכניסים פנימה את כל החומרים והולכים לישון. בבוקר מתעוררים אל ניחוחות של לחם טרי תוצרת בית, שאין דבר שישווה לו. תקופה ארוכה אפיתי כל לילה לחם אחר, עשרות נסיונות של סוגי קמחים, יחסים ותוספות. מאות סוגי כריכים לילדים לבית הספר... ובסוף - המכונה שבקה. לא עמדה בעומס. זה שבר אותי, אני כבר הייתי מכורה.

אז החלטתי לנסות להכין את הבצק במיקסר ולאפות את הלחם בתנור, וראה זה פלא: לא רק שהצליח, היה אפילו יותר מוצלח. ומאז - אין לי פחד (לפחות בענייני שמרים). אחרי כמה חודשים גם המיקסר כבר לא עמד בזה, ואז פתחתי את הקונדיטוריה. אבל זה כבר סיפור אחר.

 

מאז עברו הרבה שנים, ואני כבר לא אופה לחם בתדירות יומיומית, אבל מדי פעם - חייבת! ואת המתכון הזה - רציתי לשתף, כי הוא שווה כל דקה שתשקיעו בו - יפהפה, טעים ואפילו בריא.

 

וטיפ קטן נוסף - אפשר להכין מראש ולהקפיא. להוציא מההקפאה לחצי דקה-דקה במיקרו או על השיש במשך חצי שעה - שעה, וזה ממש כמו חדש.

 

 

אז מה נצטרך?

500 גר' סלק מבושל (המדידה אחרי הבישול והקילוף. אפשר בהחלט להשתמש בסלק מבושל בואקום).

1/2 - 3/4 כוס מים

150 גר' (1 גביע קטן) יוגורט

24 גר' (2 כפות שטוחות) שמרים יבשים

2 כפות דבש

600 גר' קמח כוסמין (או קמח מלא)

400 גר' קמח לבן

100 גר' פקאן קצוץ גס

10 גר (2 כפיות גדושות) מלח

 

לעיטור:

ביצה להברשה

לבחירתכם: שומשום, זרעי צ'יה, פרג, קצח, זרעוני דלעת או חמניה.

 

 

ומה עושים?

 

1. במעבד מזון או בנינג'ה (עדיף) טוחנים למחית חלקה סלק, יוגורט ו-1/2 כוס מים.

 

2. בקערת לישה (אפשר ורצוי במיקסר) שמים את שני סוגי הקמח. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים קלות.

 

3. יוצרים במרכז הקמח גומה ושופכים אליה את מחית הסלק והדבש. לשים במשך 5-6 דקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

 

4. מוסיפים את המלח והאגוזים וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

 

5. מכסים את הקערה ושמים במקום חמים לתפיחה של שעה בערך, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

6. מחלקים לכדורים של 60 גר' ללחמניות בינוניות או 100 גר' ללחמניות גדולות. מכדררים ומניחים באופן מרווח על תבנית אפייה (לצורך התמונה צופפתי כדי שיצטלם יפה. זה צריך להיות מרווח יותר). מכסים ומחזירים לפינה החמימה לתפיחה שנייה (כחצי שעה).

 

 

 

7. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

8. מברישים כל לחמניה בעדינות רבה בביצה טרופה ומעטרים בשומשום, זרעי צ'יה, פרג או קצח. אפשר לקשט גם בזרעוני דלעת או חמניה, או כל תערובת של הנ"ל.

 

 

 

9. מכניסים לתנור החם ואופים 18-20 דקות. וזהו. זה כל הסיפור.

מקסים להגשה עם פלטת גבינות בשבועות, לבראנצ' חלבי או לכריך משודרג ברמה אחרת.

 

 

 

 

ערכים תזונתיים:

לחמניה גדולה (100 גר') - 235 קלוריות ליחידה

לחמניה קטנה (60 גר') - 147 קלוריות ליחידה

 

 

http://bit.ly/30Yia9U

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload