כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

סלט ירוק עם סלק ורוקפור

May 18, 2019

 

סלט פשוט ומהיר הכנה, ועם זאת מרשים מאוד - הן במראה והן בטעם.

 

 

הסוד הוא בכך שבונים את הסלט בשכבות כדי שלא יהיה צורך לערבב אותו. המהלך הזה ישמור על הסלט שלא ייצבע כולו בסגול, גם אם תכינו אותו כמה שעות לפני ההגשה (ואפשר בהחלט).

 

מה נצטרך?

6-8 עלי חסה ערבית טריים מאוד (רצוי העלים הפנימיים) שטופים ומיובשים

1/2 מארז תערובת סלנובה (אפשר להחליף בתערובת עלי בייבי)

1 חבילה סלק מבושל ומקולף (הבטחתי שיהיה פשוט וקל) - רצוי לבחור בסלקים קטנים יחסית
1 תפוח אדום גדול

50-100 גר' גבינת רוקפור (אפשר להחליף בגבינת עיזים)

3-4 גבעולי בצל ירוק

חופן קטן של אגוזי מלך

 

לרוטב ויניגרט

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2-3 שיני שום כתושות

1 כפית חרדל איכותי

 

ומה עושים?

 

1. חוצים כל סלק לאורכו וחותכים כל מחצית ל - 5-6 פלחים. אם הסלקים גדולים - חותכים לרבעים ואז לפרוסות או לקוביות.

 

2. חותכים את התפוח לקוביות בגודל 1-2 ס"מ בערך.

 

3. מפוררים את גבינת הרוקפור או חותכים לקוביות באותו הגודל.

 

4. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות ברוחב של 0.5-1 ס"מ בערך.

 

5. שוברים את אגוזי המלך באופן ידני (או קוצצים גס).

 

6. מרכיבים את הסלט:

בקערה גדולה מניחים עפ"י הסדר -

1/3 מכמות החסה + 1/3 מכמות עלי הסלנובה (מערבבים יחד)

1/3 מכמות הבצל הירוק

1/3 מכמות פלחי הסלק

1/3 מכמות קוביות התפוח

1/3 מכמות הגבינה

1/3 מכמות האגוזים

וחוזר חלילה, סה"כ 3 פעמים.

לא מערבבים!

 

7. מכינים את הרוטב: מכניסים לצנצנת עם מכסה הברגה את כל החומרים, משקשקים היטב, והרוטב מוכן.

 

8. ממש לפני ההגשה יוצקים על הסלט מחצית מכמות הרוטב ולא מערבבים. את יתרת הרוטב מגישים בכלי קטן בנפרד.

 

 

9. יפה, טעים, ואפילו בריא. מה עוד אנחנו מבקשים מהסלט שלנו?

 

 

http://bit.ly/2YF5xyT

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload