כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

שוקי אווז בקונפי מייפל ותפוזים

December 29, 2018

אין זה סוד שהישראלים אוהבים לאכול עוף.

למעשה, ישראל היא הצרכנית מס' 2 בעולם (מיד אחרי ארה"ב ויחד עם קנדה) של תרנגולות. ואני משתמשת במילה המפורשת (תרנגולות) כדי להבחין את ה"עוף" שאנחנו רגילים לאכול מעופות מאכל אחרים המקובלים בעולם, כמו יונים, פסיונים, אווזים, שלווים, ברווזים, תרנגולי הודו וכיו"ב. את אלה כמעט לא תמצאו כאן (למעט ההודו), וחבל, ולו בשם הגיוון.

 

אז כשנתקלתי יום אחד אצל הקצב שלי בשוקי אווז (משווקים קפוא, 2 יח' בשקית ואקום) - מיד רכשתי לי מספר יחידות והמתנתי לשעת כושר. בינתיים ערכתי תחקיר אודות שיטת ההכנה המומלצת (קונפי), חיפשתי מתכונים להשראה והתגבשתי לעצמי על טעמים רלבנטיים. וזו התוצאה - שוקי אווז במייפל ותפוזים, מתכון חגיגי לערב סגרירי.

 

ההכנה ממושכת - השרייה מראש וצליה איטית וארוכה בשומן של האווז עצמו, אבל פשוטה מאוד. שום דבר מסובך, רק סבלנות.

 

 

מה נצטרך?

שוקי אווז כמספר הסועדים (להפשיר מראש)

 

למשרה (הכמות תספיק ל - 6-8 מנות)

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 כוס מייפל (או דבש)

2-3 שיני שום
1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית גרגרי אניס כתושים

2-3 ענפי רוזמרין

2-3 ענפי טימין

 

1 תפוז נוסף לקישוט

 

ומה עושים?

 

1. בסיר רחב עם מכסה המיועד לתנור מערבבים את כל הנוזלי למשרה + השום הכתוש והתבלינים.

 

2. מוסיפים את ענפי הטימין והרוזמרין.

 

3. מכניסים לסיר את השוקיים ודואגים שיצופו היטב במרינדה מכל הצדדים. משאירים בהשרייה למשך שעתיים לפחות (בחורף אפשר מחוץ למקרר) ואפילו לילה שלם (במקרר). מדי פעם הופכים ומוודאים שכל השוקיים סופגות היטב את המשרה.

 

 

 

4. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מכניסים את הסיר עם השוקיים ונוזלי המשרה וצולים במשך שעתיים בסיר מכוסה. מדי חצי שעה פותחים והופכים, כך שהשוקיים יהיו מכוסות במרינדה מכל הכיוונים.

במהלך הבישול השומן של האווז יימס לאט לאט, והשוקיים יתבשלו למעשה בשומן של עצמם. וכן, זה נשמע נורא משמין, אבל זה מעדן אמיתי.

 

5. כעבור שעתיים - מעבירים למחבת פסים 1-2 מצקות מהשומן שהצטבר בסיר וצורבים מעט את השוקיים לקבלת ציפוי קריספי. לא חובה, אבל משדרג את המנה.

 

 

 

6. צורבים במחבת פסים גם את פרוסות התפוז הנוסף לקישוט.

 

7. מסדרים בצלחת הגשה רחבה ומגישים עם פירה תפו"א או בטטה או פולנטה עשירה וטובה.

 

 

נ.ב. המהדרין מפרידים את השומן שהופרש בבישול ומשתמשים בו כבסיס לתבשילים אחרים (למשל, כבד קצוץ). לא חובה כמובן.

 

 

ערכים תזונתיים:

168 קלוריות ל-100 גר'

מנה (1 שוק) = 420 קלוריות (בלי העור והשומן)

הערכים הם לשוק אווז ללא עור. לא מצאתי נתונים מדוייקים יותר, אז תוסיפו עוד קצת...

 

 

https://goo.gl/36P2gK


 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload