כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

עוגת תפוזים ושקדים עם מייפל

October 16, 2018

הסתיו היא אחת העונות היותר אהובות עלי, ולו בשל העובדה שהיא מסמלת את בוא החורף, האהוב עלי מכל, כידוע. 
 

 

כל סממני הסתיו גורמים לי אושר רב.

 

 

 

אבל יותר מכל מרגש אותי התפוז הטבורי.

 

בגינה הקטנה של סבא דב וסבתא שרה ברמת גן, שהיה בה כל מה שאפשר להעלות על הדעת, היה גם עץ תפוזים מהזן המוקדם ביותר שיוצא לשווקים, בדיוק עכשיו בסתיו - התפוז הטבורי (זה עם ה"פופיק"). וכשבכל מקום היו מברכים בראש השנה על תפוח בדבש - אצלנו זה היה תפוח זהב בדבש. 

 

סבא היה מקלף את התפוז בדקדקנות יתרה. מוריד כיפה מלמעלה, מוריד את הפופיק מלמטה, חורץ ופולח את הקליפה פלחים פלחים. מניח את הפלחים על השולחן, כמו סירות קטנות, ועל כל סירונת כזו  - היה מניח עבורנו פלח אחד של תפוז, כל אחת בתורה. ומאז ועד היום - אני תמיד מבקשת שיקלפו לי תפוזים, ופירות הדר בכלל.

 

ובכל פעם שמגיע הסתיו ואני רואה את התפוז הטבורי ממלא את הדוכנים אני נזכרת בסבא וסבתא, שכל כך אהבתי, ובגינה הקסומה שלהם, ומיד קונה תפוזים הביתה. ובבית - אף אחד לא מקלף אותם עבורי, ולא מניח פלחים של תפוז על סירות של קליפה, ואני לא אוכלת, ולא אוכלת, ולא אוכלת. ובסוף - אני מכינה עוגת תפוזים.

 

אז הנה אחת הגרסאות היותר אהובות עלי תפוזים ושקדים בניחוח מייפל, ווניל וקצת מי זהר (לא חובה).

 

 

 מה נצטרך?

3 ביצים

1/2 כוס פחות 2 כפות (75 גר') סוכר 

100 גר' סירופ מייפל אמיתי

150 גר' חמאה מומסת

1 גביע (200 גר') יוגורט טבעי

גרידה ומיץ מ-3 תפוזים גדולים (סה"כ 1.5 כוסות מיץ)

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

כמה טיפות מי זהר (לא חובה)

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

 

לקישוט: 50 גר' שקד מולבן פרוס

 

ומה עושים?

כמו כל עוגה בחושה - גם כאן תהליך ההכנה מאוד פשוט.

 

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות). משמנים 2 תבניות אינגליש קייק.

 

2. בקערת מיקסר שמים את הביצים עם הסוכר והמייפל ומקציפים כמה דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

 

3. בינתיים ממיסים את החמאה במיקרוגל.

מגררים קליפה מהתפוזים וסוחטים את המיץ. סה"כ נצטרך 1.5 כוס מיץ סחוט טרי. במידת הצורך, אפשר להשלים במיץ מתפוז נוסף או במעט חלב.

 

4. מוסיפים לקערת המיקסר - חמאה מומסת, יוגורט, מיץ תפוזים וגרידה, וניל ומי זהר (לא חובה אבל ממש כדאי, תאמינו לי). מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

 

5. מנפים יחד את כל היבשים - קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לקערת המיקסר ובוחשים מעט, רק עד שהקמח נטמע בתערובת. בשלב הזה ממש לא מומלץ לבחוש יותר מדי.

 

6. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 התבניות. מקשטים בשקד פרוס.

 

7. אופים 35 דקות בחום בינוני (180 מעלות). וזהו, זה כל הסיפור. מצננים ומגישים.

 

 

ערכים תזונתיים

219 קלוריות ל-100 גר'

מנה (12 פרוסות בעוגה אחת, כ-70 גר לפרוסה) = 153 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload