כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

הערב אוכלים פיצה

May 12, 2018

הערב אנחנו אוכלים פיצה.

פיצה אמיתית, שעושים בבית, ממש ממש מהתחלה.

עם בצק משובח מועשר בשמן זית;

עם רוטב עגבניות ביתי ומפנק;

ועם כל התוספות שאנחנו אוהבים - טריות, מדוייקות ובלי שום חשבון...

 

 

והכי חשוב, הטריק הסודי שלי - איך להוציא את כל הפיצות כמעט בו זמנית מהתנור, כדי שהראשונות לא יתקררו לפני שהאחרונות בכלל מוכנות.

 

אז מה נצטרך?

 

לבצק (4 פיצות בקוטר 25-30 ס"מ, 6 משולשים)

500 גר' קמח (אני משתמשת בקמח לבן פשוט, לא מתפתה לקמחים היעודיים ולא חושבת שיש בהם צורך)

10 גר' שמרים יבשים (טיפ: אחרי שפותחים את החבילה - להעביר לצנצנת סגורה היטב ולשמור במקפיא. זה נשמר נצח)

20 גר' סוכר

25 מ"ל שמן זית איכותי

335 מ"ל מים

15 גר' מלח

 

ומה  עושים?

1. לקערת המערבל מכניסים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, שמרים) חוץ מהמלח שייכנס רק בהמשך.

2. מערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את היבשים (מים ושמן זית).

3. מתחילים לעבד בוו לישה עד שנהיה בצק אחיד.

4. רק עכשיו מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש (במיקסר) עוד 8 דקות.

5. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים כדור ומקמחים קלות. מחזירים לקערה, מכסים ומעמידים לתפיחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. בינתיים עוברים להכנת הרוטב.

 

לרוטב עגבניות (לכל 4 הפיצות ויישאר גם מספיק רוטב עגבניות לפסטה או קציצות ביום אחר)

1/4 כוס שמן זית

5-6 שיני שום

3-4 ענפים של טימין או ענף אחד של רוזמרין

2 קופסאות שימורים של פולפה (עגבניות מרוסקות ישירות מאיטליה)

1.5 כוסות מים

1 כף אריסה טובה (לא חובה)

1 כף עגבניות מיובשות קצוצות או ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית תערובת תבלינים איטלקית - במקרה חירום, אם אין לכם משהו איכותי יותר,  אפשר להשתמש בשקית תבלינים מפיצה שהזמנתם לפני שהתחלתם להכין לבד. כן, כן, לא לזרוק!

 

 

 

ומה עושים?

1. מחממים שמן זית בסיר.

2. קוצצים או כותשים את השום ומוסיפים לסיר, מטגנים קלות (על אש לא גבוהה) במשך דקה את שתיים, לא יותר.

3. מוסיפים את הפולפה, המים, האריסה והעגבניות המיובשות. מערבבים.

4. מוסיפים את התבלינים.

5. מוסיפים את הטימין (קצוץ דק) או הרוזמרין (גבעול שלם שאח"כ נוציא).

6. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה יותר ומבשלים בסיר פתוח 15-20 דקות.

7. מסירים מהאש, ומצננים מעט.

 

לתוספות - תכלס, כל מה שאתם אוהבים, אלה רק כמה רעיונות

הבסיס הוא גבינת מוצרלה - מגוררת, פרוסה או כדורים שמפוררים.

לזה אפשר להוסיף -

ארטישוק (מאודה מראש) עם זיתי קלמטה

רצועות פלפלים קלויים עם פרוסות עגבניה וקוביות בולגרית

פפרוני, סלמי טוב או סרוולד (ואפשר גם שילוב של כולם יחד)

או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

מה שחשוב הוא להכין הכל מראש, חתוך ומוכן לפיזור על גבי הפיצה.

 

עוד כמה כלי עבודה חיוניים

התנור - טאבון או תנור ייעודי לפיצות יהיו הטובים ביותר.  אני משתמשת בתנור ביתי קטן של דונה איטליה שעומד על השיש.

 

 

במקרה כזה תצטרכו מחתה (מעין כף מיוחדת שבעזרתה מכניסים את הפיצה לתנור, יכולה להיות מעץ או אלומיניום). 

 

 

 

גם אם אתם משתמשים בתנור רגיל - תוכלו להגיע לתוצאות מצויינות.

הטריק הראשון הוא שימוש באבן שמוט ייעודית. את האבן מכניסים לתנור (בערך בשליש התחתון) ומחממים היטב הרבה זמן (מדליקים את התנור כבר כשמתחילים להכין את הבצק).

אין לכם אבן שמוט? שימו תבנית הפוכה שתשמש כבסיס לאפיה, ותחממו היטב שעה לפחות.

אין לכם מחתה או שאתם סתם חוששים להתעסק איתה? תתארגנו על תבנית רשת לפיצה.

 

 

 

ועכשיו - להכנת הפיצות עצמן

 

1. מחממים תנור לחום גבוה (200-250 מעלות).
 

2. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם. 

 

3. מרדדים (או מותחים בידיים) כדור בצק אחד לעיגול בקוטר 25-30 ס"מ. מקמחים מעט את המחתה ומניחים עליה את הבצק המרודד. או שמניחים את הבצק ישירות על תבנית רשת.

דוקרים את הבצק (רצוי באמצעות מכשיר ייעודי לכך), מעבירים לתנור ואופים אפיה חלקית בלבד - ללא תוספות - במשך 3 דקות.

 

 

מכינים כך את כל הבסיסים. 

עד כאן אפשר להכין מראש (ואפילו כמות גדולה יותר ממה שנחוץ ולשמור בהקפאה).

 

 

4. ממש לפני ההגשה מתחילים להכין את הפיצות עצמן: מפזרים על כל בסיס מצקת אחת של רוטב, מפזרים עליה את הגבינה והתוספות ומכניסים לתנור (החם מאוד!!!) למשך 4-5 דקות נוספות.

 

5. מוציאים מהתנור ומעבירים לקרש הגשה. חותכים למשולשים (הכי טוב עם גלגלת של פיצה) ומגישים מיד. 

 

6. בזמן שהפיצה הראשונה בתנור - מכינים את התוספות לפיצה הראשונה עד שכל הפיצות מוכנות. לא תאמינו כמה מהר זה יקרה.

 

 

והנה כמה דוגמאות:

 

פיצה נפוליטנה - עם רוטב עגבניות וכדור מוצרלה מפורר או פרוס. ממש לפני ההגשה - מקשטים בכמה עלי בזיליקום.

 

 

קרש הגשה - ארקוסטיל 

מסדרת לוחות חיתוך והגשה מהודרים עשויים מעץ השיטה. מעוצבים, מתאימים לשימוש יומיומי ושומרים על חדות הסכינים. 

ומה דעתכם לסדר על קשר יפהפה שכזה פלטת גבינות?

 

 

פיצה עם ארטישוק וזיתי קלמטה (אחת הפיצות האהובות ביותר אצלנו), עם או בלי גבינת עיזים.

 

 

פיצה עם רצועות פלפל קלוי, פרוסות עגבניה וקוביות גבינה בולגרית.

 

 

 

אם אתם רואים רואים את עצמכם מכינים פיצות על בסיס קבוע, אני ממש ממליצה להצטייד בכל כלי העבודה המתאימים, לא רק תנור.

 

ארקוסטיל מציעים לקראת שבועות סט פיצה הכולל 3 חלקים: מערוך לרידוד, מחורר בצק וגלגלת לחיתוך הבצק. המערוך עשוי מעץ אלון גושני, חזק ומלוטש, בגודל והמשקל הנחוצים לרידוד בצק לפיצה בקלות.

המחורר יוצר בבצק שקעים שמסייעים לאוויר ולחום לחדור אליו ומעניקים לו את הפריכות הרצויה.

הגלגלת בעלת להב חד במיוחד לחיתוך מהיר ונוח, מצופה בשכבת "נון סטיק" מונעת הידבקות, לנוחות מקסימלית ולניקוי פשוט וקל.

גם המחורר וגם הגלגלת בעלי ידית ארגונומית המקלה על האחיזה והחיתוך.

 

 

בהחלט אחד המוצרים היותר מוצלחים שקבלתי מארקוסטיל, ועכשיו גם במחיר מבצע: 79 ש"ח (במקום 149 ₪) במסגרת מבצעי חג שבועות (בתוקף עד 13/6/2018).

ובינינו, אם לא הייתי מקבלת מארקוסטיל - הייתי שמחה לקבל את הסט הנהדר הזה כמתנה לחג.

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload