כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

עוגה חורפית מחממת

January 5, 2018

אני לא מחזיקה מעצמי מומחית לרפואה סינית, אבל כשאני נתקלת ברעיון שובה לב - אני שמחה לאמץ אותו. ובמה דברים אמורים?

 

התזונה עפ"י הרפואה הסינית אינה משמשת לשובע בלבד. היא בעלת תפקיד חשוב ומרכזי בחוזק החיסוני ובבריאות הכללית שלנו. למאכלים וצמחי מרפא שונים יש תכונות שונות וניתן לצרוך אותם למטרות טיפול וריפוי, הן פיזיולוגי והן נפשי ורגשי. 

סוגי המזונות מחולקים לקטגוריות שונות בהתאם לחומרים המרכיבים את המזון, כמות השמש אשר נחשף אליה בגידולו, תנאי הגידול שלו ועוד. ולכל עונה - המזונות המתאימים לה.

בתקופת הסתיו והחורף, כשקר או כשהגוף חלש וזקוק לחום לשם פעילות תקינה, יש חשיבות רבה לצריכת מזונות מחממים מתוך מטרה לטפל במחלות קור, לחזק את הגוף, להעלאת מצב הרוח והרגעה. מזון מחמם מניע, מחזק, מאיץ חילוף חומרים ובעל איכויות טיפוליות נוספות. מבחינה אנרגטית הוא גורם לתחושת חמימות בגוף ועשוי להשפיע על הטמפרטורה הפנימית של הגוף ללא קשר לטמפרטורת ההגשה.

 

ברשימת המזונות המחממים נמצא ירקות כתומים, פירות הדר ותבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר ומוסקט. זו ממש לא רשימה ממצה את המזונות המחממים, אבל זו רשימת המרכיבים של העוגה שהכנתי היום. עוגת חורפית מחממת - עוגת גזר, דלעת וסלק מתובלת בקינמון, הל, ג'ינג'ר טרי ומוסקט. 

 

 

עוגה בחושה, פשוטה להכנה, עסיסית מאוד (בזכות הכמות הגדולה של הירקות), טעימה להפליא וגם - מחממת. בדיוק ה-עוגה לשבוע החורפי הקרוב, הבא עלינו לטובה.

 

 

מה נצטרך? (ל-2 עוגות אינגליש קייק או תבנית אחת עגולה עם חור)

4 ביצים L

1/2 כוס שמן 

1/2 כוס מייפל

50-80 גר' (1/4 - 1/3 כוס) סוכר (אני השתמשתי ברבע כוס, ולטעמי זה מספיק, מי שאוהב קצת יותר מתוק - יכול להוסיף עוד קצת סוכר).

1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או תה טוב 

250 גר' גזר (בערך 2 יח' לא גדולות)

200 גר' סלק (1 גדול)

150 גר' דלעת

160 גר' (1 כוס + 1 כף גדושה) קמח לבן

140 גר' (1 כוס) קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון

1/2 כפית מוסקט מגורר

1/2 כפית צפורן טחון

2 כפות זנגביל טרי מגורר או קצוץ דק מאוד

100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים את התבניות.

 

2. שמים בקערת מיקסר את הביצים, שמן, מייפל, סוכר ונוזלים ומקציפים היטב.

 

3. בינתיים מגררים דק את כל הירקות ושוקלים 700 גר' נטו. אם חסר - מוסיפים ממה שיש, החלוקה המדוייקת לא ממש קריטית.

 

4. מוסיפים את הירקות לתערובת ומערבבים היטב. הצבע בשלב הזה פשוט מהפנט.

 

5. מערבבים בנפרד את כל היבשים - קמחים, אבקת אפיה וסודה לשתיה וכל התבלינים היבשים. מוסיפים לקערת המיקסר דרך מסננת. מערבבים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.

 

 

6. מוסיפים את האגוזים והזנגביל ומערבבים מעט לפיזור אחיד.

 

7. מחלקים את התערובת בין 2 התבניות המשומנות באופן שווה (בערך 750-800 גר' לתבנית).

 

8. אופים 30-35 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

 

9. מצננים ומגישים. נהנים ועל הדרך מתחממים... כי ככה זה ברפואה הסינית. העוגה לא צריכה להיות חמה כדי להתחמם.

 

 

ערכים תזונתיים:

240 קלוריות ל-100 גר'

מנה (עוגה אחת = 15 מנות) - 80 קלוריות

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת.

 

הערה לסיום:

אם אתם לא כל כך מתחברים לענין הירקות בעוגה ובכל זאת רוצים להתחמם, או סתם רוצים לגוון את אמצעי החימום בשבוע הבא - נסו את עוגת התפוזים הריחנית הזו שהכנתי בשבוע שעבר, והתגלתה כעוגה מחממת בלי שידעתי ובלי שהתכוונתי.

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload