כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

מרק עגבניות מקסיקני של ג'יימי אוליבר

December 12, 2017

 

לארוחה המקסיקנית שלי, בעיצומו של ה"חורף" הישראלי חיפשתי מרק שישמש כמנה ראשונה.

נכון שהחורף שלנו הוא לא ממש חורף, אבל מכיוון שנפלתי על סופ"ש קר במיוחד, מרק היה נראה האופציה המתאימה ביותר.

הרעיון של מרק שעועית, כשבהמשך הארוחה מחכים לנו צ'ילי, פריחולס ושאר מעדני שעועית מהמטבח המקסיקני - נפסל על הסף, ולא צריך להכביר במילים והסברים.

אז חפשתי משהו אחר שיתאים לארוחה בלי להכביד יתר על המידה.

 

וכך הגעתי, בשיטוטי ברשת,  למרק העגבניות הזה. מרק עגבניות מקסיקני של ג'יימי אוליבר.

כמו מתכונים רבים שמפרסם השף הנהדר הזה (תיכנסו לאתר שלו ותבינו בדיוק על מה אני מדברת), גם במתכון הזה נעשה שימוש במוצרים זמינים וההכנה פשוטה. הסוד הוא בשימוש מקורי בחומרי גלם שכולם מכירים ושילובים מפתיעים.

השימוש בקופסה של עגבניות מרוסקות למרק היא לא חידוש, אבל התוספת של צנצנת של פלפלים קלויים? זו כבר הברקה!

חמש דקות להעמדת הסיר על האש, 20 דקות בישול ועוד 5 דקות לפינישים.

 

מנה ראשונה לארוחה מקסיקנית, ארוחת ערב קלה ומנחמת או מרק נוסף לאוסף החורפי שלכם - כל אחת מהאפשרויות תשמח לאמץ את המרק הזה, מרק עגבניות מקסיקני.

 

 

מה נצטרך? (12 מנות)

2 כפות שמן זית איכותי

1/2 צרור בצל ירוק

1/2 צרור כוסברה (החלק התחתון בלבד)
4 שיני שום

1 צנצנת פלפלים קלויים

3 צנצנות POLPA עגבניות מרוסקות היישר מאיטליה

מים (כמות כפולה מכמות העגבניות)

1/2 כוס אורז

2 כפיות שטוחות מלח

3/4 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

מיץ מלימון אחד.

 

ומה עושים?

 

1. בסיר גדול מחממים קלות 2 כפות שמן זית.

 

2. קוצצים גס מאוד את הבצל הירוק ומוסיפים לסיר.

 

3. קוצצים גס את החלק התחתון בלבד של הכוסברה, כלומר - משתמשים כאן בעיקר בגבעולים. את העלים שומרים לקישוט או לשימושים אחרים ייצוגיים יותר.

 

4. קוצצים גס או כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר. מערבבים קלות ומטגנים/מאדים במשך 2-3 דקות, עד שכל העסק מתחיל להפיץ ניחוחות מופלאים.

 

 

5. מוסיפים את הפלפלים עם נוזלי השימור (בקיצור, כל הצנצנת קומפלט) ואת רסק העגבניות.

מוסיפים מיום בכמות כפולה מכמות העגבניות.  הכי נוח למדוד באחת הצנצנות של העגבניות. על 3 צנצנות של עגבניות - 6 צנצנות מים.

 

6. מוסיפים את האורז והתבלינים.

 

7. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז רך מאוד ומתחיל להתפורר.

 

8. מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט טרי.

 

9. טוחנים בבלנדר מוט (או בכל דרך אחרת). טועמים ומתקנים תיבול.

 

10. מגישים עם כמה דוריטוס, פלפל חריף קצוץ ועלי כוסברה.

 

 

או סתם עם קרוטונים

 

 

ערכים תזונתיים

32 קלוריות ל-100 גר'.

מנה (1 כוס) = 80 קלוריות

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload