כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

מרק עדשים קטיפתי

October 6, 2017

החורף כבר כמעט כאן, ובערבים - שמתחילים להיות קצת קרירים - כייף להתפנק עם קערת מרק טוב.

אחד המרקים האהובים ביותר אצלנו בבית הוא מרק עדשים.

 

הסוד שלי בהכנת מרק עדשים הוא בשילוב של 2 סוגי עדשים - העדשים החומות/ירוקות והכתומות הקטנות.

ומה הענין כאן? משך הבישול של העדשים הכתומות הרבה יותר קצר, ולכן עד שעדשים החומות התבשלו והמרק מוכן, הכתומות כבר מזמן התפוררו, הסמיכו את המרק ונתנו לו מרקם קטיפתי משגע!  כל כך פשוט וכל כך מוצלח.

 

 

מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני-גדול

2-3 שיני שום כתושות

2 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

2 כוסות עדשים ירוקות/חומות

1 כוס עדשים כתומות

1/2 כוס גריסי פנינה או גריסים רגילים

1 רסק עגבניות קטן

16 כוסות מים

 

לתיבול:

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור/לבן

1 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

 

ומה עושים?

 

1. בסיר גדול מחממים שמן זית.

 

2. קוצצים את הבצל דק, מוסיפים לסיר ומתחילים להזהיב.

 

 

3. מוסיפים את השום הכתוש ומזהיבים עוד דקה (ולא יותר).

 

4. בינתיים חותכים את תפוחי האדמה והגזרים לקוביות קטנות בגודל אחיד. מוסיפים את הירקות לסיר ומזהיבים גם אותם במשך כמה דקות.

 

5. שוטפים היטב (במסננת) את שני סוגי העדשים ואת הגריסים ומוסיפים לסיר. מערבבים.

 

 

6. מוסיפים את המים, רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה.

 

7. כאשר המרק רותח, יתחיל להיווצר בחלקו העליון קצף.  את הקצף הזה אנחנו נסיר מהמרק (הפעולה הזו נקראת, בז'רגון המקצועי - לכפות את המרק, מלשון כף). מה עושים? אני מכפה בכף מחוררת. פשוט אוספת את הקצף ומשליכה לקערה קטנה, שוב ושוב עד שהסיפור נגמר, זה לוקח כמה דקות, שבמהלכן יש להשאיר את המרק על אש גבוהה וברתיחה חזקה.

 

 8. מנמיכים את האש ומבשלים את המרק כ-45 דקות. מוודאים שכל הירקות רכים והעדשים הכתומות נעלמו. אם עדיין רואים אותן - מוסיפים עוד כמה דקות של בישול. טועמים ומתקנים תיבול (יתכן בהחלט שתידרש תוספת של מלח).

 

9. מגישים בצלחת רחבה ועמוקה עם כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה דק.

 

 

טיפ קטן:

אין צורך להוציא שוב קרש בישול וסכין כדי לקצוץ את הירק להגשה. אני קוצצת ישירות לצלחת בעזרת מספריים לעשבי תיבול של ארקוסטיל.

 

המספריים בעלי להב מיקרו משונן בהשחזה מיוחדת לחיתוך קל של עשבי התיבול, ושמירה על חדות הלהב לאורך זמן. עיצוב חכם  משלב חריצים מיוחדים להפרדת העלים מהגבעול בקצה התחתון של גוף הלהב. הלהבים ניתנים להפרדה, כך שניתן לנקות אותם בקלות. למספריים ידיות ארגונומיות בגימור סיליקון לאחיזה נוחה  והם מתאימים לחיתוך מגוון עשבי תיבול כגון פטרוזיליה, כוסברה, טימין ורוזמרין.

 

ובקיצור - פטנט חביב שחוסך עוד כמה כלים בכיור.

 

 

ערכים תזונתיים

58 קלוריות ל-100 גר'

מנה (250 גר') = 145 קלוריות

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת

 

אוהבים עדשים?

נסו גם את סלט העדשים הזה או אורז זהב

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload