כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

טרייפל אנגלי עם פירות קיץ

August 10, 2017

קינוח מושקע וחגיגי במיוחד, שעושה כבוד לכל פירות קיץ הנפלאים.

נכון, זו לא עוגה בחושה בקערה אחת, שנכין כלאחר יד אחרי כל הבישולים האחרים, נדרשת התארגנות והשקעה. אבל אם אתם אחראים רק על הקינוח או מחפשים מנה מרשימה במיוחד - לכו על זה, לא תצטערו.

ויש גם גרסה מקוצרת לממהרים ומאותגרי אפייה, אל דאגה.

 

 

אבל רגע לפני שמתחילים - מה זה בכלל הטרייפל הזה?

טרייפל הוא קינוח אנגלי מסורתי (גאווה בריטית, ללא ספק) המורכב משכבות של עוגת ספוג, ספוגות בליקר טוב או יין מתוק וביניהן קרם אנגלז ופירות (בקיץ - פירות קיץ כמובן, ובחורף אפשר להחליף בקלות בפירות חורף - תותים, אפרסמון, קיווי ובננות)

 

את הטרייפל נהוג להגיש בקערת זכוכית גבוהה (קוטר של 20 ס"מ יהיה נהדר), בעלת שוליים ישרים, עם או בלי רגל, וכך הוא מוצג במלוא תפארתו והדרו.

 

אז נתחיל?

 

את ההכנה נחלק לשלושה חלקים - עוגת ספוג, קרם אנגלז והרכבת המנה.  את העוגה והקרם אשר להכין כמה שעות או יום מראש (בבקשה לא יותר מזה) ואת ההרכבה שעה-שעתיים לפני ההגשה, כדי שהפירות יהיו במיטבם.

 

לעוגת ספוג

4 ביצים L (או 5 ביצים M)

120 גר' סוכר

20 גר' קמח

50 גר חמאה מומסת

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

 

2. בקערת מיקסר מקציפים היטב את הביצים השלמות עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד, בהירה וסמיכה.

 

 

 

3. מוסיפים את הקמח (במקרה הזה אני ממש ממליצה להעביר את הקמח דרך מסננת דקה כדי למנוע גושים), ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שכל הקמח נבלע בתערובת.

 

4. מוסיפים גם את החמאה המומסת ומקפלים שוב בעדינות רבה עד שהתערובת אחידה.

 

5. מעבירים לשתי תבניות משומנות (קוטר 20 יהיה מצויין). אם אין לכם 2 תבניות - אפשר לאפות בתבנית אחת ואח"כ לחצות לרוחב.
 

 

6. אופים 20 דקות (בתבנית אחת - משך האפיה יתארך מעט) עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

7. ממהרים? החליפו את עוגת הספוג בעוגת ספוג קנויה או בעוגיות בישקוטי איכותיות. נשארה לכם עוגה בחושה כלשהי בטעם וניל, תפוז, שיש או משהו דומה? גם מצויין.

 

לקרם אנגלז

2 כוסות חלב (אפשר להחליף 1/2 כוס עד כוס אחת בשמנת לבישול)

1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל אמיתית איכותית

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

 

ומה עושים?

 

1. בסיר קטן מחממים על אש קטנה את החלב עם הוניל והסוכר עד לסף רתיחה (בועות קטנות בשולי הסיר ולא יותר מזה). בוחשים תוך כדי, על מנת שהתחתית לא תיחרך.

 

2. במקביל טורפים בקערה את החלמונים.

 

3. מוזגים את החלב החם בזרם דק אל החלמונים תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה. זה חשוב כדי שהחלמונים לא יתבשלו מהחום של החלב ויווצרו לנו גושים קטנים של חביתה בתוך הקרם.

 

 

4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה ומתחילה להסמיך. מוסיפים את הקורנפלור (דרך מסננת קטנה) וממשיכים לבשל למרקם של דייסה סמיכה מאוד.

 

איך יודעים שהקרם מוכן? אני משתמשת ב"מבחן הכף". טובלים בתערובת כף עץ ומעבירים אצבע. נוצר שביל שלא נסגר? זהו זה. מורידים מהאש, מעבירים לקערה נקייה ומצננים במקרר למשך  שעה-שעתיים לפחות.

 

 

5. ממהרים? הקציפו פודינג אינסטנט וניל עם 1 כוס חלב ו-1 שמנת מתוקה לקרם יציב ורך. במקרה כזה עוברים מיד להרכבת המנה, כי אם הקרם יעמוד הוא יתייצב מדי, ויהיה קשה לעבוד איתו.

 

הרכבת המנה

1/2 כוס ליקר טוב או יין מתוק (רצוי מדיירה או קונדיטון)

אם משתמשים בעוגיות בישקוטי - להוסיף 1/2 כוס חלב

מבחר נאה של פירות העונה, שטופים ומיובשים היטב.

 

ומה עושים?

 

1. מניחים בתחתית הקערה פרוסה אחת של עוגת ספוג. אם העוגה גדולה מהקערה חותכים אותה קצת. מהחתיכות אפשר להכין טרייפל קטן נוסף.

או מסדרים בתחתית הקערה עוגיות בישקוטי או פרוסות של עוגה בחושה שנשארה.

מרטיבים את התחתית בליקר פירות טוב (אני השתמשתי בליקר פיטנגו שבעלי הכין) או יין אדום מתוק, הכי טוב מדיירה או קונדיטון.

אם משתמשים בבישקוטי מערבבים את הליקר/היין עם חלב ומרטיבים קצת יותר.

 

2. על הבסיס מסדרים שכבה של פירות פרוסים.  מתחילים מההיקף החיצוני, ובו משקיעים קצת יותר כי הוא ייראה אח"כ מבעד לקערת הזכוכית ויתן את כל היופי למנה. תאנים עושות עבודה מצויינת בהקשר הזה (ובכלל...)

 

3. על הפירות מוזגים מחצית מכמות הקרם ומפזרים באופן אחיד עד כמה שאפשר.

 

 

4. מניחים שכבה נוספת של עוגת ספוג, ומרטיבים בליקר.

 

5. מסדרים שוב שכבה של פירות.

 

 

6. מוזגים את יתרת הקרם.

 

7. מקשטים בפירות. אפשר מסודר ואפשר אקראי, העיקר שיהיה צבעוני וססגוני.

 

 טרייפל של נקטרינות, אננס, קיווי, מנגו ותאנים

 

מבחר הפירות יכול להשתנות כמובן -

 

  טרייפל של אננס, קיווי, מנגו, תאנים ליצ'י, דובדבנים ופטל

 

 

8. מגישים את הטרייפל במלוא הדרו לשולחן. בוצעים מנות בכף גדולה ומעבירים לצלחות אישיות. 

 

9. להגשה אלגנטית במיוחד - מכינים מראש את הטרייפל בגביעים אישיים של יין או גלידה.

 

 

קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)

*** אני חייבת להודות שחישוב הערכים למתכון הזה היה ממש מאתגר, בעיר בגלל הפירות - סוגים, כמויות הכל יכול להשתנות. בסוף חישבתי לפי ערך ממוצע כלשהוא בכמות של 750 גר' פירות, אז אם אתם שמים יותר או פחות - קחו את זה בחשבון. ועוד משהו - החישוב לגרסה של קרם על בסיס חלב בלבד (ללא שמנת). וזה סופו של החשבון -

155 קלוריות ל-100 גר'

24 מנות (נדיבות, באמת) = 124 קלוריות למנה. ממש לא נורא.

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים. 
 

 

כלי עבודה

באתר זיפי האהוב עלי תמצאו כלים מקסימים לטרייפל. תראו למשל את אלה:

 

 

ויש שם עוד המון מקסימים, ממש שווה להכנס ולהתרשם. אולי תיזכרו שיש לכם משהו מתאים בבית?

ונתקלתי בכלים יפים לטרייפל, עם רגל מהודרת, אפילו בחנויות של חד"פ. שווה לבדוק.

 

אוהבים פירות קיץ?

חכו לדיוור הקיץ שיגיע אליכם ממש ממש בקרוב...

וכדי לא לפספס - מוזמנים להירשם לבלוג.

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload