כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

שרלוט גלידת יוגורט קיצית מרעננת עם ה..מ..ו..ן קצפת

August 5, 2017

יולי הוא חודש ימי ההולדת אצלנו. חצי משפחה נולדה בשבוע אחד, מה שמחייב מסיבה חגיגית במיוחד.

 זה יקרה בשבוע הבא, אחרי שכולם יחזרו הביתה ממחנה קיץ, בחינות, צבא וכל שאר העיסוקים החשובים. בינתיים - אני מתכננת ומתכוננת.

 

מתכון אחד שאני מנסה כבר השבוע הוא שרלוט של גלידת יוגורט קיצית מרעננת, בניחוחות של למון גראס, בזיליקום וזנגביל.

 

 

אני בטוחה שלא ציפיתם לשילוב הטעמים הזה, ואולי אתם אפילו שואלים את עצמכם מאיפה אני מביאה את הרעיונות האלה... אז אני אספר לכם.

עבורי - ההשראה הכי טובה לבישול היא חומרי הגלם עצמם. לכן אני אוהבת להסתובב בשווקים, ומאותה סיבה אני הולכת לסופר ולא מזמינה באינטרנט או שולחת מישהו אחר.

לאחרונה נתקלתי במוצר חדש - עשבי תיבול של מרינה, שמשווקים תחת הכותרת "יותר עלים פחות גבעולים". בהיותי חובבת עשבים נודעת, המוצר הזה מיד תופס את תשומת ליבי. אני מחליטה לברר במה מדובר, וזה מה שאני מגלה - מבחר גדול של עשבי תיבול למיניהם שמגיעים באריזות נוחות מאוד - קופסאות פלסטיק שניתנות לסגירה מחדש, ויש להן גם פתחי איוורור כדי שהעשבים לא יירקבו שם בפנים. והעיקר - הרבה יותר עלים והרבה פחות גבעולים. מה זה הרבה יותר? ה..מ..ו..ן עלים. תענוג של ממש.

 

 

אז הצטיידתי לי בכמה קופסאות, חזרתי למטבח מלאת השראה, וזה מה שיצא: גלידת יוגורט קיצית מרעננת, בניחוחות של למון גראס, בזיליקום וזנגביל.

להגשה דרמטית במיוחד אני מוסיפה ה..מ..ו..ן קצפת, וזו התוצאה.

 

  

זה לא רק נראה מקסים, זה באמת טעים באופן מיוחד.

אם אתם חוגגים - זה לגמרי המתכון בשבילכם. ואם סתם רוצים להתפנק בגלידה טובה - וותרו על השרלוט והקונסטרוקציה ותכינו את הגלידה, היא נפלאה גם בפני עצמה.

 

אז... זה הזמן להוציא את מכונת הגלידה מהארון שם למעלה, ולהתחיל לחגוג. וגם אם אין לכם מכונת גלידה - אל תוותרו, יש לי פתרון פשוט ויעיל גם לענין הזה. מוזמנים להמשיך לקרוא.

 

מה נצטרך?

1 חבילה בישקוטי (אנחנו נשתמש בערך ב-3/4 חבילה)

 

לגלידה:

500 מ"ל יוגורט סמיך ומשובח

250 מ"ל (1 כוס) חלב

2 גבעולי למון גראס

4-5 ענפים של בזיליקום

3-4 ס"מ שורש זנגביל מקולף

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

5 חלמונים L (או 6 M)

 

להגשה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת

2 כפות סוכר

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים עם היוגורט. מניחים במסננת בד חיתול ושופכים את היוגורט. מניחים מעל קערה גדולה, ומעמידים במקרר למשך שעה-שעתיים לפחות לניקוז הנוזלים.

ניקוז הנוזלים חשוב למרקם הסופי של הגלידה - ככל שיהיו פחות נוזלים המרקם יהיה יותר קרמי ופחות קרחי.

 

2. טוחנים את החלב עם הלמון גראס, הבזיליקום והזנגביל. אני השתמשתי בנינג'ה אבל אפשר גם בכל בלנדר אחר. זה לא יהיה ממש חלק, כי יש הרבה סיבים, אבל זה בסדר, בהמשך נסנן את התערובת. בשלב זה משאירים הכל בפנים.

 

 3. מכינים קרם אנגלז: מעבירים את החלב עם שאר הרכיבים הטחונים לסיר קטן ומוסיפים סוכר. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה במטרפה (כדי שהתחתית לא תחרך) עד שהחלב מגיע לסף רתיחה. איך יודעים? עולים ממנו אדים ומתחילות להיווצר בועות קטנטנות סביב שולי הסיר.

 

4. במקביל טורפים את חמשת החלמונים בקערה (גודל הקערה צריך להיות כזה שיוכל להכיל בנוחות את כל כמות החלב).

 

5. מוזגים את החלב אל תוך תערובת החלמונים בזרם איטי מאוד דרך מסננת ותוך כדי בחישה מתמדת במטרפה.

זה נשמע כאילו תצטרכו כאן 4 ידיים (ויש בזה משהו), אז... שתי אפשרויות:

אפשרות אחת  - להיעזר לרגע במישהו (זה מה שאני עשיתי). 

אפשרות שניה - לחלק את השלב הזה לשניים: לסנן את החלב לכוס מידה ואז למזוג לקערה תוך כדי בחישה.

בכל מקרה לא לוותר על הסינון ולא על הבחישה המתמדת, זה קריטי.

 

6. מחזירים את כל התערובת לסיר, מעמידים על אש נמוכה מאוד ומבשלים, תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של דיסה. זה יכול לקחת 5-10 דקות (על אש נמוכה כל הזמן), אבל בסוף זה יקרה.

הסימן הכי טוב לכך שהתערובת הגיעה לרמת הסמיכות הרצויה הוא זה: כאשר מעבירים אצבע בכף עץ

שטבלתם בתערובת - השביל נשאר. בדיוק כמו בתמונה.

 

 

7. מעבירים את התערובת לקערה נקייה, מכסים ומעבירים למקרר עד לצינון מוחלט.

 

8. מאחדים את החלב המצונן עם היוגורט המסונן ומעבירים למכונת גלידה. מפעילים עפ"י הנחיות יצרן המכונה.

 

 

9. אם אין לכם מכונת גלידה -

מעבירים את התערובת המצוננת לכלי שטוח ומכניסים למקפיא. מערבבים עם מזלג כל 8-10 דקות עד שהתערובת מבהירה וקופאת.

או שמכניסים למקפיא בכוס רחבה וגבוהה ומדי כמה דקות מבלנדרים בבלנדר מוט.

בשני המקרים, התהליך קצת ארוך (שעתיים-שלוש), אבל תודו שלא מסובך, והתוצאה בהחלט משתלמת.

 

10. כאשר הגלידה מוכנה - מתחילים להרכיב את העוגה.

 

11. מרפדים תחתית ודפנות של קערה עגולה בעלת שוליים ישרים וגבוהים בכמה שכבות של ניילון, כך שהשוליים יצאו מעבר לשולי הקערה. הרעיון הוא להשתמש בניילון להוצאת העוגה בשלמותה מהקערה לכלי הגשה. אני כבר אומרת - שכבה אחת של ניילון נצמד זה תספיק, זה לא מספיק חזק. שימו כמה שכבות או שתחפשו משהו עבה יותר.

 

12. סביב שולי התבנית מסדרים בישקוטי עומדים כמו חיילים, ומרפדים בבישקוטי גם את התחתית.

 

  

13. מוזגים פנימה את הגלידה. מכסים היטב ושומרים במקפיא עד להגשה.

 

 

14. רגע לפני ההגשה - מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

מוציאים את העוגה מהתבנית למגש יפה.

מצפים את העוגה בקצפת - אפשר לזלף יפה או בתלוליות גדולות אקראיות, ממש איך שבא לכם.

 

חשוב: לא מקפיאים את הקצפת, כי קצפת קפואה לא טעימה, ועד שהיא תפשיר - כל הגלידה תימס...

 

 

15. מגישים. וזוכים לתהילת נצח.

 

 מוקדש באהבה גדולה לבעלי היקר 

 

 

קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)

200 קלוריות ל-100 גר'

16 מנות (כל מנה ברוחב בישקוט אחד) = 198 קלוריות למנה.

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים. 
 

כלי עבודה

אם עדיין אין לכם מכונת גלידה - אני ממש ממליצה, בעיקר עכשיו אחרי הכתבות האחרונות על הגלידות שמוכרים לנו בכל מיני מקומות. תכלס, אין תחליף לגלידה ביתית - לא בטעם ולא באיכות. אפשר לקנות כאן.

אוהבים גלידה? יש לי עוד כמה רעיונות:

 

הגלידריה הביתית - מתכונים שפרסמתי בעבר, כשהבלוג שלי היה עדיין בסלונה

 

סורבה תאנים בניחוח אניס

 

3 מתכונים לעוגות גלידה שפרסמתי לפני כמה שנים ב-MAKO

 

גלידת מרציפן בניחוח וורדים

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload