כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

כופתאות קוקלה וחצילים ברוטב עגבניות

August 1, 2017

הקוקלה הן כופתאות (או אם תרצו קציצות) מהמטבח הטוניסאי. ייחודן בכך שמכינים אותן עם סולת והן מתאימות במיוחד לתבשילי קדירה למיניהם. יש המכינים אותן עם בשר ויש שבלעדיו, ואני?

אני מכינה את הקוקלה שלי עם חצילים.

בטוניס אולי לא שמעו על השילוב הזה, אבל אצלי במטבח - הן מככבות.

אני מבשלת אותן ברוטב עגבניות סמיך ועשיר ומגישה על צלחת אורז או קוסקוס. והנה גם לצמחונית שלי יש אורז עם קציצות ברוטב. 

 

 

מה נצטרך?

 

לכופתאות (כ-18 יח')

1.25 כוסות סולת

1 חציל בינוני (או 1 צנצנת ממרח חציל קלוי טבעי של עץ השדה או אחר, אבל טבעי)

1 כוס ירק קצוץ דק (שילוב של פטרוזיליה, כוסברה וגם נענע תתאים מאוד, העיקר - לא לחסוך כאן)

3 ביצים M (לגרסה טבעונית - מחליפים ב-3 כפות קמח חומוס)

3 שיני שום

1 כפית מלח (אם משתמשים בממרח המוכן כדאי להפחית 1/4 כפית מלח)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

 

לרוטב

2-3 כפות שמן זית איכותי

2-3 שיני שום

1 קופסה קטנה רסק עגבניות (בערך 2 כפות גדושות)

1 כף ממרח עגבניות מיובשות

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון, כוסברה טחונה

2-3 ענפים של טימין

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים בהכנת החציל: דוקרים את החציל 2-3 דקירות במזלג וקולים אותו על אש גלויה (כיריים או גריל) עד שהוא רך לחלוטין.

חורצים לאורך, מוציאים את בשר החצילים למסננת. מטפטפים מעט מיץ לימון ומשאירים לעמוד עד להגרת כל הנוזלים.

ממהרים? ותרו על החציל הטרי והחליפו אותו בממרח חציל קלוי של עץ השדה. הטעם הטבעי נשמר ואתם חוסכים המון זמן והתעסקות.

 

2. מכינים את הרוטב: במחבת רחבה ועמוקה מחממים מעט (על אש נמוכה) את שמן הזית. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים על אש נמוכה דקה-שתיים, לא יותר כדי שלא ייחרך.

מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים מעט, מגבירים את האש, מכסים ומביאים לרתיחה. מחלישים את האש למינימום ומבשלים כ-10 דקות. עם מכסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

 

3. מכינים את התערובת לכופתאות:  שמים בקערה את כל המרכיבים לכופתאות. מערבבים היטב ונותנים לתערובת לעמוד כ-10 דקות.

 

 

4. לתוך סיר הרוטב, בזמן שהוא רותח, מכניסים בעזרת 2 כפות כופתאות של התערובת. נותנים להן להתבשל לפחות 10-15 דקות (במחבת מכוסה) ורק אז הופכים. במידת הצורך מוסיפים לתבשיל עוד מים.

  

 

חשוב: בשלב הראשון של הבישול לא נוגעים בכופתאות, לא מזיזים ולא הופכים כי הן עלולות להתפורר. רק אחרי 15-10 דקות, כשהחלבון התייצב אפשר להפוך. סה"כ כ-20 דקות בישול עם מכסה.

 

 

5. בינתיים מכינים סיר אורז או קוסקוס.

 

 

6. מגישים 3-4 כופתאות למנה על מצע של אורז או קוסקוס, מגישים ולא מאמינים כמה שזה טעים.

 

 

כן, חברים, אפשר גם בלי בשר, בשני-צמחוני או בכלל.

אבל מי שממש אוהב - יוסיף לתערובת 250 גר' בשר - וגם הוא מסודר.

 

קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)

152 קלוריות ל-100 גר' (ללא הרוטב)

6 מנות (3 כופתאות במנה) = 195 קלוריות למנה.

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים (ללא הרוטב). 
 

כלי עבודה

באתר זיפי אפשר למצוא בדיוק את המחבת הנכונה - רחבה, גבוהה ובעלת מכסה. חפשו את המוצר כאן

או כאן ויש שם מבחר נוסף.

 

אוהבים חצילים? גם אני. גדלתי על חצילים...

אז מה דעתכם על קבב במעטפת חצילים?

אולי מתחשק לכם להשקיע במוסקה יוונית אמיתית?

מה בענין מאפה של חצילים וגבינות?

או  סלט חצילים ופלפלים קלויים?

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload