כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

קוביות עשבי תיבול בשמן זית

July 30, 2017

עשבים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח שלי. אין מצב שאני חוזרת מקניות בלי כמה צרורות - פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק, עירית, בזיליקום, טימין, רוזמרין, מרווה. יש קבועים ויש משתנים.

ועם כל אלה אני מבשלת מדי שבוע בשבוע באהבה גדולה. כמה שיותר ירוק - יותר טעם יותר טריות, יותר רעננות.

רק מה? לא תמיד אני משתמשת בכל כמויות הירק ואחרי כמה ימים שהם שוכבים במקרר, זה כבר לא ממש זה. וכשאני מתחילה שוב לבשל וסומכת על הירק שבמקרר, קורה לא פעם שאני מגלה ש... איך לאמר, כבר אין עם כל כך מי לדבר.

 

אז מה עושים? משמרים.

כן, כן, משמרים את הירק, ומבין כל שיטות השימור הידועות בעולם המזון, הפתרון שאני מצאתי הוא הקפאה בשמן זית.

 

רשת ארקוסטיל קיטצ'ן, בבעלות חברת מילניום מרקטינג, יבואנית המותג Sistema בישראל, מציעה לקראת הקיץ מגש קוביות קרח עם מכסה המונע שפיכת המים ומגן מפני ספיגת ריחות וטעמים נלווים. מדובר במוצרים מעוצבים וצבעוניים העשויים פלסטיק איכותי ללא BPA (ביספונל A, הכימיקל האחרון שתרצו במטבח שלכם), תוצרת ניו זילנד הניתנים לשימוש במקפיא ובמדיח כלים.

 

המגשים זמינים בצבעים מהממים של כחול, ורוד, ירוק וסגול.

מחיר: מגש קרח 6 קוביות- 19.90 ₪, מגש קרח 21 קוביות- 49.90 ₪. 

עד לסוף חודש ספטמבר יוצעו הקופסאות במבצע של 25% הנחה.

ניתן להשיג ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן (Arcosteel Kitchen)

 

 

ברגע שהמגשים האלה נחתו אצלי להתנסות - ידעתי שזה בדיוק מה שאני צריכה בשביל העשבים שלי.

אני קוצצת את הירק שנשאר לי דק-דק ומכניסה לשקעים של התבנית. אני מעדיפה לסדר כל סוג בנפרד אבל אפשר כמובן גם שילובים. אפשר להקפיא בצורה הזו גם שום כתוש, זנגביל או צ'ילי.

 

 

 על העשבים אני מוזגת שמן זית איכותי, שימלא את השקעים ממש עד הסוף ויכסה לגמרי לגמרי את העשבים (אם צריך - דוחפת אותם קצת פנימה עם כפית נקייה).

 

 

סוגרת היטב את התבנית, ולא שוכחת לרשום עליה מה זה מה, כי אחרי שהכל קופא - ממש קשה להבחין.

 

 

 וזהו. מכניסה למקפיא, ובשעת הצורך מוציאה קוביה, שתיים או יותר כדי לשדרג בזריזות רוטב של פסטה, סלט, מרק או כל תבשיל אחר.

 

 

מה עוד אני עושה עם תבניות הקרח של סיסטמה?

מקפיאה רוטב שנשאר לי מתבשיל בשר או מרק עוף (אחרי סינון יסודי וצמצום רציני), ומשתמשת כבסיס לרטבים חדשים.

מיץ של לימון או תפוז יחד עם הגרידה - לימים שאין.

שופכת פנימה תערובת של טראפלס (במקום לגלגל...), מקררת היטב (אין צורך להקפיא) ומגלגלת באבקת קקאו.

ועוד, ועוד כיד הדמיון והצורך.

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload