כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

טארט תאנים

July 15, 2017

מכל פירות הקיץ, והמבחר באמת נהדר, אצלי התאנים היו ויהיו תמיד במקום הראשון.

כבר כתבתי  בעבר (בפוסט שהוקדש לסורבה תאנים), שבכל שנה, בשיא החום, הלחות והיזע של הקיץ, מפציעות בשווקים התאנים, ואז (ורק אז) אני חושבת לעצמי, שאולי - בכל זאת - יש לו זכות קיום, לקיץ הזה...

 

 

אז שוב אנחנו באמצע הקיץ, חם, לח ומיוזע, אבל...  שוב התאנים הנפלאות בשווקים, והפעם אני מכינה מהן טארט מקסים וטעים במיוחד.

 

 

מה נצטרך?

 

לבצק ברטון

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גר' (1 כוס) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

280 גר' (2 כוסות) קמח

10 גר' (1 שקית) אבקת אפיה

 

למלית

250 מ"ל (1 קופסה) שמנת לבישול

250 מ"ל (1 כוס) חלב

80 גר' (1/2 כוס) קמח תירס/פולנטה

וניל

קמצוץ מלח

20 גר' (2 כפוחת) חמאה

2 ביצים

80 גר' (1/4 + 1/8 כוס) סוכר

 

לתאנים

12-14 תאנים בשלות ומתוקות שטופות

2 כפות חמאה

2 כפות דבש

 

 

ומה עושים?

 

1. מכינים את הבצק:

מכניסים לקערת מעבד המזון* את כל החומרים של הבצק, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד, זהוב ויפה. מחלקים ל-2 כדורים. משטחים כל כדור לצורת פיתה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר. לעוגה נשתמש בכדור אחד בלבד. הנחיות גבי כדור הבצק השני - נא ראו בסוף הפוסט**.

 

2. מכינים את המלית:

שמים בסיר קטן את החלב, השמנת לבישול, קמח תירס, וניל ומלח. מחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.  הכי נוח לבחוש במטרפה.

 

 

כאשר התערובת מסמיכה ומקבלת מרקם של דיסה עשירה מכבים את האש.

מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.

במקביל טורפים יחד בקערית קטנה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים לסיר וטורפים היטב היטב

עד שהתערובת אחידה.

מעבירים לקערה, מכסים בניילון צמוד לפני הקרם (כדי שלא יווצר קרום) ומעבירים למקרר לצינון.

 

3.  מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

4. מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומשטחים בתבנית של פאי או טארט* על התחתית בלבד (לא על הדפנות).

אפשר להשתמש בתבנית פיירקס יפה, אפשר בתבנית עם תחתית מתפרקת ואפשר במסגרת פשוטה (עגולה או מרובעת). ואפשר כמובן להכין גם כטארטים אישיים.

 

אם משתמשים במסגרת, צריך להכין לה בסיס. איך עושים את זה?

על משטח העבודה פורשים גיליון גדול של נייר אלומיניום. עליו מניחים גיליון של נייר אפיה, ועליהם את התבנית.

 

מקפלים את שולי האלומיניום + נייר האפיה בצורה מהודקת מסביב לתבנית. מניחים על תבנית תנור שטוחה.

 

 

משטחים את הבצק על התחתית המוכנה.

 

 

5. אופים בחום בינוני 10 דקות (חצי אפיה).  מוציאים מהתנור ומצננים מעט. לא מכבים את התנור.

 

6. בינתיים מכינים את התאנים:

במחבת רחבה שמים 2 כפות חמאה + כפות דבש. ומחממים על אש נמוכה.

חוצים את התאנים ומניחים במחבת כשהצד החתוך כלפי מטה. מבשלים כך כ-10 דקות, עד שהתאנים מקבלות קירמול עדין. נזהרים לא לערבב ולא לפרק את התאנים.
 

 

אחרי 10 דקות - מעבירים לצלחת. מקרמלים את שאר התאנים באותו אופן. מצננים מעט.

 

 

7. הרכבת הטארט: יוצקים את המלית על הבסיס המוכן ומסדרים את חצאי התאנים כשהן שקועות בתוך המלית.

 

8. אופים בחום בינוני 30-35 דקות, עד שפני הטארט מזהיבים.

 

9. מצננים היטב (רצוי שעה-שעתיים במקרר).

 

10. להגשה - חותכים את הטארט למשולשים (כמו בתמונה) או ריבועים.

 

 

11. מגישים, מתענגים וסולחים לקיץ...

 

 

 

קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)

223 קלוריות ל-100 גר'

16 משולשים יפים = 254 קלוריות למנה

36 ריבועים (4*4 ס"מ) = 57 קלוריות למנה

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים.


 

*הערה בענין מעבד מזון ותבנית טארט:

הרבה פעמים אני נשאלת ומתבקשת להמליץ על ציוד בו אני משתמשת במטבח.

לאחרונה הגעתי לאתר ZIPY, פלטפורמה ישראלית שמציעה למשתמשים לרכוש בצורה נוחה מוצרים מחו"ל ישירות מאתרים כמו: Ebay, Amazon, וכו'. היתרון הוא שאין צורך לפתוח חשבון בכל אתר בנפרד, אין צורך ב-PayPal ושרותי שילוח חיצוניים, אלא כל השירותים נמצאים תחת קורת גג אחת, ובעברית, כולל שרות לקוחות!

תמצאו כאן מעבדי מזון (אני משתמשת במג'ימיקס דגם compact 3200xl), וגם תבניות לטארט - יש כאלה עם תחתית מתפרקת ויש גם כלי מקסימים מפיירקס או קרמיקה. ואפשר כמובן להכין גם כטארט אישי.

למעבר לאתר ZIPY לחצו כאן.

 

 

** מה עושים עם חצי הבצק שנותר?

אם מתכננים להכין עוד עוגה ביומיים-שלושה הבאים - שומרים במקרר.

אחרת - מקפיאים (עטוף היטב היטב ורצוי בתוך קופסה אטומה כדי שלא יספוג ריחות. מפשירים במקרר יום מראש.

מכינים חיתוכיות שזיפים (אפשר לגוון ולהחליף את השזיפים במשמשים או נקטרינות צהובות);

או טארט שוקולד על קרם טופי אגוזים (במקום הבצק שרשום במתכון משתמשים בבצק ברטון, ומשטחים על תחתית התבנית בלבד, ללא הדפנות. וכל השאר ללא שינוי);

או עוגת מרציפן ודובדבנים.

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload