כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

סלט מוקפץ של פטריות ותרד טרי

July 8, 2017

החורף רחוק מאתנו כרחוק מזרח ומערב, ובכל זאת - השווקים מלאים פטריות מכל הסוגים ומכל המינים - שמפיניון ופורטובלו, פטריות יער וחורש, פטריות מלך היער או שיטאקי, ירדן או שימג'י, ויש כמובן עוד. וכל זה לפני שדברנו על הפטריות המיובשות. בקיצור, חגיגה שלמה.

 

 

השפע מלהיב גם אותי למרות שאני לא מחסידי הפטריות.

אני מתארגנת על 5  סוגי פטריות. נכון, זה לא הסלט הכי זול בשוק, אבל - התוצאה מלכותית וחגיגית במיוחד. זה בדיוק המקרה שבו יש תמורה בעד האגרה.

מקפיצה ומתבלת, מניחה על מצע של תרד טרי, כמה תוספות לקראנצ'יות, רוטב טוב, וזהו. יש לי את זה.

 

 

מה נצטרך?

5 סלסילות של פטריות מסוגים שונים - אני השתמשתי בשמפיניון, מיני פורטבלו, שי-מג'י בשני צבעים ומלך היער. אבל לא חייבים להיצמד לסוגים האלה דווקא, אפשר בהחלט לגוון.

2-3 כפות שמן זית

3-4 שיני שום כתושות

1 כף זנגביל טרי קצוץ דק מאוד (אפשר פשוט לגרר במגררת דקה)

1 מארז של עלי תרד טריים (עדיף בייבי תרד או תרד תורכי או תאילנדי, שהם עדינים יותר)

4-5 בצלים ירוקים טריים מאוד

1 חופן נדיב (כ-50 גר) פקאן סיני

 

לרוטב

1/4 כוס רוטב סויה

1-2 כפיות סילאן או דבש
 

ומה עושים?

 

1. מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש נמוכה.

 

2. עד שהשמן מתחמם מנקים וחותכים את הפטריות.

שימו לב: פטריות לא שוטפים במים. אם יש עליהן מעט מהמצע עליו מגדלים אותן - מנקים במגבת נייר.

פטריות שימג'י - מסירים את בסיס הפטריות, ומפרידים אותן. מכניסים למחבת.

מלך היער - חוצים לרבעים לאורך וחותכים לקוביות. מוסיפים למחבת ומערבבים מעט.

שמפיניון ומיני פורטבלו - חותכים לרבעים (או שישיות אם הן גדולות יותר). מוסיפים למחבת ומערבבים קלות.

 

 

3. כשכל סוגי הפטריות במחבת מתבלים במעט מלח (רוב המליחות תגיע מרוטב הסויה) ופלפל שחור, מערבבים מדי פעם.

 

4.  מוסיפים את השום הכתוש והזנגביל. מקפיצים עד שהפטריות רק מתחילות להתרכך אך עדיין בעלות נפח ומרקם נגיס. מעבירים לקערה רחבה ומצננים היטב.

 

5. בינתיים קוצצים את הבצל הירוק ואת הפקאן הסיני.

 

6. שוטפים את התרד ומייבשים היטב.

 

7. בתחתית קערת הגשה מסדרים את עלי התרד היבשים. שופכים על התרד את הפטריות (שהתקררו לגמרי).

 

7. מעל הפטריות מפזרים את הבצל הירוק והפקאן הסיני. מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.

 

8. מכינים את הרוטב: מערבבים את הסויה עם הסילאן. יוצקים על הסלט ממש לפני ההגשה.

 

 

אוהבים פטריות?

יש לי עוד כמה רעיונות

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload