כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

חיתוכיות פולנטה עם מיני קבנוס ועגבניות שרי צלויות

June 27, 2017

החיים הם אולי לא פיקניק, אבל אם כבר החלטנו לצאת לפיקניק - זה לא חייב להיגמר בשעות מיוזעות מול גריל פחמים מעשן...

מה דעתכם על קופסה אלגנטית של חיתוכיות פולנטה עם קבנוס ועגבניות שרי צלויות?

 

 

כמה גבינות טובות ליד, לחם טוב וירקות טריים, בקבוק יין צונן.

ומי צריך יותר מזה בקיץ הלוהט שלנו?

 

מה נצטרך?

1 כוס קמח תירס

2-2.5 כוסות ציר טוב*

2-3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 פטריות שיטאקי מיובשות (אין צורך להשרות)

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר

 

לטופינג

1 חבילה מיני-קבנוס של זוגלובק

12-16 עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים

6-8 זיתים שחורים טובים

 

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים בהכנת הפולנטה.  בדרך כלל, כל הענין בפולנטה הוא החלב (שלא לאמר שמנת), החמאה והפרמזן, שנותנים לה טעמה הנהדר. כאן, לטובת שומרי כשרות, גרסה של פולנטה פרווה שעושר טעמיה יגיע מציר עוף או ירקות משובח, השום הכתוש ופטריות השיטאקי המיובשות המגוררות דק.

 

* מילה בענין הציר

רוב האנשים קצת נרתעים כשמתכון דורש שימוש בציר. בניגוד למדינות העולם הנאור אצלנו אין מוצר מדף כזה, וחבל. אז מה בכל זאת עושים? 

 

אפשרות א‘ – מכינים מרק עוף? כבר יש לכם התחלה של ציר. אני מציעה להכין את המרק בסיר גדול יותר. כאשר המרק מוכן להעביר כ-1.5 ליטר (6 כוסות) של מרק מסונן לסיר קטן ולהמשיך לבשל בבעבוע עדין, עד שהמרק מצטמצם ומאבד כ-1/3 מהנפח שלו. יתקבל 11 ליטר של ציר משובח. מצננים ושומרים במקפיא בקופסאות של 1/4 או 1/2 ליטר. בשעות הצורך – מפשירים ומשתמשים.

 

אפשרות ב’ – קונים ציר מוכן. נכון, על מדפי הסופר בארץ לא נמצא ציר נוזלי בקופסת קרטון כמו חלב, אבל מצאתי משחת ציר בקופסה שעושה עבורי עבודה נהדרת כבר שנים. למי שמחפש – זה מוצר של Knorr ואצלנו בסופר הוא ממוקם לצד אבקות המרק למיניהן. (גילוי נאות: לא שילמו ואפילו לא יודעים שאני כותבת עליהם. סתם מוצר שאני אוהבת ושמחה לשתף).

ציר מוכן אפשר למצוא לפעמים גם בקצביות איכותיות (בד”כ הוא נמכר קפוא).

 

אפשרות ג’ – אבקת מרק. אני באופן אישי לא משתמשת בכלל באבקת מרק ויש לי הרבה הסתייגויות מהמוצר הזה, אבל אם אתם משתמשים ואוהבים את הטעם – גם זה יכול להיות פתרון לעת מצוא.

 

אפשרות ד’ – אפשר מים? האמת, במקרה הזה - פחות עדיף. רק אם ממש ממש אין ברירה.

 

ואחרי שפתרנו את בעיית הציר - אפשר סוף סוף להתחיל בהכנת הפולנטה.

 

שמים בסיר בינוני 2 כוסות ציר עם שמן זית ומביאים לרתיחה.

 

2.  כותשים 2 שיני שום ומגררים את הפטריות המיובשות על מגררת דקה מאוד. מוסיפים לציר.

 

3. כאשר הציר רותח - מוסיפים את קמח התירס תוך כדי רתיחה ובחישה נמרצת.

 

 

4. ממשיכים לבחוש עד שכל הנוזלים נספגים בקמח התירס והפולנטה מתגבשת לכדי כדור זהוב.

אל תצפו לדיסת פולנטה רכה וענוגה (שהיא מעדן בפני עצמו). בשביל דיסה כזו יש צורך בכמות כפולה של נוזלים. אבל אנחנו רוצים חיתוכיות, ולכן מכינים מראש פולנטה יבשה יותר.

 

 

5.  מוסיפים את התבלינים - מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מי ששכח או לא הספיק להכניס את השום והפטריות לציר לפני הרתיחה, יכול לעשות זאת גם עכשיו.

 

 

6. מעבירים את הפולנטה לתבנית מלבנית (לא גדולה מדי, כדי שיהיה גובה לכל העסק), ומשטחים היטב.

 

7. מסמנים בסכין 12-15 ריבועים בגודל 4-5 ס"מ בערך. שמים במרכז כל ריבוע מיני קבנוס אחד קטן ודוחסים אותו פנימה אל תוך הפולנטה.

 

 

8.  בין הקבנוס מפזרים עגבניות שרי חצויות וחצאי זיתים (מגולענים כמובן) ודוחסים גם אותם לתוך התערובת.

 

 

9. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). כאשר התנור חם - מכניסים את התבנית ואופים 15-20 דקות, עד שמתחיל להזהיב. מוציאים ומצננים היטב (לילה במקרר יהיה מצויין).

 

 

10. למחרת - חותכים לריבועים ומכניסים למנז'טים. אורזים בקופסת פיקניק או מסדרים על מגש יפה. וזהו, זה כל הסיפור.

 

 

 ויש גם סרטון...

 

 

ומה לקינוח? צנצנת עם לפתן תפוחים, כמובן.

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

Please reload