כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

צלי בקר ביין

June 21, 2017

כל אחת (וכל אחד) גם אם היא לא בשלנית מדופלמת צריכה מתכון אחד טוב של צלי בשר.

כי כשאת מארחת, המתכון הזה תמיד יעשה את העבודה - חגיגי, מרשים, ולא פחות חשוב מכך - קל לתיפעול.

למה אני מתכוונת? זהו אחד מסדרת מתכוני רושם שאני קוראת להם "שגר ושכח".  

את משקיעה בבוקר 20 דקות עבודה, "מאשפזת" את הסיר בתנור וממשיכה בשאר עיסוקיך או אפילו הולכת לנוח.

אחרי 3 שעות - הכל מוכן.

כל מה שנשאר לעשות הוא להשקיע עוד 5 דקות ברוטב, וזהו, את מסודרת.

אם את מארחת 6 אנשים, 12 איש או 20 - המתכון אף פעם לא יגזול ממך יותר מחצי שעה, ותמיד תמיד יעשה את הרשום הנכון.

 

 

רגע לפני ההכנה - כמה מילים על הבשר.  אני משתמשת בדרך כלל בנתח שנקרא צלי כתף (ידוע גם כמספר 5), אבל לא חובה. למעשה, כל נתח שמתאים לצלי, בישול ברוטב, גולש, תבשיל קדירה  ואפילו אסאדו - יתאים בהחלט.

אפשר ללמוד קצת יותר על הנושא מהאיור הזה או להתייעץ בקצב.

אבל חובה לעבוד עם נתח מתאים. לא נעים לגלות אחרי 3 שעות של המתנה (ורגע לפני שמגיעים האורחים) שזה לא זה...

 

 

ועכשיו - למתכון עצמו.

 

מה נצטרך? (הכמויות מחושבות ל-8 סועדים)

2 ק"ג בשר בקר לצלי פרוס או חתוך לקוביות גדולות

2-3 עצמות רגל יפות

2-3 כפות שמן זית

1 בצל גדול

1-2 גזרים

2-3 ענפי סלרי (עם העלים)

1 כרישה (לא חובה)

1 ראש שום

2-3 ענפי רוזמרין

צרור קטן של טימין

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 רסק עגבניות קטן

1 כוס יין אדום טוב (עדיף חצי יבש או יבש, מתוק פחות מומלץ)

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות).

 

2. בסיר ברזל רחב בעל תחתית עבה מחממים שמן זית (על אש בינונית).

 

3. חוצים את הבצל ופורסים דק, כך שיתקבלו חצאי טבעות. מוסיפים לסיר ומטגנים להזהבה.

 

4. מזיזים את הבצל לצידי הסיר, מכניסים את נתחי הבשר וצורבים מכל הצדדים. במידת הצורך עושים את זה במספר שלבים, ולא ממשיכים לערבב את הבצל מדי פעם שלא יישרף. מוציאים את הבשר הצרוב מהסיר לקערה.

 

 

5. בינתיים קולפים את הגזר, חוצים לאורך ופורסים לטבעות דקות. קוצצים גם את הסלרי וחותכים את הכרישה לטבעות. מוסיפים את כל הירקות לסיר ומקפיצים 4-5 דקות.

 

 

6. מחזירים את נתחי הבשר לסיר. מסדרים ביניהם את העצמות, הרוזמרין, הטימין וראש השום כשהוא חצוי לרוחב.

 

 

 7. מערבבים את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים חמים, מלח ופלפל שחור ושופכים לסיר. מוסיפים את היין. במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לגובה 3/4 מתחולת הסיר.

 

 

8. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור חם למשך 3 עד 3.5 שעות.

 

 

9. אחרי 3 שעות - מוציאים את הסיר מהתנור. מעבירים את הבשר, העצמות, וראשי השום לצלחת הגשה. הרוזמרין והטימין סיימו את התפקידים ואפשר לזרוק אותם.

 

10. מכינים את הרוטב.  טוחנים בבלנדר מוט את הנוזלים שבסיר עם הירקות (גזר, בצל, סלרי, כרישה). מתקבל רוטב עשיר וקטיפתי בלי שהוספנו לו טיפת שמנת או חמאה.

 

 

אפשרות נוספת (אני פחות אוהבת)  - מסננים את הנוזלים (את הירקות אפשר להגיש לצד הבשר) ומעבירים לסיר. מצמצמים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך.

 

11.  להגשה: משדכים לצלי פירה תפוחי אדמה. נכון, אפשר גם אורז או קוסקוס. אבל מבחינתי - הפירה הוא התוספת האולטימטיבית לצלי.

 

 https://goo.gl/RNUJ5F

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload