כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

טבולה כרובית

June 10, 2017

טבולה - מסלטי הדגל של המבטח הסורי-לבנוני.

כאן בגרסה בריאותית בלי הבורגול, בלי פחמימות, ללא גלוטן וכמעט ללא קלוריות.

 

איך עושים את זה?

מחליפים את הבורגול בפירורי כרובית. כן, כרובית.

 

 

זה כל כך פשוט, כל טעים וכל כך גאוני, שאחרי שתכינו פעם אחת - רק תרצו להכין שוב ושוב.

 

 

מה נצטרך?

1 כרובית טרייה ויפה

1/2 צרור גדול (של שוק, לא של סופר) פטרוזיליה

1/2 צרור גדול (של שוק, לא של סופר) נענע Oאם הגבעולים עבים - צריך להפריד את העלים)

2-3 עגבניות בשלות

3-4 בצלים ירוקים

1-2 יח' פלפל ירוק חריף (הכמות תלויה בטעם האישי)

 

 

לרוטב

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס שמן זית

1/2 כף תרכיז רימונים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

ומה עושים?

 

1. מפרקים את הכרובית לפרחים ותוך כדי כך שמוודאים שאין שום הפתעות בנבכי הכרובית... שימו לב שאנחנו מדברים על כרובית טריה. לא מבושלת ולא קפואה!

 

2. מכניסים מחצית מהפרחים למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים (10-12 פולסים בד"כ יספיקו) עד שמתקבלים פירורים שנראים כמו... בורגול. פשוט כך.

אם אין לכם מעבד מזון - מגררים את הכרובית על פומפיה.

 

  

מעבירים לקערה גדולה. מפוררים כך גם את המחצית השניה של פרחי הכרובית ומעבירים לאותה קערה.

 

 

3. מכיוון שכבר  הפעלנו מעבד מזון - נמשיך ליהנות מפלאי הטכנולוגיה. מכניסים למעבד המזון (אין צורף לשטוף את הקערה) את כל הירק (פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק), מעבדים עד שקצוץ דק (לא להגיע למצב של רסק). מוסיפים לקערה.

 

  

4. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.

 

5. חותכים את הפלפל החריף לאורכו לרבעים, מנקים גרעינים וצלעות פנימיות וקוצצים דק. מוסיפים לקערה ומערבבים קלות.

 

 

6. להכנת הרוטב: סוחטים לימון אחד גדול ועסיסי או 2 לימונים קטנים. מוסיפים כמות זהה של שמן זית, את תרכיז הרימונים ומתבלים. מערבבים היטב ויוצקים על הסלט.

 

 

אני הכנתי את הרוטב בשייקר חדש לרטבים של ארקוסטיל שקיבלתי לאחרונה להתנסות ומאוד אהבתי. 

מדובר בשייקר פלסטיק מעוצב בעל סימון ברור בשני צידיו על ידי שנתות לכמויות נפח מדויקות. 

השייקר בעל משפך למזיגה נוחה ומכסה עם אטם סיליקון לשמירה על טריות, כך שניתן להכין כמות גדולה של רוטב ולשמור המקרר לאורך זמן.

ובכלל, מה אומר לכם? השייקר הזה  באמת הופך את הכנת הרוטב לקלה יותר - שופכת לתוכו מיץ לימון שסחטתי, מוסיפה שמן זית באותה כמות (השייקר מסומן כאמור) מוסיפה את שאר המרכיבים, מתבלת, סוגרת ומשקשקת. והוא גם כל כך יפה - שאני מגישה אותו לשולחן בכייף ליד הסלט אם צריך.

 

ואם לא די בכל אלה - על השייקר מופיעים 6 מתכונים לרטבים שונים, שלפחות כמה מהם כבר ברשימת העבודה שלי לשבועות הקרובים, מבטיחה לעדכן.

 

אבל נחזור למתכון.

 

 

7. אחרי שמתבלים את הסלט ומערבבים היטב כדי לתת לו לנוח במקרר כמה שעות להתמזגות טעמים. וזהו, זה כל הסיפור. ללא ספק מנת בריאות כובשת. בתיאבון ובהנאה.

 

 

 

אוהבים כרובית? גם אני... 

מוזמנים לנסות גם את  פשטידת הכרובית שלי

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload