כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

קבב במעטפת חצילים

June 6, 2017

הקבב - אחד המאכלים הנפוצים והאהובים במזרח התיכון ובעולם כולו - הוא קציצה מוארכת, עסיסית ומתובלת מבשר בקר או בשר כבש טחון (או תערובת שלהם), הנצלית על מנגל, עם או בלי שיפוד. משמעות המילה קבב  (בפרסית ובערבית: كباب - כבאב, בטורקית: Kebap) הינה בשר צלוי בטורקית, אך נראה שמקור המאכל עתיק עוד יותר - כבר בתלמוד בבלי (זבחים מו) מופיעה המילה הארמית כַּבַּבָא במובן של בשר הצלוי על גחלים.

 

אז עם כזו היסטוריה וכזה שיוך גיאוגרפי - ברור שגם אנחנו אוכלים קבב, ועושים זאת בשמחה. ולא, אני לא מתכוונת למוצר נחות מבשר מעובד (ומי יודע מה עוד?) שנמכר קפוא ברשתות המזון, אני מדברת על הדבר האמיתי - קבב שמכינים לבד, מבשר טחון טרי, תבלינים טובים ועשבי תיבול רעננים.

 

אז מבחינתי, קבב - או שקונים אצל הקצב שלכם שמכין בעצמו או שמכינים לבד בבית. וזה פשוט כמו להכין קציצה, ממש כך. 

 

הרעיון המרכזי בקבב הוא הבשר - טרי, טוב ושומני במידה. המהדרין מוסיפים מעט שומן כבש (כ-15% ממשקל הבשר). לבשר משדכים תבלינים בלבד - בצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל הם חובה, ומכאן אפשר לגוון. בניגוד לקציצה אין כאן תוספת של ירקות מגוררים, אין פירורי לחם או חלה סחוטה, אין ביצים ואין רוטב. הבשר הוא נותן הטון העיקרי, והוא תופס את הבמה כולה, אין איפה להתחבא.

 

הגיוון שלי הוא בהגשה - הקבב עטוף בפרוסת חציל, שמשדרגת את כל הענין אפילו עוד קצת.

 

 

מה נצטרך?

 

1 ק"ג בשר בקר טחון טרי, רצוי מנתח שומני במקצת (הכי טוב להתייעץ עם הקצב). אפשר להחליף חצי מהכמות בבשר כבש או טלה טחון. מי שאוהב יכול להוסיף גם 100-150 גר' שומן כבש.

1 בצל

3-4 שיני שום

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

1 כף שמן זית

1/4-1/2 כפית כמון

1/4-1/2 כפית בהרט

1 כפית שטוחה מלח

1/2 פלפל שחור גרוס טרי

 

ומה עושים?

 

1. קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון) את הבצל, השום והירק.

 

2. שמים את הבשר בקערה, מוספים את הירק הקצוץ, שמן הזית והתבלינים.

 

3. מערבבים ולשים היטב במשך כמה דקות. הלישה היא חלק חשוב מאוד בהכנה, לא לדלג בבקשה.

 

4. יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות בגודל אחיד ומכניסים למקרר (מכוסה היטב) לשעה לפחות.

 

למעשה הקבב מוכן ומי שלא מעוניין במעטפת החציל יכול לצלות אותם אחרי שעה במקרר, כפי שהם (בתנור או בגריל).

 

 

5. מכינים את החצילים: פורסים 2 חצילים פרוסות דקות לאורך. מברישים במעט שמן זית משני הצדדים.

 

 

6. מניחים את פרוסות החציל על הגריל (או על נייר אפיה בתבנית של התנור בחום 200 מעלות). צולים  עד שצד אחד מוכן (לא הופכים) ומסירים מהאש.

 

 7. מסדרים את פרוסות החציל על משטח עבודה כשהצד העשוי כלפי מעלה. מניחים בקצה  הקרוב אלינו קציצת קבב ומגלגלים כך שהחציל יעטוף את הקבב.

 

 

8. צולים על הגריל (בחום בינוני) (לא לשכוח לשמן את הרשת)

 

 

או בתנור (בחום גבוה 200 מעלות) (הכי טוב על נייר אפיה)

 

 הופכים מדי פעם עד שהחציל עשוי והקבב מוכן.

 

9. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד עם טחינה, סלטים, וכל מה שאוהבים.

 

 

 

הערה לסיום:  ניצלתי את ההזדמנות כדי לנסות סוף סוף סט סכינים לסטייקים של ארקוסטיל שמחכים כבר זמן מה להזדמנות נאותה, והתגלו כמוצר מעולה! (ואכלנו גם סטייקים, לא רק קבב).

 

מדובר בסט מהודר הכולל 4 סכינים רחבות עשויות מפלדת אל חלד יפנית במבנה קריסטלי מיוחד עם אחוז גבוה של פחמן וכרום. הפלדה עוברת תהליך של חישול בקרח - תהליך הנהוג במיטב הסכינים בעולם, ומעניק לסכינים קשיות מיטבית, משפר את עמידותם ואת החדות שלהם.

 

 

 הסכינים בעלות ידית ארגונומית מעוצבת לאחיזה בטוחה, כך שהיד תישמר רחוק מהלהב, נוחות מאוד לאחיזה ולשימוש ומאפשרות חיתוך נקי ומיוחד של בשר, עוף ואפילו פירות וירקות. ויש  אפילו אחריות לכל החיים.

 

אז שיהיה בתאבון ובהנאה, חברים.

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload