כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

שוק טלה עם ירקות שורש

April 11, 2017

פעם ראשונה שאני מכינה שוק טלה.

ללא ספק אחת המנות הכי חגיגיות והכי מזוהות עם פסח. אבל עד היום לא יצא לי להכין.

השנה החלטתי ללכת על זה.

 

האמת היא שזה מתכון מהסוג שממש נוח להכין בחג כשיש הרבה הכנות. מנה מהסוג שאני קוראת לו "שגר ושכח". מארגנים את המנה , מכניסים לתנור, וזהו בעצם. כל העבודה כבר נעשית שם מעצמה. חוזרים אחרי שעתיים וחצי או שלוש (תלוי כמובן) והכל מוכן. בזמן הזה אפשר להכין עוד כמה מנות הרבה יותר מסובכות או ללכת לנוח.

 

וכך הרווחנו מנה טעימה להפליא, ללא הרבה עבודה, שמאיישת בקלות את משבצת "מנת הרושם" שמחוייבת בכל שולחן חגיגי, כמו פסח, אבל לא רק...

 

 

מה נצטרך?

1 שוק טלה טרי (אני קניתי את הסוג שנקרא בלאדי). חשוב לשים לב שהאורך הכללי של השוק יהיה כזה שהיא תיכנס לתבנית של התנור, במידת הצורך לבקש מהקצב לקצר קצת קצת את העצם.

1/2 כוס שמן זית

2-3 ענפי טימין טרי

2-3 ענפי רוזמרין טרי

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה

1 כוס מים

 

לירקות שורש: 6 תפוחי אדמה, 6 גזר, 8-12 יח' ארטישוק ירושלמי, 2 ראשי שום שלמים.

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

2.  קוצצים דק את החלק העליון (העלים) של הטימין והרוזמרין.  את החלקים התחתונים (שבהם יש יותר גבעול) מסדרים בתחתית של תבנית צליה עמוקה מרופדת בנייר אפיה.

 

 

2. בקערה קטנה מערבבים שמן זית עם הטימין והרוזמרין הקצוצים, מלח ופלפל (בלי הפפריקה).

 

3. מעסים בתערובת את שוק הטלה מכל הכיוונים ומניחים בתבנית.

 

4. קולפים את הירקות ושוטפים. את השום חוצים לרוחב. מסדרים את הירקות בתבנית מסביב לשוק הטלה.

 

5. מוסיפים לתערובת התבלינים את הפפריקה ומברישים את הירקות שבתבנית. מוסיפים לתבנית 1 כוס מים.

 

 

6. עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור. מכוונים טיימר לשעתיים.

 

7. אחרי שעתיים - מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את השוק, מברישים את השוק ואת הירקות בנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית. מכסים שוב בנייר כסף ומחזירים לתנור לחצי שעה נוספת.

 

 

8. כעבור חצי שעה - מוציאים מהתנור, מברישים שוב ומכניסים לרבע שעה נוספת ללא כיסוי. וזהו. הפלא מוכן. משאירים לעימוד כחצי שעה לפני ההגשה. במידת הצורך מחממים שוב מכוסה בתנור בחום נמוך.

 

9. מגישים לשולחן את השוק בשלמותה (תראו איזה יופי היא נופלת מהעצם...) ופורסים מנות אישיות. 

 

 

https://goo.gl/JIR4MK

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload