כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

פטה כבד

April 11, 2017

אוהבים כבד?

כמו כל האיברים הפנימיים גם הכבד קצת שנוי במחלוקת. יש אלה שמסתייגים מהטעם ויש כאלה שלא אוהבים את המרקם, אבל מי שאוהב כבד - יאהב אותו כמעט בכל צורת הכנה. אם זה על שיפוד בסטקייה טובה, כשהכבד ורדרד אבל לא חי, אם זה כבד קצוץ או הגרסה החגיגית והמהודרת - פטה כבד.

אז נכון, כבד לא אוכלים לעיתים קרובות (בכל זאת, הכולסטרול...) אבל מדי פעם נפרגן לעצמנו משהו מושחת ומפנק, לא?

אז הנה הגרסה שלי - מנה קלאסית וחגיגית במיוחד, שדרוג מהודר ואלגנטי לבד הקצוץ המסורתי.

 

מה נצטרך?   (לתבנית אינגליש אחת, 8-12מנות)

1 ק"ג כבד עוף נקי

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

3-4 עלי דפנה

1 גבעול רוזמרי

2 שיני שום

1/2 אגוז מוסקט מגורר מוסקט  (בערך 1/4 כפית)

2 כפות וויסקי

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

100 גר' חמאה רכה.

 

 

אופציה:

5-6 דבלים + 2-3 כפות וויסקי

 

ומה עושים?

 

1. משרים את הדבלים בקערית קטנה עם הוויסקי. מוציאים את החמאה מהמקרר שתתרכך.

 

2. קולפים את הבצלים חוצים ופורסים לטבעות. מחממים מעט את השמן ומוסיפים את הבצלים.

 

  

3. מאדים את הבצלים בשמן על אש נמוכה מאוד עד שהם רכים מאוד וזהובים, לא להשחים. התהליך יימשך 30-40 דקות, אבל חשוב לתת לזה את הזמן.

 

 

 4. מוסיפים את הכבדים עם כל השאר המרכיבים והתבלינים (חוץ מהחמאה!) ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכבדים עשויים. מדי פעם הופכים. (בתמונה: הכבדים עדיין לא מוכנים. חשוב שכולם ישנו את צבעם ויהיו מבשולים גם מבפנים, לא להשאיר אותם נאים).

 

 

5. מצננים את הכבדים כחצי שעה, (קצת יותר מחום הגוף). מוציאים את הרוזמרין ועלי הדפנה. מעבירים למעבד מזון יחד עם החמאה חתוכה לקוביות.

חשוב מאוד: לחמאה יש תפקיד כפול - גם לטעם וגם לייצוב, ולכם חשוב מאוד לא להמיס אותה, אלא קר לרכך בטמפ' החדר,  ולא להכניס אותה לתוך הכבדים כשהם חמים מדי (כי אז היא תימס לגמרי ולא תתרום ליציבות של הפטה).

מעבדים המעבד מזון כמה דקות ארוכות עד שמתקבל משחה חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ושופכים את התערובת לתוך התבנית. מוודאים שהתערובת ממלאת היטב את כל הפינות ומחליקים מלמעלה.

אם רוצים לשדרג עוד יותר (מומלץ) - ממלאים עד לחצי גובה התבנית, מסדרים את הדבלים המושרות בוויסקי (לאחר סינון) וממלאים מעל את יתרת התערובת.

 

 

7. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.

 

8. להגשה: הופכים על צלחת הגשה מוארכת ופורסים למנות. נפלא עם חזרת טובה. בשגרה מומלץ להגיש עם טוסטונים, בפסח - מצה או לחמניות של פסח יתאימו בהחלט.

 

 

https://goo.gl/ux9hnd

 

 

Tags:

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload