כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

כשכל אחד אוהב משהו אחר - אסיה מוניקה

February 18, 2017

ניסיתם פעם לארגן ארוחה ל-6 נפשות שכל אחת מהן בעלת נטיות קולינריות שונות ואחרות?

אחת צמחונית ואחד שחייב בשר;

אחת חצי טבעונית ואחת שלא נוגעת בפחמימות;

אחת שחייבת פירות ים ואחת שמחכה רק לקינוחים;

אחד בדיאטה ושתיים "שומרות";

ועוד ועוד...

עזבו את סאגת הבישולים היומיומית שלי... אבל מה קורה כשרוצים ללכת למסעדה?

 

אסיה מוניקה, אחת המסעדות הותיקות והמובילות בשרון, נותנת תמיד מענה מצויין לכל מגוון הטעמים והדיעות סביב השולחן שלנו.

 

 

ושלא תבינו לרגע לא נכון - לא מדובר באיזו מזללה שמציעים בה הכל מכל וכל ושום דבר לא באמת עשוי כהלכה. ממש לא.

 

אסיה מוניקה היא מסעדה מעולה, עם קו ברור, תפריט מגובש היטב שמתחדש מעת לעת עפ"י הצורך.

 

הרעיון כאן פשוט: פיוג'ן מוצלח מאוד של המטבח האסייאתי (השפעות תאילנדיות, וייטנאמיות ויפניות) יחד עם מנות גריל קלאסיות מן המטבח האמריקאי אשר מקבלות ניחוחות של אסיה הרחוקה​.  נשמע (ונטעם) מעולה.  ואם לא די בכל זה - היא גם קרובה אלינו הביתה, כך שתמיד מהווה אופציה ראויה. ועד היום (כולל היום) - לא התאכזבנו.

 

אז מה אכלנו?

 

למנות ראשונות בחרנו בסלט פפאיה וספרינג רול. שתי המנות ללא חדשנות מרעישה אך עשויות כהלכה,  נדיבות, חומרי הגלם טריים מאוד, הרטבים מאוזנים היטב, ובסה"כ - מנות מצויינות.

 

 

 

בעיקריות שמחנו לגלות מנה חדשה ומסקרנת - קערת פוקי (Poke Bowl).

 


זו מנה מהמטבח ההוואי, שצוברת תאוצה ברחבי העולם כולו ועכשיו גם בישראל. מדובר במעין סלט סשימי בהרכבה עצמית. על בסיס של אורז (אפשר להחליף בעלים ירוקים) מוגשים נתחי סשימי - דג נא 

(סלמון, טונה או דג לבן) ואיתם מבחר ירקות ונגיעות של פרי, רטבים ותוספות קראנצ'יות. 

 

דניאל זך, שף מסעדת אסיה מוניקה, מוצא במנה הזו חיבור לאהבתו הגדולה לים, גלישה, סאפ והיותו סקיפר. קערת סלט Poke היא מנה טעימה, בריאה ומדליקה, מתאימה במיוחד לסועדים הרפתקנים הפתוחים לטעמים אקזוטיים של סלט מרענן, צונן, בריא, עם שילובים של דג נא, אורז ורטבים לבחירה.

את מרכיבי הסלט והרוטב השף כבר בחר עבורכם: קולרבי, גזר, מלפפון, בצל, ממרח גוואקמולה, פרי עונתי, צנונית, נבטים, קייל, אצות וואקמה, ריחן, סומסום.

הרוטב מורכב מסויה, מירין, וסאבי, ג'ינג'ר, יוזו לימוני ושמן שומשום.

הסועדים מוזמנים לבחור את הבסיס  (אורז עגול לבן, אורז עגול מלא או מיקס חסה) את הדג (סלמון, טונה ואפשר גם טופו) רוטב נוסף (מיונז ווסאבי, ספיסי מיונז או קארי קוקוס) ואת התוספת הקראנצ'ית בטופ המנה (טוביקו או בוטנים).

 

 

עד כדי כך אהבנו את המנה הזו, שאתמול הכנתי גרסה ביתית משלי לארוחת ערב, וגם היא היתה הצלחה אדירה. שווה לנסות.

 

ומה עוד אכלנו באסיה מוניקה?

 

מרק טום יאם - מנה קלאסית נהדרת

 

 

 מוסר ים ברוטב קארי - שילוב טעמים מעולה

 

 

פאד תאי עם טופו - מנה מוכרת אהובה תמיד

 

 

מבין הקינוחים אני רוצה לציין את הפבלובה - סלסילת מרנג עם סורבה תות, קצפת, רוטב תות ותותים. על אף שהמנה לא נאמנה ב-100% למקור, הרי שמדובר בקינוח טעים, קליל ומרענן ולא פחות מכך שובה לב במראהו. אנחנו אהבנו.

 

 

אז זו היתה החוויה שלנו באסיה מוניקה, ומה אתכם?

 

 

אסיה מוניקה | הרקון 2 הוד השרון (קניון שרונים)   053-9444164

 הכותבת היתה אורחת המסעדה

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload