כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

ספנקופיטה - מאפה תרד ופילו

January 26, 2017

 

עוד מתכון אהוב מהמטבח היווני - אחרון בסדרה היוונית של החודש האחרון.

ספנקופיטה - מאפה של תרד בבצק פילו.

ספונקו = תרד,  פיטה = בצק.

וביחד קבלנו - ספנקופיטה, בורקס תרד בגרסה היוונית.

 

 

פינוק אמיתי לשישי אחה"צ או שבת בבוקר.

אפשר להכין מראש ובשבת רק להכניס לתנור. 20  דקות ויש לכם מאפה טרי ומפנק במיוחד.

ואפשר גם לארוחת ערב באמצע השבוע עם ביצה וסלט. בקיצור, את המתכון הזה כדאי לכם לשמור.

 

אז מה נצטרך (ל-2 רולדות)

4 דפים של בצק פילו מופשר (מפשירים מראש במקרר)

50 גר' חמאה

 

למלית:

1 כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 שקית של תרד טרי (כ-300 גר') (בהמשך הסבר לגבי שימוש בתרד קפוא)

1/2 חבילה של גבינת כנען - גבינה כמעט ללא נוזלים, הכי טובה לאפיה.

1/2 קוביה (כ-200 גר') פטה או בולגרית

50-100 גר' קשקבל מגורר

1 ביצה

מלח, פלפל שחור

 

לעיטור:

2-3 כפות תערובת של זרעוני שומשום וקצח (רק שומשום גם טוב).

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

2. מתחילים בהכנת התרד:  שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים קלות.

במחבת מחממים מעט (על אש נמוכה) את שמן הזית עם השום. לא מחכים שהשום יזהיב, אלא מריחים היטב, וברגע שמתחיל להתפזר במטבח ניחוח של שום - מוסיפים את עלי התרד ומכסים את המחבת.

מבשלים כך 2-3 דקות ובודקים שעלי התרד כבר מבושלים ואיבדו את מרבית הנפח שלהם.

מערבבים עם השום ומעבירים לצינון במסננת. אחרי שמתקרר מעט - סוחטים היטב היטב וקוצצים גס.

 

3. בינתיים מכניסים לקערה את כל החומרי המלית, מגררים את הפטה/בולגרית ואת הקשקבל ומערבבים היטב.  מוסיפים את התרד ומערבבים. את המלית אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה היטב (לא יותר מיום בגלל הביצה הטריה).

 

4.  מתחילים בהכנת הרולדות. ממיסים את החמאה בקערית קטנה במיקרוגל עד שהיא נוזלית לחלוטין.

 

5.  פורסים על משטח העבודה עלה פילו אחד, מברישים במעט חמאה. פורסים עלה נוסף  מעל ומברישים במעט חמאה נוספת.

 

 

6.  מניחים מחצית מהמלית בשליש התחתון של הפילו (לא ממש בקצה). מקפלים את התחתית על המלית ומגלגלים לנחש ארוך.

 

 

7.  מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. חוזרים על התהליך להכנת רולדה נוספת.

 

8. מברישים את הרולדות בחמאה שנותרה, ומפזרים שומשום וקצח. חורצים בסכין חדה (לרוחב או באלכסון) כדי להקל על החיתוך לאחר האפיה.

 

 

9. אופים בחום בינוני 20-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

 

 המאפה במיטבו מיד כשהוא יוצא מהתנור. אפשר להכין מראש ורק לאפות ברגע האחרון.

 

 

אוהבים את המטבח היווני?

כאן תמצאו מתכונים לארוחה יוונית מלאה

וכאן טברנה יוונית אמיתית ומומלצת, ממש ליד הבית.

 

חובבי תרד?

מוזמנים לנסות אורז עם תרד

או סלט חגיגי באדום-ירוק.

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload