כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

חורף הוא לא חורף בלי מרק ירקות

January 23, 2017

מה כבר אפשר לחדש בנושא של מרק ירקות?

לא הרבה, זה נכון...

אבל בלוג אוכל בלי מרק ירקות - זו ממש ילדות עשוקה. זה לא עובר.

אז לכבוד החורף שחוזר בגדול בסוף השבוע - המתכון שלי למרק ירקות.


אני לא מתיימרת לאמר שזה המתכון הכי טוב שאכלתם;

אני גם לא אומרת שהוא הכי מקורי, אם כי אולי תמצאו כאן חידוש או שניים;

אבל בשבילי – זה המתכון המנצח, ואתם מוזמנים לנסות ולהתנסות.

 

מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

2 עלי סלרי

3-4 גזרים

1 שן שום כתוש

חופן פטרוזיליה קצוצה

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

2 קולרבי גדולים

1/4 כוס דוחן

1/2 כוס גריסי פנינה

1/2 שקית אפונה קפואה

1/2 כרובית

 

אין בצל ואין קישואים, וזו לא טעות…

 

הכי חשוב:  הירקות חייבים להיות טריים וטובים. המרק הוא לא פח הזבל שלכם. אם יש לכם ירקות שעבר זמנם – לא זו הכתובת עבורם. המרק יהיה טעים בדיוק כמו הירקות שהכנסתם לסיר.

 

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

 

ומה עושים?

 

1. בסיר עמוק מחממים שמן זית על אש נמוכה. בינתיים שוטפים את עלי הסלרי, קוצצים דק (גבעול + עלים) ומכניסים לסיר (עדיין על אש נמוכה).

 

2. קולפים את הגזרים, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. בוחשים מדי פעם.

 

3. מוסיפים שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה, מערבבים מעט, וממשיכים לקרמל מעט את הירקות על אש נמוכה.

 

4. קולפים תפוחי אדמה וקולרבי וחותכים לקוביות. מוסיפים לסיר. ומערבבים. מריחים ומתמוגגים. 

 5. מוסיפים 12 כוסות מים.

 

6. שוטפים את הדוחן והגריסים ומוסיפים לסיר, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה.

 

כמה מילים על דוחן: דוחן הוא דגן שעד לאחרונה היה ידוע בעיקר כמזון לציפורים, אבל מסתבר שהדוחן מכיל רכיבים תזונתיים רבים והוא בעל יתרונות בריאותיים מדהימים, מתעכל בגופנו בקלות ואפילו משפר את מצב הרוח. עד כדי כך הוא שווה. אז נכון שלא כולם אוהבים את הטעם, אבל כמות קטנה במרק לא תורגש כלל וכלל מבחינת הטעם (אני אחראית לזה), תהיה תוספת בריאותית משמעותית וגם תסמיך את המרק. אז לא תוסיפו? וגם אם לא – לא נורא, יהיה בסדר… המרק יהיה טעים עשיר ומשביע גם בלי הדוחן.

 

ונחזור למרק שעל האש:

 

7. בזמן שהמרק מתבשל לו לאיטו (כשהמים רותחים אפשר כמובן להחליש את הלהבה) – מפשירים את האפונה (במים קרים כדי שלא תתחיל להתבשל) ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. את הגזעים חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. את האפונה המופשרת והכרובית שומרים בצד.

 

 8. תבלינים: מלח ופלפל זה ברור, ואפשר גם קצת כמון או כוסברה.

 

9. אז ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עד שהירקות מתרככים (תבדקו תמיד את הגזר כי הוא הכי קשה ודורש הכי הרבה זמן בישול), ואפילו עוד קצת. הייתי אומרת אפילו שעה, כי בזמן הזה המרק מסמיך, הטעמים מתמזגים וכל העסק הופך מסתם מרק ירקות לנזיד עשיר וריחני במיוחד.

 

10. ואז – רגע לפני שמסיימים את הבישול מוסיפים את האפונה והכרובית. 5 דקות, מכבים את האש ומגישים. זה יבטיח שהאפונה והכרובית יישארו קריספיות וקראנצ’יות במיוחד, וכך אני אוהבת את זה. 

 

כמובן שלמחרת, בחימום שני, קסם הקראנצ’יות כבר לא מחזיק מעמד. אלא אם כן תשמרו חלק מהכרובית והאפונה ותוסיפו שוב כשהמרק כבר התחמם. אבל ממש לא חייבים, זה טעים בכל מקרה, רק המרקם קצת שונה.

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload