כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

קדירת פירות ים ופטריות

January 14, 2017

מתכון בהשראת מנה מהממת שאכלתי במסעדת ג'קו - פירות ים. על הביקור שלי במסעדה ועוד מנות נהדרות שאכלתי שם - תוכלו לקרוא כאן.

 

 

כשחזרתי מג'קו מיד התחשק לי להביא את הטברנה הביתה, להכין ארוחה יוונית אמיתית, וזה בדיוק מה שעשיתי בסופ"ש האחרון. על הארוחה המלאה אתם יכולים לקרוא כאן.

 

 

המנה של צדפות בקרם שמנת ופטריות היתה אחד הכוכבים בשתי הארוחות - גם בג'קו וגם בארוחה שלי. בג'קו זו מנה של צדפות וונגלי, אבל בבית הכנתי עם שרימפס וצדפות אוייסטר וגם כך היא היתה נפלאה. נראה לי שכל תערובת של פירות ים תתאים כאן. אתם בהחלט מוזמנים לנסות.

 

מה נצטרך?

 

1 ק"ג תערובת של פירות ים - שרימפס , מולים, וכל סוג אחר שאתם אוהבים.

2-3 כפות חמאה או שמן זית

2 כפיות שום כתוש

2 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (אפשר להוסיף גם פטריות מיובשות).

טימין או שמיר

גרידה מלימון אחד

מלח, פלפל שחור

1 כוס שמנת לבישול

 

ומה עושים?

 

1. נתחיל מפירות הים. אצלנו בראש העין אין ים, אין דגים ואין שוק דייגים. אז אני קונה פירות ים קפואים ומפשירה היטב היטב לפני הבישול. התוצאה מצויינת.

אז קודם כל מפשירים היטב את פירות הים ומסננים מכל הנוזלים העודפים, זה חשוב כדי לא לדלל את הרוטב בהמשך.

אם קונים טרי - מנקים כל מה שצריך (אני לא מחזיקה מעצמי מומחית לענין, אז עדיף לשאול איפה שאתם קונים).

רק כאשר הכל נקי, הפשיר ומסונן - ממשיכים לשלב הבא.

 

2. מחממים במחבת על אש נמוכה את החמאה או שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים על חום נמוך עד שמתפזרים במטבח ניחוחות של שום. אין צורך להזהיב ובטח לא יותר מזה.

 

3. בינתיים חותכים או פורסים את הפטריות, מוסיפים למחבת ומגבירים את הלהבה. מקפיצים כמה דקות עד שנפח הפטריות מצטמצם.

 

4. מוסיפים את הטימין או השמיר ומערבבים מעט.

 

 

5. מוסיפים את השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מעט עד להסמכה.

 

6. מוסיפים את הפירות הים. מתחילים בסוג שדורש בישול ארוך יותר ובהדרגה את הסוגים האחרים, עד לסוג שדורש בישול קצר ביותר.

 

7. מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד.

אם לא מגישים מיד בסיום ההכנה  - עדיף להכין את הרוטב ולהשאיר את בישול פירות הים לרגע האחרון מיד לפני ההגשה, כדי להימנע מבישול יתר.

 

 

ועוד רעיון:  אפשר להגיש את כל הקדירה הזו גם כרוטב לפסטה ואז זו ממש ארוחה מלאה.

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload