כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

סלמון מאודה בלימון וטימין

June 25, 2016

הסלמון הוא ללא ספק אחד הדגים האהובים והפופולריים בעולם הקולינרי.  אהוב עלי, אהוב אצלנו במשפחה, אהוב בארץ ובכלל בעולם.

 

מי שאוהב סלמון (ובינינו, מי לא אוהב סלמון?) יכול ליהנות ממנו כמעט בכל  צורה - נא בסושי או סשימי, כבוש או מעושן, צלוי בגריל או מאודה, בסושי או עם פסטה... השמיים הם הגבול, והטעם - גן עדן...

 

דגי הסלמון בריאים מאוד - הם עשירים בחלבון ובחומצות שומן מסוג אומגה 3 (חומצת שומן חיונית שהגוף לא מ ייצר בעצמו ולכן יש לצרוך ממקור חיצוני), ובנוסף - ויטמין A, ויטמין D, סידן, אשלגן וסלניום. הם מומלצים במצבי בריאות כגון יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, כבד שומני, השמנה ועוד... ובקיצור - כל אחד יפיק מהם תועלת בריאותית כלשהי.

 

גרסה אחת לסלמון שאני אוהבת במיוחד - היא באידוי בתוך נייר אפיה. כל כך פשוט והתוצאות פשוט מהממות. שווה לנסות.

 

סלמון מאודה בלימון וטימין

 

מה נצטרך?

נתח שלם של פילה סלמון (אם קונים קפוא - להפשיר היטב במקרר יום ואפילו יומיים מראש).

1 לימון גדול

כמה ענפי טימין טרי ככל הניתן

50 גר' חמאה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.

 

2. על משטח העבודה פורסים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום ועליה מניחים נייר אפיה אחד גדול.

 

3. מייבשים היטב נתח נתח הסלמון בנייר סופג ומניחים על נייר האפיה.

 

4. מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.

 

5. מניחים על הנתח מחצית מכמות הטימין.

 

 

6. פורסים את הלימון ומסדרים על הדג. מפזרים מעל כמה ענפים נוספים של טימין.

 

 

7. מנקדים בקוביות חמאה, מתבלים במעט מלח ופלפל נוספים. וזה הכל.

 

8.  הסגירה (החלק הכי חשוב במתכון): מרימים את קצוות רדיד האלומיניום (עם נייר האפיה) ומקרבים זה לזה: החלק הקדמי והאחורי או ימין ושמאל, לא משנה, תלוי בצורה שבה הנחתם את הדג על הרדיד.

מקפלים את הקצוות ביחד, 3-4 קיפולים הדוקים מאוד, כדי שכל המעטפת תהיה אטומה, ומשתדלים להשאיר אותם מעט גבוהים מהדג, כדי שיהיה מקום לאדים. מעבירים לתבנית אפיה שמכילה את הדג בשלמותו.

 

 

עד כאן אפשר בהחלט להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר. כחצי שעה לפני ההגשה מחממים תנור וממשיכים לשלב הבא.

 

9.  מכניסים את הדג לתנור חם למשך 20 דקות. מוציאים ונותנים לכל העסק לנוח במשך 5 דקות נוספות.

 

10. פותחים בזהירות (האדים מאוד חמים), מעבירים לצלחת הגשה מאורכת ומגישים מיד. אף אחד לא יישאר אדיש למנה הזו, אני מבטיחה.

 

 

 כמה הערות לפני סיום:

 

להגשה חגיגית במיוחד אפשר להכין את המתכון כשהדג חתוך מראש למנות אישיות. עוטפים כל מנה בנפרד עם ענף טימין ופרוסת לימון ומניחים על הצלחת כשזה עדיין סגור. האורחים יתכבדו בפתיחת החבילה ליד השולחן , וזה יצור רושם מהמם במיוחד. באחריות.

 

גיוונים נוספים 

את הטימין אפשר להחליף במרווה או טרגון (שייתן לכל העסק טעם קצת אניסי).

את החמאה אפשר להחליף בזרזיף עדין של שמן זית משובח.

ואפשר להוסיף גם מעט יין לבן טוב.

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload

Please reload