כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

פרחים בצלחת - חלק א': פרחי קישואים ממולאים

April 8, 2016

פרח, כבר אכלת?

ואני לא מתכוונת לכרובית או ברוקולי, אלא לפרחים ממש, כאלה שניתן לשים באגרטל - צבעוניים, ריחניים. יש בהחלט פרחים כאלה, פרחי מאכל. מוסיפים אותם למנות שונות כדי לספק טעם וארומה, ולא פחות מכך - קישוט צבעוני ומעורר תיאבון.

 

בארץ מוכרים פרחי מאכל מסוג כובע הנזיר, ורד, ציפורני חתול, חרדל הבר, אמנון ותמר ועוד. ואפשר להוסיף לרשימה גם פרחים של עירית או רוקולה, שלא לדבר על פרחי קישואים, שהם מעדן ידוע.

 

אז השבוע  הצטיידתי לי במבחר פרחי מאכל ויצאתי להרפתקה קולינרית צבעונית ומרתקת.

 

 

ארגז פרחי הקישואים מגיע לשוק באיחור אופנתי ומיד מעורר ענין. אני רוכשת לי כך וכך פרחים (המחיר הוא ליחידה, אני מחשבת 2 יחידות לסועד), ועד ההכנה שומרת אותם במקרר, בתוך כלי עם מעט מים, שימשיכו לחיות.

 


מתלבטת. יש כמה וכמה אפשרויות בהכנת פרחי קישואים - טיגון (עם או בלי בלילה) או צליה, ואלי בכלל אידוי? במצבם הטבעי או ממולאים, ואם כבר מלית - גבינה? חצילים? הגשה עם רוטב או שלא צריך??? ובסוף אני מחליטה - פרחי קישואים במלית גבינה על מצע של ירקות באדום-צהוב.

 

 

אז מה נצטרך?

16 פרחי קישואים טריים-טריים

 

למלית:

3-4 כפות גבינת ג'יבנה מגוררת (אפשר להחליף בבולגרית או פטה)

1-2 כפות קשקבל מגורר

1 כף קוטג' או גבינה לבנה

1 חלמון ביצה

 

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית איכותי

5-6 שיני שום קצוצות דק מאוד

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1/2 סלסילה עגבניות שרי (רצוי משני צבעים אדום וצהוב)

1/2 כוס זיתים טובים

3 ענפים של בזיליקום

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור גרוס

 

ומה עושים?

 

1. מתחילים בהכנת המלית. בקערה קטנה מערבבים את הגבינות עם החלמון. הגבינות מלוחות ולכן אין צורך להמליח, אבל כדאי לוודא זאת כבר בשלב הזה.

 

2. מכינים את הפרחים למילוי: פותחים כל פרח בעדינות, בודקים שאין בפנים רקבון או חרקים ומסירים את העלי (הוא מר ומיותר).

 

 

 

3. ממלאים כל פרח בכפית אחת של המלית, סוגרים בתנועה סיבובית (כמו סוכריה).

 

4. מניחים בסיר רחב על שושנת אידוי. מבשלים 10-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים בסיר עד להגשה.

 

 

5. בינתיים מבשלים את הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

 

6. חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לסיר.

 

7. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.

 

8. את הזיתים מגלענים וקוצצים גס. מוסיפים לסיר.

 

 

8. מוסיפים רסק עגבניות + 1/2 כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה עד להסמכה.

 

9. ממש בסיום הבישול מוסיפים פנימה קרעי עלים של 3 ענפי בזיליקום.

 

10. להגשה: מניחים 2-3 כפות של רוטב בצלחת. מסדרים מעל 2 פרחי קישואים חמימים, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים. אוכלים את הפרח הממולא וגם את הקישוא הקטן שמחובר אליו, ומתמוגגים.

 

 

צלחת כזו לסועד כמנה ראשונה בארוחה חגיגית עם פרוסות חלה בצד לטבול ברוטב... ואתם מסודרים.

 

 

 

ומה עוד עושים עם פרחי מאכל?

 

מה דעתכם על סלט אביבי ופרחוני? המתכון המלא ממש כאן

 

https://goo.gl/bv1n7Q

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload