כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

טונה צרובה עם אפונת שלג, עשבי תיבול וסליקורניה

March 4, 2016

לאחרונה נחשפתי לצמח תבלין חדש ומדליק במיוחד - סליקורניה (Salicornia).  ומה כל כך מיוחד בו? שהוא משמש תחליף טבעי ובריא למלח. כן, כן.

 

 

הסליקורניה גדלה בקרקע מלוחה, ולכן טעמה מלוח. ניתן להשתמש בה טריה, מבושלת, מוקפצת או מאודה ולשדך אותה לסלטים, בשר, עוף, דגים או פירות ים. הסליקורניה מעניקה לתבשיל מליחות עם מעט חמצמצות ומייתרת את השימוש במלח.

 

אני בחרתי לשדך אותה לטונה צרובה עם אפונת שלג.

 

 

מה נצטרך?

נתחי פילה טונה כמספר הסועדים (או יותר, לשיקולכם).

2 כפות שמן זית איכותי לשימון המחבת

פלפל שחור גרוס גס

1 מארז אפונת שלג

חופן סליקורניה

פטרוזיליה

כוסברה

נענע

(או כל עשב תבלין אחר שאהוב עליכם)

מיץ מ-1 לימון טרי

 

ומה עושים?

 

1. במחבת פסים מחממים היטב את שמן הזית.

 

2. כאשר השמן חם מאוד, מניחים את נתחי הטונה (שימו לב שאתם שומעים את הצריבה המעידה על כך שהשמן חם דיו). מפלפלים. אין צורך להמליח!

 

 

 

3. כעבור 2-3 דקות הופכים את נתחי הטונה לצד שני, למשך כ-2 דקות נוספות.

 

 

4. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע, ומערבבים עם מיץ הלימון והסליקורניה (בשלמותה).

 

5. כאשר הטונה מוכנה - שופכים עליה את מיץ הלימון והתבלינים, מוסיפים את אפונת השלג ומגישים מיד.

 

 

 

אוהבים דגים? מחפשים עשבים חדשים ומעניינים?

 

מה דעתכם על פילה ים נורבגי עם צ'רביל?

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload