כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

עוגת תפוזים עם נגיעות שוקולד תפוז

February 15, 2016

 

השילוב של שוקולד תפוז הוא אחד הקלאסיים והטעימים ביותר.

הוא נפלא כשהשוקולד הוא השחקן העיקרי והתפוז על תקן תבלין. במקרה כזה הוא יהיה עשיר, מושחת וארומטי במיוחד. 

 

אבל אפשר בהחלט לקחת את השילוב הזה גם למקומות יותר צנועים וענוגים, כמו מסיבת תה ספונטנית של החברות הכי טובות או בוקר של שבת סגרירית.

 

אז נכון, השבת האחרונה לא היתה סגרירית, ובכלל ביומיים האחרונים יש לי הרגשה שקצת "גנבו" לי את החורף, אבל הוא עוד יחזור. אני בטוחה בזה. לפחות כדי להפרד.

בינתיים השווקים עדיין מלאים תפוזים טריים ונהדרים ורגע לפני שנפרדים מהם - אפשר לחגוג עם עוגת תפוזים נהדרת משודרגת בנגיעות שוקולד תפוז.

 

אז מה נצטרך?

350 גר (1.5 כוסות) סוכר

4 ביצים M

200 גר' חמאה רכה (לא נמסה לגמרי, רק רכה)

100 גר' (1/2 גביע) שמנת חמוצה

גרידה ומיץ מתפוז אחד גדול ועסיסי

350 גר' קמח תופח (= 2.5 כוסות קמח + 1 כף שטוחה אבקת אפיה)

לנטיפי השוקולד - 1 שפופרת ממרח שוקולד תפוז השחר

 

ומה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (175 - 180 מעלות)

 

2. משמנים היטב תבנית אפיה (לעוגות בחושות אני תמיד מעדיפה תבנית סבתא עם חור), מקמחים ומנערים את עודפי הקמח.

 

3. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד שהתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה מאוד.

 

 

4. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי המשך הקצפה 200 גר' חמאה רכה, עד שהחמאה נבלעת כולה בתערובת.

 

5. בינתיים מערבבים בנפרד שמנת חמוצה + מיץ תפוזים + גרידה.

 

6. מוסיפים לתערובת את הקמח והתערובת הנוזלית לסירוגין, תוך כדי המשך ערבוב במהירות איטית יחסית. מערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר (ערבוב יתר פוגם!) מתקבלת עיסה סמיכה יחסית, וכך בדיוק היא צריכה להיות.

 

7. ועכשיו למלאכת ההרכבה. כאן בא לעזרתנו מוצר חדש של שוקולד השחר - ממרח שוקולד (רגיל או בטעם תפוז) שנמכר בשפופרת ומאפשר את הפטנט הבא:

מעבירים לתבנית כ-1/3 מעיסת התפוזים.

מזלפים על העיסה, ישירות מהשפופרת, כמה סיבובים נדיבים של שוקולד תפוז.

 

מעבירים לתבנית 1/3 נוסף של עיסת התפוז.

 

מזלפים כמה סיבובים נוספים משפופרת שוקולד-תפוז השחר, ומסיימים ב-1/3 הנותר של עיסת התפוז.

 

8. אופים 40-45 דקות בחום בינוני. מצננים את העוגה, מעבירים לצלחת הגשה, מגישים ונהנים מהימים האחרונים של החורף ומעוגה פשוטה ונהדרת.

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
אהבתם? מוזמנים לשתף ברשתות החברתיות
מה החלום שאתם רוקחים?
Please reload