top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

בראוניז עם פטל ונגיעות שוקולד לבן


לרגל השקת ה-האבבלוגינג אני מפנקת את המשיקים, ובראשם יונית צוק, בבראוניז משגעים. יונית צוק היא הבלוגריסטית, האמא והגורו של כל הבלוגריות (וגם הבלוגרים) בארץ (ואם לא כולם אז כמעט כולם כי השאר לא מכירים אותה עדיין), וגם היזמת המופלאה של ההאבבלוגינג.

בראוניז עם פטל ושוקולד לבן | רוקחת החלומות

לפני המתכון - אני חייבת מילה על המיזם.

יונית המהממת ארגנה לנו, הבלוגריות והבלוגרים, חממה לכל נושאי הבלוגינג בישראל.

הבית המקסים שהיא הקימה (בכפר סבא) הוא מקום למפגש וחיבור, השראה וכתיבה, סדנאות והרצאות, ועוד, ועוד.... תקצר היריעה. אתם מוזמנים פשוט לעבור לאתר של ה- האבבלוגינג ולהתרשם בעצמכם.

אם יש לכן בלוג - תרגישו מיד בבית. אם אין לכן בלוג ומתחשק לכן - זה המקום להתחיל. ומי שמתעניין בסיפור האישי שלי על הדרך שעשיתי בבלוג ואיתו - מוזמן לקרוא כאן.

האבבלוגינג - חממה לבלוגינג מקצועי

ועכשיו - למתכון של הבראוניז המשגעים שהבאתי להשקת המיזם, בראוניז עם פטל ונגיעות שוקולד לבן שחוסלו כל כך מהר...

מה נצטרך?

200 גר' שוקולד מריר (60% או 70%)

200 גר' חמאה חתוכה לקוביות

200 גר' (1 כוס) סוכר

3 ביצים L

2 כפות ליקר דובדבנים (שרי, קירש או אחר)

140 גר' (1 כוס) קמח

קורט מלח גס

1 כוס פטל קפוא ומופשר

100 גר' שוקולד לבן קצוץ גס בסכין

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית אפיה בגודל 25*25 ס"מ בערך.

2. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה. מערבבים היטב במטרפה עד שהתערובת אחידה וחלקה.

3. מערבלים במיקסר (בוו גיטרה, לא להקציף) ביצים עם סוכר עד שהתערובת בהירה ואוורירית.

4. מוסיפים את השוקולד והליקר לתערובת הביצים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את הקמח ומערבלים ערבול קצר, רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

6. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מפזרים היטב כך שהפינות יתמלאו עד הקצה ומשטחים.

7. מפזרים מעל תערובת השוקולד קורט מלח גס, את הפטל המופשר והשוקולד הלבן הקצוץ.

8. אופים 20-25 דקות. המאפה צריך להיות יציב למגע ומעט סדוק בחלקו העליון. אין טעם לבדוק עם קיסם כי החלק הפנימי נשאר לח ודביק.

בראוניז עם פטל ושוקולד לבן | רוקחת החלומות

9. מצננים היטב (עדיף כמה שעות במקרר), וחותכים לריבועים בגודל 4*4 ס"מ.

10. מגישים ומתעלפים.

אם יישאר משהו (ולא הייתי בונה על זה) - הבראוניז יישמרו מצויין בקופסה סגורה במקרר ואפשר גם להקפיא אותם.

ערכים תזונתיים (שחיתות, זה ברור, אבל התחייבתי שיהיה בכל מתכון...)

374 קלוריות ל-100 גר'

מנה (4*4 ס"מ) = 134 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page