top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגת תפוחים קצת יותר בריאה


הרעיון של שמן זית בעוגה נשמע קצת מהפכני (ויש שיאמרו אפילו מרתיע), אבל אם יש לכם את הזן המתאים, זו יכולה להיות הצלחה אמיתית.

עוגת תפוחים ושמן זית | רוקחת החלומות

אני התנסיתי באפיה עם שמן זית לראשונה לפני כמה שנים, הרבה לפני שהתעסקתי בקונדיטוריה ושנים לפני שהתחלתי לכתוב בלוג אוכל.

זה קרה כשהייתי צריכה להביא עוגה לגן, וברגע האחרון גיליתי שאין לי מספיק שמן בבית, רק שמן זית. לא היתה ברירה. הכנתי את העוגה עם שמן זית, הבאתי אותה אחר כבוד לגן ולא אמרתי מילה לאף אחד. ומה אומר לכם? להצלחה כזו ממש לא ציפיתי. אנשים טעמו והתמוגגו... ממש כך. זו היתה אחת העוגות הכי מוצלחות שהכנתי. ומאז אני יודעת שאפשר להכין עוגה עם שמן זית.

ולמה אני מספרת לכם את כל זה?

לפני כמה ימים פתחתי בקבוק שמן זית מזן ארבקינה של עץ השדה (המותג האהוב עלי). הזן הזה עדין ושקט, בעל ארומה פרחונית ונעימה בניחוח תפוח ירוק ושקדים. שילוב מושלם לעוגת תפוחים קצת יותר בריאה.

השילוב של שמן הזית עם רסק תפוחים מבטיח עוגה עסיסית ועשירה בטעמים, וגם מופחתת קלוריות. אני ממש ממליצה!

מה נצטרך? (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

3 ביצים L

1/2 כוס שמן זית ארבקינה של עץ השדה או כל סוג עדין אחר

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

250 גר' (1.25) כוס סוכר

450 גר' רסק תפוחים לא ממותק

3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפיה)

1/2 כפית אבקת וניל (או כמה טיפות תמצית וניל)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מוסקט

1/4 כפית הל

50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס מאוד (אני קונה חצאים ושוברת ביד)

1 תפוח עץ מסוג גרני-סמיט (הירוק החמצמץ)

לקישוט: שקד מולבן פרוס

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מכניסים לקערת מיקסר את הביצים והסוכר ומתחילים להקציף.

3. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את השמן והמיץ.

4. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב.

5. מסננים יחד לתוך קערת המיקסר את הקמח, אבקת האפיה והתבלינים. מערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר!

6. קולפים את התפוח, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה יחד עם האגוזים.

עוגת תפוחים ושמן זית | רוקחת החלומות

7. מערבבים קלות בעזרת מרית עד לפיזור אחיד בתערובת.

8. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות איגליש קייק (או תבנית אחת של עוגה אחת עגולה עם חור). מעטרים בשקדים הפרוסים.

9. מכניסים לתנור החם ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ויציבה במרכז.

10. מצננים ומגישים.

253 קלוריות ל-100 גר'

מנה (12 פרוסות בעוגה אחת) = 202 קלוריות.

אם נוותר על אגוזים ושקדים - 170 קלוריות למנה.

(לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת)

616 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page