מבין כל פירות הקיץ, השזיפים הם ללא ספק מצטייני הקונדיטוריה.
המרקם שלהם לאחר האפיה מושלם. הצבע משגע. תכלס, כל עוגה שתבחרו להכין עם שזיפים (ורצוי האדומים הנהדרים) - תהיה פשוט הצלחה.
וכל זה נכון גם אם באופן כללי אתם לא כל כך אוהבים שזיפים (כמוני). בעוגה - זה כבר סיפור אחר. נסו ולא תצטערו.
אז מה נצטרך?
10-12 שזיפים אדומים בשלים ויפים
1 כף ברנדי
1 כף סוכר
לבסיס הטארט - בצק שקדים
120 גר' חמאה קרה
60 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר
210 גר' (1.5 כוסות) קמח
40 גר' (1/2 כוס) שקד מולבן טחון
1 ביצה
לקרם שקדים
125 גר' חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
125 גר' (2/3 כוס פחות 1 כף) סוכר
125 גר' (1. 5 כוסות) שקד מולבן טחון
2 ביצים
30 גר' (3 כפות מידה שטוחות) קורנפלור
30 גר' (2 כפות) רום או ליקר אמרטו
ומה עושים?
1. מוציאים מהמקרר את החמאה המיועדת לקרם שקדים, כדי שתתרכך.
2. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את כל החומרים לבצק, חוץ מהביצה.
מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית שנראית כמו חול ים רך ועדין.
מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט רק עד שהתערובת מתגבשת לכדי כדור בצק זהוב. במידת הצורך מוסיפים עוד כמה טיפות (מקסימום כפית) של מים קרים מאוד.
מוציאים את הבצק מקערת המעבד, ואוספים לכדור יפה. משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש.
אם ממשיכים במתכון מיד - שומרים את הקערה של המעבד מזון, אין צורך לשטוף עדיין.
3. מכינים את השזיפים: שוטפים היטב ומייבשים. חותכים לרבעים. שמים את רבעי השזיפים בקערה קטנה עם הסוכר והברנדי. נותנים לזה לעמוד כחצי שעה, מדי פעם מערבבים. שמים לב איך לאט לאט הסוכר נמס בנוזלים שמפרישים השזיפים. ממליצה על לגימונת או שתיים מהמיץ שנוצר, הוא טעים בטירוף.
4. מכינים קרם שקדים: לקערה של מעבד מזון (שלא שטפנו עדיין) מכניסים את החמאה הרכה, הסוכר, השקד הטחון והביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקורנפלור והרום (או האמרטו) מערבבים עוד מעט, וזהו. מוכן.
אם לא משתמשים מיד - מעבירים למקרר בקערה מכוסה היטב או קופסה קטנה סגורה היטב.
שימו לב: הקרם יישמר יום-יומיים, לא יותר (בגלל הביצים הטריות). עדיף להשתמש מיד.
5. מרכיבים את הטארט:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרדדים את הבצק הקר לעובי של 3 מ"מ בערך ומשטחים על תחתית ודפנות של תבנית טארט.
שומרים את שאריות הבצק.
על הבצק מורחים שכבה אחידה של קרם שקדים.
מסדרים מעל רבעי השזיפים. את המיץ שנשאר שותים בהנאה גדולה.
משאריות הבצק מכינים נחשים דקיקים ומקשטים את העוגה. אפשר גם לרדד ולחתוך רצועות ולסדר על העוגה שתי וערב.
מכניסים לתנור החם (180 מעלות, זוכרים?) ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק וקרם השקדים זהובים. במידת הצורך מוסיפים עד כמה דקות אפיה.
נחטפה וחוסלה לפני סשן הצילומים הסופי של מנה להגשה...
אוהבים עוגות שזיפים?
יש לי עוד כמה נהדרות...